martada napisał(a):
Działam metodą Henryka: chcesz mieć-siej
Już mi się podobasz!

Znaczy się Twoje metody w temacie zdobywania roślin, żeby nie było...

martada napisał(a):
Działam metodą Henryka: chcesz mieć-siej
Czy mam wpływ na rozwój kogoś pasji nie wiem, wiem jednak, że moje rośliny rosną w dużej części kolekcji w kraju.Można mieć wpływ na rozwój kaktusowej pasji poprzez wprowadzanie nadwyżek do obiegu.
Tak się robi. Stąd mam dużo ciekawych roślin o jakich w innym wypadku mógłbym jedynie pomarzyć.Można się wymieniać roślinami z nadwyżek.
No ja bym dodała, że można sobie czasem niechcący sprawić niespodziankę- taką odroczoną, jak się po latach okaże, że co innego się siało a co innego urosłoczarny pisze:Ano sianie najlepsiejsze. Dziwi mnie, że tak mało osób sieje. Same zalety. Można mieć rośliny inaczej nie do zdobycia. Można mieć rośliny tanio. Można obserwować pełny cykl rozwojowy kaktusów. Można mieć kilka roślin z jednej pozycji dzięki czemu w przyszłości można produkować dobrej jakości nasiona. Można mieć satysfakcje z kwiatów u roślin własnoręcznie wysianych. Można mieć wpływ na rozwój kaktusowej pasji poprzez wprowadzanie nadwyżek do obiegu. Można się wymieniać roślinami z nadwyżek. Można też nadwyżki sprzedać i wyjść nawet na czysto z kasą. Cóż jeszcze dodać...
100 porcjiczarny pisze:Do Ciebie mógłbym się jedynie doczepić, że nie ma przynajmniej ze 100 różnych porcji ;P A w/w. mediolobiwki, jeśli skiełkują nie powinno być problemów. Jak pisałem, tylko einsteinii lubią wypadać bez powodu.
Bynajmniej, jeśli tylko byłby spis tego co było, prawie wszystko dałoby się rozkminić. Jedynie problem z takimi samymi pozycjami z różnym numerkiem mógłby być.Martada pisze:Ostatni mój koszmarny sen to taki, że mam dużo medioi ktoś mi wyjął nazwówki
![]()
Żaneta zlituj się, depresje mieć będziemy jak się zdarzy klęska... urodzaju i staniemy przed problemem gdzie to wszystko postawić w sezonie i jak upchnąć na zimowiskopiasek pustyni pisze: Zaraz padnę jak Przemek w deprechę, bo ... będę siać, i tym razem nie zamęt.
Marku wiem ale ja naprawdę nie chcę jak ta huba wiecznie tylko i wyłącznie na Waszej wiedzy się paść, trzeba mieć jakieś minimum przyzwoitościczarny pisze:Ostatni mój koszmarny sen to taki, że mam dużo medio i ktoś mi wyjął nazwówki
Bynajmniej, jeśli tylko byłby spis tego co było, prawie wszystko dałoby się rozkminić. Jedynie problem z takimi samymi pozycjami z różnym numerkiem mógłby być.
czarny pisze:Ale dla mnie to czysta przyjemność i taka kaktusiarska 'adrenalinka' ;)
hen_s pisze:Doradzam siać - to nie jest kara, to zabawa!
3x TAKpopiolek69 pisze:Co roku jak już zamówię nasiona to nie mogę się doczekać wysiewów i obserwowania jak to wszystko kiełkuje i powolutku sobie rośnie[...]