Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Ulka deszczu u nas tyle co nic,tylko zwilżyło trochę rośliny.Ania niedaleko od nas a u Niej deszcz jak czytam był solidny.Jest bardzo gorąco i bardzo,bardzo sucho.Ratuję co mogę ,podlewam na zmianę.Ucierpiały trochę rośliny świeżo sadzone ale co zrobić-odbudujemy braki.Wiesiołka to ja chyba mam od Ciebie,tylko nie wiem którego-zobaczymy jak zakwitnie.Pokazuj dalej kochaniutka swoją oazę,czekamy.
Serdecznie pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleńko ,cieszę się ,że opanowałaś przeciwności i pokazałaś trochę swojego ogrodu .Jest śliczny i kolorowy ,taki jaki powinien być ogród o tej porze roku .Masz wiele ślicznych kwiatów ,będzie co oglądać .Pozdrawiam Cię :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu piękne fotki a teraz się pochwal kiedy to można podejrzeć u 'Mai w ogrodzie' wprawdzie mało tych programów oglądam, bo to nie moja półka ale i tam zdarzają się ogrody w zasięgu moich możliwości ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witam Cię Ewo_rozalko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, pozdrawiam Cię :wit Kwiatów mam dużo, ale czasu to już mniej. Po powrocie z pracy obiad, mała kawa i do ogrodu. U nas ostatni popadało, ale doniczkowe i tak trzeba podlewać, a mam ich - właściwie nie wiem ile, ale bardzo dużo. Poniżej dalia, która jako pierwsza zakwitła w tym roku
Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nagranie odcinka do programu "Maja w ogrodzie" było w lipcu 2012 r., a odcinek puścili jesienią ub. roku. Teraz można pooglądać w necie;TVN Meteo/Magazyny/Maja w ogrodzie/ odcinek 397 - trzeba go poszukać. Nasz ogród, piszę nasz, ponieważ mój mąż też ma spory w nim udział, ale o tym może innym razem. Marysiu jak znajdziesz chwilę czasu to zapraszam do pooglądania. Nasz ogród powstał tylko i wyłącznie za pomocą pracy naszych rąk, nigdy nie korzystałam z pomocy projektanta, cała ogrodową architekturę i najcięższą pracę wykonuje mąż.
A tak dla odmiany zdjęcie tarasu i jego części
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu bardzo dziękuję za odpowiedź, obejrzę na pewno, ja Mai nie zapraszałam ale znam P.Czuksanowa on prowadzi dla takich mniej obytych z TV dla mnie to i tak szok jak kamera idzie i to są pięciominutowe wstawki i to mi odpowiadało, ale w tym roku jakoś się nie udało nam zgrać terminów i nic nie wypaliło, ale miłe to jest jak ktoś się naszą pracą zainteresuje ;:215
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, tak faktycznie to ogrodu nie zgłaszałam, ale ok. 4 lata temu brałam udział w konkursie, który był ogłoszony w programie. Wysłałam kilka zdjęć i były pokazane w jednym z odcinków. A w ubiegłym roku zadzwonił Pan Zbigniew Pachulski z pytaniem, czy ogród istnieje nadal i czy wyrażam zgodę na nagranie. Zaraz się nie zgodziłam, ale mąż mnie przekonał. Nagranie trwało od 9-tej rano do ok. 17-tej. Odcinek, w którym pokazany jest nasz ogród jest jeszcze połączony z wizytą w ogrodzie u mojej przyjaciółki, a jego tytuł to "Ogród kolekcjonerek"
Piszesz, że znasz Pana Czuksanowa, to zapewne miły i sympatyczny Pan, muszę napisać, że ja jestem fanką tego programu, oglądam już wiele lat. Od Pana Czuksanowa mam Jego książkę z dedykacją, z czego bardzo się cieszę. W necie też można pooglądać wcześniejsze odcinki "Roku w ogrodzie", czy można Cię zobaczyć, proszę o wskazówki
:wit Ula
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula super. Będę tu zaglądać.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Ulu :wit
Namierzyłam Cię przez Jagodkę i Teniak :wink: Sami swoi.. ;:224
Śliczny ogród, piękne rośliny... ;:oj W realu zapewne jeszcze ładniejsze..
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, śpieszę poinformować, że u nas dzisiaj zaczęło się chmurzyć, upał już nie jest tak dokuczliwy. Byłoby fajnie, gdyby popadało, zwłaszcza tam gdzie deszczu brakuje.
Moje rośliny mają się dobrze, ponieważ od kilku dni leję wodę ze stawu.
Obrazek

