i chętnie Ci jej użyczę a jak byś chciała to zdublowały mi się Chiastophyllum Variegata i Armeria Nifty Thrifty
i wcale sobie nie myśl że ja tak z dobrego serca bo mam ogromną prośbę do Ciebie
ale najpierw muszę Cie czymś skusić
A tak nawiasem to biedne moje kury bo do Bożego Narodzenia będę ja chyba duźdałą
Jeszcze nie z fotografowane ale muszę się Ci pochwalić
Periploca graeca - obwojnik grecki
Periploca sepium - obwojnik ciemny
Clematis rehderiana
Clematis crispa
Clematis fusca - powojnik botaniczny
Dioscorea batatus 'Variegata'
pokazałaś u siebie takiego cudnego powojnika że mi mało gula ze zachwytu i trochę zazdrości nie pękła
a teraz to chyba coś kura pęknie ......
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Grażynko ale masz piękne róże i liliowce i one Ci serducho zabrały
Nie mam ręki do róż to wynagradzam sobie chciejstwa czym innym Marysiu biegnę zobaczyć Reniu gul mi lata do tej pory oj te twoje kurki dobrze pracują na zachcianki
Mam z tego tylko powojnik fusca resztę wygooglam później bo dzisiaj spać muszę iść bo rano podróż mnie czeka a ja kierowca kiepski a to 200 km w jedną stronę
Kochana wiesz, że ja wszystko przyjmę co się tylko da nawet ostatnio zdobyłam różowy mlecz i teraz będę robić krzyżówkę żółtego z różowym
Powojnik rehderiana to chodzi za mną już od jakiegoś czasu ale wszystko przede mną wiosna niedaleko
Periploca graeca - obwojnik grecki
Periploca sepium - obwojnik ciemny
Clematis rehderiana
Clematis crispa
Clematis fusca - powojnik botaniczny
Dioscorea batatus 'Variegata'
pokazałaś u siebie takiego cudnego powojnika że mi mało gula ze zachwytu i trochę zazdrości nie pękła
a teraz to chyba coś kura pęknie ......[/quote]
Teraz to gula mi trochę pęka, wiosna chyba będzie piękna, bo pewnie sobie kupię takie cuda, jak znajdę oczywiście
Iwonko ja teraz to tez jestem w strachu , bo niby radość ogromna że mam
ale i obawia wielka czy zimę przetrzymają
Ciekawe o której Marysia z wyprawy wróci ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Wróciła, wróciła ale bardzo późno, przecież byłam na imprezie 83 urodziny mamci
a po drodze troszkę pokupiła /fotki później/ teraz fotki z rodzinnego ogrodu i solenizantka
'kocie wrzaski' mojej mamci
Ogród stworzyłam w domu rodzinnym wspólnie z eMem, było dużo bylin ale niestety teraz mama już nie ma siły przy nich pracować i został tylko mały skrawek z liliowcami, liliami oraz bylinami zadarniającymi i wiosennymi cebulami. Teraz już jest wyczyszczone do gołej ziemi i dlatego fotki nie zrobiłam ale jak może tak dba o wszystko. Tylko trawnik kosi młodsze pokolenie rodziny bo na czym inny się nie znają
Marysiu jak miło Twoją Mamę zobaczyć na fotkach.
Wspaniale wygląda, jak na swój piękny wiek .
Moja ma już 91 lat i jeszcze w tym roku warzywniak uprawiała, ale z pamięcią tragicznie.
Pogorszyło się Jej po śmierci syna, a mojego Brata. Wybrała się na grzyby i w małym lasku zabłądziła.
Twoja Mama ma cudny ogród .
Tereniu pamięć mama ma dobrą, 'Wyborczą' i 'Życie na gorąco' przestudiuje od deski do deski ma natomiast problem z chodzeniem, rok temu miała calkowity paraliż nóg i lekarze się dziwią jak z tego wyszła, grzybki ma pod modrzewiem i sosną Marysiu jak ten czas szybko leci, ale spoko nigdzie się już nie wybierasz w dalekie podróże i jeśli tylko będzie ładna pogoda to telefon i kierunek B.......... razem z moją towarzyszką podróży
Marysiu dziękuję w imieniu mamy
Teraz zapraszam na spacer w jesiennym nastroju
bodziszek vlosovianum dwa dni temu, dzisiaj już nie ma ani jednego liścia
rozchodnik
goryczka w jesiennych kolorach
liść tulipanowca
zawiązki kwiatów i nasiennik na oczarze
wilczomlecz słodki w jesiennej szacie
klon palmowy
owoce berberysu
trzmielina oskrzydlona
rajskie jabłuszka