Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Jolu, kochana, nareszcie jesteś :D Na powtórkę tamtej wizyty czekam z niecierpliwością. Było naprawdę świetnie. Myślę, że Sabat w Zakolu powinien stać się imprezą cykliczną ;:108 Zwłaszcza, że co roku będzie się zmieniało otoczenie ogniska.

Izo, myślę, że azalie ( chyba jednak japońskie) i kiścienie to takie pewniaki jeśli chodzi o wytrzymałość. Jeszcze niskie krzewuszki też by mi tam pasowały, może nawet te ciemnolistne, gdyż w fazie kiedy mają już tylko liście to wtedy zaczynają kwitnąć budleje i hortensje.
Świecznicy jeszcze u siebie nie miałam, ale planuję ją posadzić na rabacie białej - piach, słońce i podlewanie z góry. Czyli jak widzisz, żadnych ulg dla jej wymagań. Za kilka lat biała rabata będzie w półcieniu, bo urosną brzozy i będą dawały cień , ale na razie to świecznice będą miały warunki iście spartańskie. Liczę na to, że będzie jak z parzydłem, czyli pomimo teoretycznie niekorzystnych warunków dadzą radę :wink:
Szkoda, że u Ciebie parzydło padło, ale do Twojego ogrodu ono jak najbardziej pasuje i chyba jednak spróbowałabym ponownie posadzić ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja na następny Sabat już się wpisuję :tan Będę pierwsza na liście :heja Nie ma opcji żeby odpuścić, będziesz musiała jakiś barak na nocleg dobudować jak się wieść rozeszła że tak fajnie się można u ciebie bawić ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, to może ja w tym roku z Tobą pojadę? (mam nadzieję)

Magda, masz bardzo dużo planów na ten sezon. Wcale Ci się nie dziwię, że znowu kupujesz róże. Przecież trzeba uzupełnić luki :D
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda dziękuję za miłe słowa ;:196
Widzę, że towarzystwo nie może już usiedzieć i na Sabaty się zwołuje :lol: ;:63 Mnie chwilowo temperatury zmroziły... ciężko mi się zebrać do czegokolwiek...Ale nie marudzę, nie marudzę ;:223
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jolu, cieszę się, że znowu się spotkamy :D Nocleg ogarniemy :wink:

Gosiu, zapraszam serdecznie :wit
Róże białe do uzupełnień chcę kupić i na tym koniec ( ;:306 )

Kasiu, u nas też jakaś masakra :shock: Staram się nie marudzić, ale tylko się staram :twisted:

Piec "hula" na najwyższych obrotach, psy śpią w domu bo nawet ich futra wydają mi się niewystarczająco ciepłe w tych warunkach a ja mleko z miodem wypiłam wieczorem, czego nigdy nie robiłam- co ten mróz robi z człowieka :lol: Dobrze, że leży śnieg, bo nie chcę wiedzieć co by było z roślinami bez tej warstwy ochronnej :?
Dobra wiadomość jest taka, że za kilka tygodni na pewno będzie wiosna a za cztery tygodnie Tłusty Czwartek ;:183
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Magda, to się tylko mówi, że na tym koniec :wink:
Jestem bardzo ciekawa co jeszcze u Ciebie przybędzie
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- całe szczęście, że mnie dziś "oficjalnie" odwiedziłaś ;:196 - dzięki temu z refleksem zaspanego szachisty odkryłam, że masz nowy wątek..
Cieszę się, że będę śledzić na bieżąco Twoje działania w piaskownicy- zarówno efekty, jak i sposób opowiadania jest niezwykle zajmujący. W Twoim wątku niezmiennie dobrze się bawię, śmiejąc co chwilę na głos :lol:
Plany ogrodowe brzmią imponująco, a realizacja i fotorelacja na pewno będą trzymać w napięciu.. Nie sądzę, abyś w tegorocznych planach wymagała pomocy koparki (?)- powinno być dobrze :wink:
Pozdrawiam serdecznie i kibicuję całym sercem- skoro Ty dajesz radę ogarniać sprawy na tyyyyyylu metrach- to ja u siebie po prostu muszę sobie jakoś poradzić!
Czytałam, że planujesz wzgórze motyli.. brzmi cudnie ;:167 U mnie jeden z murków nie jest dokończony- rosły w tym miejscu ulubione kwiaty trzmieli- można powiedzieć, że ja miałam pagórek trzmieli ;:306 , jednak wolę Twoją wersję :lol:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, dopiero teraz znalazłam twój nowy wątek, gapa ze mnie :roll:
Kibicuje z całego ;:167 Plany wszystkie zrealizujecie, to pewne ;:333
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Magda wpadłam do Ciebie z rewizytą i co, muszę teraz do siebie dochodzić, dzieci pytają co mi jest ;:oj . Bardzo podoba mi się to co zrobiłaś do tej pory, a Wzgórze Motyli zapowiada się wspaniale ;:167 (jakoś nie pasowało mi, żeby napisać małymi literami). Jestem pod ogromnym wrażeniem i życzę Tobie z całego serca spełnienia wszystkich planów i marzeń ogrodowych. Będę kibicować z zapartym tchem. Pozdrawiam serdecznie ;:168 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu witaj kochana :wit
Gdzie się podziewasz??? Mam nadzieję, ze wszystko ok ;:167
Czekam na kolejne widoczki z Twojego pięknego domu i ogrodu :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Doberek! :wit

Jesteś wszędzie, tylko nie u siebie ;-)

Chorowitku, wiem, że się wygrzewasz na słonku... śnieg topnieje?