Obrazek

Dla wszystkich spacerujących po naszym ogrodzie kolejne fotki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak kwitnie teraz Codonopsis
Obrazek

Pozdrawiam :wit
Ula
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu spacer nie tylko wirtualny odbyłam i jestem zachwycona wszystkim w ogrodzie, architektura, rośliny, ptactwo i zwierzaki to bogactwo ogromne ;:108 codonopsis już cudnie kwitnie ;:oj
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam serdecznie Ulko ;:180 ...jest mi niezmiernie miło być gościem w Twoim ogrodzie ..bogactwo flory i fauny - to jest właśnie to , co lubimy najbardziej . Ukojenie dla skołatanych nerwów , w pędzącym Orient- Expresie - jakim jest życie - a zarazem uczta dla oczu .
Bougenville - to moje marzenie od lat ...a u Ciebie zapewne rośnie jako tarasowa roślina - prawda ?
Terenia poinformowała mnie ,że masz wątek na FO ...prawdę mówiąc przydałby się odnośnik w stopce , by móc dotrzeć do Twojego niewątpliwego Królestwa .
Serce Borów - jakże bliskie memu ;:167 ...a jadąc przez Tucholę widziałam po lewej stronie drogowskaz ze wskazaniem na Czersk - od razu pomyślałam o Tobie ....jednak tempo ( zbyt krótki czas , jakim dysponowaliśmy w drodze do Chojnic ) ...nie pozwoliło nam zboczyć z trasy - a szkoda ;:145 .
Pozdrawiam serdecznie i ...zapraszam następnym razem , w trakcie pobytu na południu .

Ulka ...ja korzystam z Fotosik-a...bez problemu - nie logując się ...limit jest po zalogowaniu - tylko 100 zdjęć .
Bez logowania mogę naraz przesłać 4 fotki ...Na Imageshack -u jest limit 500 zdjęć ...potem trzeba wykupić tzw . abonament .
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jagódko miła,
Cieszę się, że gościsz w naszym ogrodzie. Ja u Ciebie bywałam już wcześniej, ponieważ nasza Terenia kochana przekazuje informacje, wszystkie jesteśmy pozytywnie "zakręcone" i kochamy kwiaty, a tym samym mamy wspólne tematy. Myślę, że kiedyś uda nam się spotkać, gdzie to będzie - zobaczymy, czas leci szybko, nawet bardzo. Bugenwillę uprawiam w donicy, a zimą przechowuję w piwnicy, tak jak i fuksje. W tym roku wyjątkowo kwitnie i nadal pojawiają się nowe kwiaty. Pewnie ten upał jej służy.
Muszę poczytać, jak to jest z tą stopką i postaram się to zrobić. Do Fotosika już się zarejestrowałam, ale na wszystko jest mało czasu. Po pracy też są w domu inne zajęcia, a podlewanie zajmuje teraz najwięcej czasu. Chwaliłam się, ale już u nas niebo jest czyste i wizja deszczu odeszła. Dziękuję za zaproszenie i również zapraszam, szkoda, że nie udało nam się zabrać wnuczki, może byłaby już okazja poznać się wcześniej
Do następnego razu
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj.
Pogadały sobie kobietki i to jest to co najmilsze czyli o kwiatach.Fajnie że przybywa chętnych do oglądania Twojego ogrodu-naprawdę warto.Widzę Ulka że zakątek grilowy już pięknie wykończony ,tylko siadać i karkóweczkę zajadać.Mam nadzieję że następnym razem spotkacie się u nas,wymienimy poglądy i obejrzycie moje cudne pomimo upałów fuksje i nowy mój "hopel" czyli jeżówki/o ludzie dlaczego mam tyle punktów ogrodniczych blisko domu/.
Proszę o dalsze piękne fotki.Całuski.Teresa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”