Witam
Dzisiaj planuję dzień wyłącznie ogrodowy.
Wczoraj w ogrodzie zdążyłam jedynie podlać rabaty.
Agnieszko 
Kleome to roślinka a raczej roślinisko

jednoroczne.
Na żywo widać, że z rodgersją ma niewiele wspólnego, a do tego może nieźle podrapać i pokłuć.
Może uda mi się uzyskać nasionka, to Ci mogę dać.
Aniu 
Mam kleome z nasion, które wysiałam na wiosnę. Jak uda mi się pozyskać nasionka, to mogę Ci je wysłać.
To jest roślina jednoroczna , przynajmniej w naszym klimacie.
Iza 
a mnie jest strasznie głupio, że masz tę cebulkę taką mikrą.

Ale za późno się wzięłam za jej wykopywanie i nie mogłam dobrać się do większych cebul. Może lepiej zrobić to, kiedy lilie już przekwitną i wtedy wykopać wszystko i oddzielić cebule. Powiem Ci, że Polka też kojarzy mi się z Wiesią , podobnie zresztą jak Cornelia i Eden. Teraz mam te róże u siebie. Jak będziesz miała okazję wpaść do Gdańska, to daj znać a może uda się nam spotkać.
Grażko 
jak widać, nie tylko
różyczka zaraża na forum .

Czasami tylko kolejność zarażeń jest inna.
Ewcia 
Ty nie masz Polki

Nawet do głowy by mi to nie przyszło. Ta róża kwitnie właśnie teraz, kiedy inne straciły swój blask. Jej kwiat zawsze wpada w oko. Mnie udało się kupić ją jakieś trzy lata temu w LM. Miała strasznie uciachane korzenie i ledwo udało mi się ją utrzymać, ale przeżyła. A myślę, że każda Polka powinna mieć Polkę w swoim ogrodzie.
Marysiu 
Dzięki za takie pochwały, ale chyba przesadzasz. Nawet nie wiem, gdzie te moje mają pięty
Gosiu 
Moje liliowce to też w większości młodzież, dopiero niedawno sadzone. Jeszcze też nie wszystkie zakwitły.
A zdjęcia, no cóż, trzeba zrobić ich dużo, żeby coś nadawało się do pokazania.