pa-ni Witam

Forum czytam i podglądam od marca 2013, ale nie dawno postanowiłam "dokumentować" to co się zmienia na działce.
vertigo dzięki za odwiedziny
Na działce już stoi dom . Mieszkamy tam 1.5 roku ale niestety dojazdy do pracy zajmują sporo czasu więc na prace w ogródku zostaje niewiele czasu.
Jeśli chodzi o "plan zagospodarowania" to nie mam tak owego
Co mi wpadnie w ręce to kupuje i szukam miejsca na wsadzenie.
Wiem że lepiej przemyśleć i zaplanować wcześniej ale chyba muszę sama do tego "dojrzeć "

Uwielbiam to robić i każda chwila poświęcona na prace w ogródku sprawia mi mnóstwo przyjemności i bardzo mnie odstresowuje i nie chcę żeby tam mnie coś ograniczało ( czyt. "plan zagospodarowania" )
Uwielbiam wyjść na "pole" i grzebać w ziemi , wyrywać chwasty , słuchać śpiewu ptaków:)
Ale mam naprawdę bardzo mało czasu na taką "przyjemność"
W weekend zawsze coś trzeba robić w domu więc zanim wyjdę na ogródek robi się już ciemno.
W sobotę przewiozłam tylko połowę kompostu od teściowki a było tego z 10 worków po ok 40 kg .
Resztę mam zamiar po pracy wozić żeby na sobotę było już wszystko na miejscu .
Planuję kompost ten użyć w tunelu foliowym który ma na razie konstrukcje a folia jeszcze czeka na "użycie"
W tunelu będą pomidory i papryka.
Nie bardzo mój M wie jak się zabrać za drzwi
A tak wygląda konstrukcja;
Puszkinie kwitną
Pierwiosnki siane przeze mnie w zeszłym roku ładnie przezimowały i już niektóre szykują się do kwitnienia
Miałam nie kupiwać ale tak patrzyły na mnie i wołały kup nas
I coś pnącego mam nadzieję że szybko urosną i osłonią troszkę przed wiatrem