Bardzo dobrze nam zrobi aktualny widok Twoich pięknych rabat.
A co w tym roku w donicach

Ewuś - zaglądasz i czekasz na kwitnienie rh ??? Przecież one już kwitną , a zdjęcia są powyżej ...ewa_tuli pisze:Zaglądam i czekam na kwitnienie Rh. Już, już niedługo![]()
Będę czatowała.
Takie "biedaki" z umieralni odpowiednio pielęgnowane ( a Ty z pewnością odchuchasz i dopieściszSosenki4 pisze:Uff zdąrzyłam w samą porę, na początek pokazu Rh i na deser jeszcze Susan. Też kupiłam ją rok temu. Chorowitą z umieralni. Widzę jednak, że pięknie przezimowała i odbudowuje się. Czy magnolie czymś zasilasz?
Kilka lat temu zastosowałam LARVANEM - od tej pory nie mam problemów z opuchlakami, a jakieś pojedyncze wżery w liściach to czasem robota ... ślimaków , a nie opuchlaków. Trzeba więc sprawdzić , co żre rośliny.Tyle,że ślimaka wypatrzeć łatwiej , bo chrząszcze opuchlaków żerują w nocy...muminek pisze:Pytanie: Czy zauważyłaś już może opuchlaka? Codziennie podglądam moje krzaczki i na szczęście jeszcze nic nie widzę, a jak u Ciebie?
No , nie wiem ... Obawiam się ,że ręcznie nie da się wyłapać wszystkich "dorosłych " osobników - chrząszczy żerujacych na liściach. A już na pewno nie zlikwidujesz w ten sposób larw, które są groźniejsze, żerują w obrębie bryły korzeniowej i tam sieja spustoszenie... Dlatego właśnie podaje się doglebowo LARVANEM ...muminek pisze: (...)wyłapałam wszystkie ręcznie![]()
(mam taką nadzieję) Przez kilka nocy urządzałam na nie polowanie... A pytam po to,żeby się nastawić w razie czego na łowy
![]()