Wszystkie krzyżówki
Ani, które miałam, bez wyjątku, uważam za rewelacyjne.
Żaden krzak mi nie zachorował do samego końca sezonu. Pryskałam raz jeden jedyny, profilaktycznie, przed wyjazdem.
Rosły zdrowiutkie, bez zbędnych zabiegów i nadmiernego skakania koło nich.
Zlikwidowałam dopiero zwarzone mrozem "flaczki".
Krzyżówki Ani Kozuli:
1.
K/10 Kalman Słodki (Cantati 2013/Comcia/Kozula)
Co prawda to nie krzyżówka, ale od Kozulki

Pomidor rewelacja, słodki, soczysty, rozpływający się w ustach i chociaż wyglądem przypomina pomidorki przeznaczone do gotowania, jakiekolwiek pomysły o wrzuceniu go do gara porzuciłam wraz z pierwszym zjedzonym plasterkiem
2.
K/15 Truskawkowy x Dyno (Cantati 2013/Comcia/Kozula)
Bardzo piękny krzaczek, wysoki, RL, grona długaśne, pięęękne

Pomidorki twarde, bardzo długo poleżą, słodkie, z dużą zawartością miąższu.
4.
K/25 F5 Zielona Zebra z Malinowym Rumieńcem (Wersja ciemna) (Cantati 2013/Zuzia55/sMonika)
Rozszczepienie tego numerku; miałam trzy krzaczki tej krzyżówki, wszystkie nasionka, które wysiałam były z jednego źródła, dwa krzaczki urodziły owoce takie jak wskazuje nazwa, czyli zielone zeberki z malinowym rumieńcem od spodu, a jeden krzaczek dał owoce zupełnie ciemne, zebrowane, jak na zdj. Smaczne, soczyste, słodkie. Oba typy bardzo ładnie wiązały, owoce średnie, galaretki sporo, ale nie wodniste. Na pewno wysieję w przyszłym sezonie
5.
K/25 F5 Zielona Zebra z Malinowym Rumieńcem (Cantati 2013/Zuzia55/sMonika)
A to wersja "prawidłowa", czyli zielona z rumieńcem
6.
K/36 F8 (Cantati 2013/Dagmara)
Pyyycha

Plenny, zdrowy, rozrastał się jak szalony i rodził całą masę pięknych, kulistych, malinowych owocków. Krzaczek samokończący, silnie rosnący.
8.
K/37/5 F9 (Cantati 2013/AgaM/Kozula)
Rewelacja

Plenny, owoce przepyszne, słodkie, mięsiste, z lekkim kwaskiem, super pomidorowe i w dodatku bardzo długo się przechowują bez najmniejszych strat na smaku i wyglądzie. Miałam go pierwszy raz i jestem nim zachwycona, zostaje na zawsze
9.
K/68 Big F5 (Cantati 2013/Dagmara/Suppa)
Wysoki, plenny, silny krzak, rodzi ogromne owoce o świetnym, pomidorowym smaku. Na pewno będę go uprawiać w kolejnych sezonach
10.
K/121 F5 Orange Strawberry x Persimmon (Spłaszczony, mięsisty, pyszny, w typie befsztyk) (Cantati 2013/AgaM/Bogdan Szczepański)
11.
K/121 F5 Orange Strawberry x Persimmon (Okrągły, lekko wydłużony, soczysty) (Cantati 2013/AgaM/Bogdan Szczepański)
Owoce jednego krzaczka z tej krzyżówki różniły się od pozostałych, potraktowałam je więc oddzielnie; były trochę mniejsze, bardziej okrągłe i mniej "befsztykowate" w środku. Za to były bardziej soczyste i miały więcej galaretki. Również bardzo smaczne.
13.
K/125 F7 Czarna Zebra Malinowa (Cantati 2013/Alina-277)
20.
K/141/6 F4 Albenga x Copia (Czerwony, duży, pyszny, długo się przechowuje) (Cantati 2013/Aria)
21.
K/141/7 F4 Albenga x Copia (Czerwony, duży, pyszny, długo się przechowuje) (Cantati 2013/Aria)
24.
K/179 F4 Zebra Żółta (Cantati 2013/Kozula)
Niesamowicie plenna krzyżówka, owoce smaczne, ale nie wolno im pozwolić przejrzeć, bo robią się wodniste. Zerwane o czasie są słodkie z lekkim kwaskiem.