Aguś, cieszę się, że mnie odwiedzasz
Małgosiu, jak widzę znasz już mnie na tyle, że wiesz jak się skończy moje niekupowanie
Moniko pagórek trzmieli to też miły widok

Moje Wzgórze Motyli ma być naprawde rajem dla wszelkiego rodzaju stworzonek miododajnych, miodolubnych, kolorowych i brzęczących. Taki pomysł wpadł mi do głowy i masm zamiar go zrealizować. Trzymam kciuki za Zakusia
Reniu, cieszę się, że tak mówisz
Edytko, cieszę się, że spodobał się Tobie mój ogród

Zapraszam serdecznie na pogaduchy i rozważania, których w tym wątku nie brakuje, ponieważ ja ciągle mam publiczne rozważania ogrodowe
Agness jesteś kochana

Nieco przeziębiona siedzę w chałupie i dlatego też dzisiaj mogłam zrobić kilka fotek w tym pięknym słonecznym dniu.
Aguniu, śnieg topnieje, słońce już coraz wyżej, normalnie chce się żyć!
Martusia, zgadzam sie z Tobą w 100%
Kilka fotek z zimowego ogrodu
Kawka na tarasie żwirowym zaliczona. Wygrzałam zatoki w promieniach słońca i od razu poczułam, że żyję. Nie ma lepszej terapii niż słońce i ciepełko.
Niestety przy okazji dojrzałam pewne straty spowodowane przez przymrozki. Donicom daję jeszcze góra dwa sezony
A tutaj moje dzieło szybkiego zabezpieczenia pnia drzewka przed niszczycielskimi pazurami moich ukochanych koteczków
Nie zrobiłam zdjęcia pnia przed zabezpieczeniem, ale wdrapały się naprawde głęboko a ja do dzisiaj tego nie zauważyłam. mam nadzieję, ze jednak wisienka się zregeneruje, bo naprawde mocno została uszkodzona. Na razie takie prowizoryczne zabezpieczenie musi wystarczyć
Na szczęście nie tylko katastrofy było mi dane dojrzeć dzisiaj. Kolory nawet zimą można podziwiać w ogrodzie
W domu też "kolorowo"

'
Zimą nawet cebula w donicy cieszy bo żyje i jest zielona
A takich mialam gości za płotem. Sarny na zdjęciach słabo widoczne, ale jak dobrze się przyjrzeć

No dobra, trzeba się przyjrzeć bardzo, ale to bardzo dobrze
Ptaszki moją stołówkę niestety omijają, wszystko przez psy, które szczekają jak najęte widząc ptaszki w karmniku.
Wzgórze Motyli musze konieczne obsadzić zimozielonymi punktami, bo jak widać smutno zimą. W planach sa tam też trawy, które w śniegu wyglądają cudnie
Ogólnie ogrodowo
A ten jakże gustowny prezent od Asi (asia2) czeka i czeka. O tak! Mam fartuszek i nie zawaham się go użyć, mam nadzieję, że już za kilka tygodni.
W marcu mam urodziny i juz zamówiłam sobie różne rodzaje sekatorów od każdego. Kieszonek nie zabraknie
No dobra, koniec przynudzania, bo za chwilkę będziecie wyglądać o mniej więcej tak
Nuuuuda ....