Pozdrowienia gorące,
A
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

dzieńdoberek ...czy raczej wieczorek? ;:306 ;:196
o żadnym śniegu już nie chcę słyszeć...ma być tak cieplutko jak jest teraz czyli koło 6-8 stopni i żadnych minusów.....bo zimie mówimy zdecydowanie nie! i niech się nie waży wracać :twisted:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, cieszę się, że mnie odwiedzasz :D

Małgosiu, jak widzę znasz już mnie na tyle, że wiesz jak się skończy moje niekupowanie :lol:

Moniko pagórek trzmieli to też miły widok ;:108 Moje Wzgórze Motyli ma być naprawde rajem dla wszelkiego rodzaju stworzonek miododajnych, miodolubnych, kolorowych i brzęczących. Taki pomysł wpadł mi do głowy i masm zamiar go zrealizować. Trzymam kciuki za Zakusia ;:215

Reniu, cieszę się, że tak mówisz ;:196

Edytko, cieszę się, że spodobał się Tobie mój ogród :D Zapraszam serdecznie na pogaduchy i rozważania, których w tym wątku nie brakuje, ponieważ ja ciągle mam publiczne rozważania ogrodowe :lol:

Agness jesteś kochana ;:196 Nieco przeziębiona siedzę w chałupie i dlatego też dzisiaj mogłam zrobić kilka fotek w tym pięknym słonecznym dniu.

Aguniu, śnieg topnieje, słońce już coraz wyżej, normalnie chce się żyć!

Martusia, zgadzam sie z Tobą w 100% ;:215

Kilka fotek z zimowego ogrodu

Kawka na tarasie żwirowym zaliczona. Wygrzałam zatoki w promieniach słońca i od razu poczułam, że żyję. Nie ma lepszej terapii niż słońce i ciepełko.

Obrazek

Niestety przy okazji dojrzałam pewne straty spowodowane przez przymrozki. Donicom daję jeszcze góra dwa sezony :roll:

Obrazek

A tutaj moje dzieło szybkiego zabezpieczenia pnia drzewka przed niszczycielskimi pazurami moich ukochanych koteczków ;:223
Nie zrobiłam zdjęcia pnia przed zabezpieczeniem, ale wdrapały się naprawde głęboko a ja do dzisiaj tego nie zauważyłam. mam nadzieję, ze jednak wisienka się zregeneruje, bo naprawde mocno została uszkodzona. Na razie takie prowizoryczne zabezpieczenie musi wystarczyć

Obrazek

Obrazek

Na szczęście nie tylko katastrofy było mi dane dojrzeć dzisiaj. Kolory nawet zimą można podziwiać w ogrodzie

Obrazek

Obrazek

W domu też "kolorowo" :wink:

Obrazek'

Obrazek

Zimą nawet cebula w donicy cieszy bo żyje i jest zielona
Obrazek

A takich mialam gości za płotem. Sarny na zdjęciach słabo widoczne, ale jak dobrze się przyjrzeć 8-)

Obrazek

Obrazek
No dobra, trzeba się przyjrzeć bardzo, ale to bardzo dobrze ;:224

Ptaszki moją stołówkę niestety omijają, wszystko przez psy, które szczekają jak najęte widząc ptaszki w karmniku.

Obrazek

Wzgórze Motyli musze konieczne obsadzić zimozielonymi punktami, bo jak widać smutno zimą. W planach sa tam też trawy, które w śniegu wyglądają cudnie

Obrazek

Obrazek

Ogólnie ogrodowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A ten jakże gustowny prezent od Asi (asia2) czeka i czeka. O tak! Mam fartuszek i nie zawaham się go użyć, mam nadzieję, że już za kilka tygodni.
W marcu mam urodziny i juz zamówiłam sobie różne rodzaje sekatorów od każdego. Kieszonek nie zabraknie :wink:

Obrazek

No dobra, koniec przynudzania, bo za chwilkę będziecie wyglądać o mniej więcej tak :wink:

Nuuuuda ....
Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Wiosna nadciąga niechybnie...... Madzia wyciągnęła nosek do słońca. ;:oj
W domu też "kolorowo"
Toś WaćPani zaszalała. :;230 Istna orgia barw.
Znudzone pyski przesłodkie. Zimowych katastrof współczuję i mocno trzymam kciuki za nowy sezon.
Sekatory powiadasz..... też mam jakoś tak urodziny i muszę prezenty po rodzinie rozdysponować. ;:333
Madziul Kochany, mam tylko 1 weekend w lutym wolny od pracy i zagospodarowany rodzinnie stety - niestety. Może w marcu nam się uda. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”