Folia do oczka wodnego - proszę o info.

Oczka wodne, stawy kąpielowe, strumienie, kaskady, skalniaki, rośliny wodne, itp
Awatar użytkownika
Baltazar
500p
500p
Od: 19 paź 2022, o 07:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Folia do oczka wodnego - proszę o info.

Post »

Folie z alledro 3-warstowe o grubości 0,4 mm. Jak się uszereguje popularnością to widać że ludzie kupują i opinie mają dobre. Warte to coś?
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Re: Folia do oczka wodnego - proszę o info.

Post »

Witajcie Wszyscy!
Wracam po 20-tu latach. Są tutaj gdzieś dawne zdjęcia mojego oczka. Obecnie zostało ono wyczyszczone, umyte, parę pęknięć i jedna dziura na dnie wielkości pięciogroszówki zaklejone, itp. Rogatek sztywny wyrzucony, bo więcej go było niż wody ale czyszczenie miało głównie na celu pozbycie się rzęsy wodnej gęsto pokrywającej całe lustro. W niedzielę było napuszczanie wody i wielka radość ;:138 a dzisiaj jest wielki smutek ;:145 Przez dobę ubyło ok. 10 cm wody, w tej chwili, gdy to piszę, ok. 15 cm. Syn, który razem z kolegą odwalili całą syzyfową pracę przy oczku mówi, aby spokojnie poczekać do jakiego poziomu opadnie, ja już włączyłam katastroficzne myślenie odnośnie wymiany całej folii, która na dużych obszarach podwodnych była jakby sparciała. Może właśnie tędy woda przenika do gleby? O kosztach nawet boję się myśleć.
Ale wiecie, co jest najgorsze - brak fachowców. Teraz mam EPDM 1 mm. grubości. Była zakupiona w krakowskiej Castoramie i ułożona przez pracowników sklepu. Obecnie nie mają żadnej folii i nie wykonują takiej pracy. OBI, LIROY MERLIN też. No bo w końcu trzeba ją nie tylko kupić, ale o zgrozo, również położyć i posklejać, bo oczko jest duże. Folia przyjechała na ciężarówce i 4 ludzi miało zajęcie na cały dzień Wymiary: 8 X 4 m, w najgłębszym miejscu 2,5 m. weszło tam 15 m3 wody. Nawet nie wiem ile tej EPDM musiałabym kupić, nie mówiąc o reszcie. A ja już marzyłam o malutkich karpikach koi :cry:
Mój ogród - zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „OCZKA wodne, kaskady, skalniaki, rośliny wodne”