fajnie byloby go poglębić trochę , oblożyć kamieniami w kilku miejscach ,obsadzić brzegi bagiennymi ,może jakiś mostek i woda będzie się tylko tam gromadzić  .bo widać ,że ona tylko tu gdzie jest trochę niżej a dalej jej nie ma.Pomyśl o tym
 fajnie byloby go poglębić trochę , oblożyć kamieniami w kilku miejscach ,obsadzić brzegi bagiennymi ,może jakiś mostek i woda będzie się tylko tam gromadzić  .bo widać ,że ona tylko tu gdzie jest trochę niżej a dalej jej nie ma.Pomyśl o tym  

*cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia

:lol:Iwonko to nie skalniaczek to ścieżki pomiędzy rabatkami -grządkamiIkaD pisze:Paulinko kochana toć nie ma co walczyć z zywiołem ,kiedy on Wam w prezencie niemal daje naturalny potoczek przy skalniaku
fajnie byloby go poglębić trochę , oblożyć kamieniami w kilku miejscach ,obsadzić brzegi bagiennymi ,może jakiś mostek i woda będzie się tylko tam gromadzić .bo widać ,że ona tylko tu gdzie jest trochę niżej a dalej jej nie ma.Pomyśl o tym

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Jeśli chodzi o działkę to Ci współczuję,wiem jak to jest bo u nas też taka zalewowa. Dwa lata temu  woda zniszczyła mi prawie wszystkie kwiaty, które rosły koło domu .Tylko nieliczne udało się uratować?.Potem M powykopywał rowy melioracyjne i sytuacja znacznie  się poprawiła
 Jeśli chodzi o działkę to Ci współczuję,wiem jak to jest bo u nas też taka zalewowa. Dwa lata temu  woda zniszczyła mi prawie wszystkie kwiaty, które rosły koło domu .Tylko nieliczne udało się uratować?.Potem M powykopywał rowy melioracyjne i sytuacja znacznie  się poprawiła  

jakiś koszmar.... przejeżdżałam dziś z Piaseczna do Dawidów, to Lesznowola przypominała mokradła
 jakiś koszmar.... przejeżdżałam dziś z Piaseczna do Dawidów, to Lesznowola przypominała mokradła  
 Pozdrawiam
 Pozdrawiam 

Pomimo padającego przez dwa dni ulewnego deszczu myślałam, że działka będzie pływać w wodzie a wcale nie jest tak źle woda tylko w jednej ścieżce  :
 Pomimo padającego przez dwa dni ulewnego deszczu myślałam, że działka będzie pływać w wodzie a wcale nie jest tak źle woda tylko w jednej ścieżce  :
 Pan Pomidorek przeżył niewielkie gradobicie nad ogrodem a mianowicie kilka Panów Pomidorków i mają się dobrze
 Pan Pomidorek przeżył niewielkie gradobicie nad ogrodem a mianowicie kilka Panów Pomidorków i mają się dobrze 
 Można by tam coś ładnego wykombinować...Jakoś mi on tam ładnie wygląda
 Można by tam coś ładnego wykombinować...Jakoś mi on tam ładnie wygląda   

Jest szansa na wspaniałe pomidory
  Jest szansa na wspaniałe pomidory  

Zapowiada się ciekawie, będę zaglądać
 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądać