Moja działka i róże-danutab cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Dzisiaj od południa sypie u nas śnieg .Czy Twój Kronenburg jest na pniu ?bo tak widać .Twoje pienne zimują w altance i są zabezpieczone przed mrozami .Jestem ciekawa jak moja Exscelsa pienna ma tylko zabezpieczone miejsce szczepienia
Witaj
Piękne róże. Masz przy ich zabezpieczaniu pracy
, ale efekt piorunujący. Kotek śliczny. Cofnę się do poprzednich wątków twojego ogrodu nacieszyć oczy w ten okropny zimowy dzień

Agnieszko nawet nie mam ochoty iść na działkę popatrzeć jak wyglądają róże i powojniki bo one były najbardziej popuszczane . Na pewno nie obejdzie się be strat tylko pytanie ile i jakich. Do końca miesiąca nie zapowiadają ciekawej pogody więc dopiero po świętach może tam pójdę.
Jadziu mam 6 róż na pniu i wszystkie zimują w domku na działce bez zabezpieczenia.Kronenburg jest między nimi. Mnie wymarzło przez zimę w ostatnich latach 12 róż piennych i już więcej nie sadzę do gruntu. Te które mam obecnie zimują już jedne 3 a drugie 2 zimą i dają sobie radę.
Póki jeszcze dalej trwa zima i nie ma jak się cieszyć wiosennym kwitnieniem przedstawię moją kolejną różę z 125 które posiadam. Jest to Crown Princess Margareta Austina

oraz Falstaff Austina

oraz rosnący po drugiej stronie oczka i Falstaffa Graham Thomas Austina

Jadziu mam 6 róż na pniu i wszystkie zimują w domku na działce bez zabezpieczenia.Kronenburg jest między nimi. Mnie wymarzło przez zimę w ostatnich latach 12 róż piennych i już więcej nie sadzę do gruntu. Te które mam obecnie zimują już jedne 3 a drugie 2 zimą i dają sobie radę.
Póki jeszcze dalej trwa zima i nie ma jak się cieszyć wiosennym kwitnieniem przedstawię moją kolejną różę z 125 które posiadam. Jest to Crown Princess Margareta Austina

oraz Falstaff Austina

oraz rosnący po drugiej stronie oczka i Falstaffa Graham Thomas Austina

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też pojadę na działkę dopiero chyba w kwietniu...okropna zima
Różyczki piękne,Crown Princesse śliczna

Różyczki piękne,Crown Princesse śliczna

- JAKUCH
Mam nadzieję ,że Exscelsie nic nie będzie i fajnie zakwitnie to samo z innymi różami .Nie chce mi sie nawet włazić do ogródka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Biedne Danusiu te twoje ranniki.
Ciekawe jak to będzie wyglądało po zejściu śniegu.
No i jak na prawdę przezimowały nasze róże.
Ciekawe jak to będzie wyglądało po zejściu śniegu.
No i jak na prawdę przezimowały nasze róże.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Piękne różyczki. 

Aniu u nas pogoda dzisiaj jest ładna ale na działkę nie idę jutro ma być znowu pogorszenie pogody więc po co się stresować przed świętami ewentualnymi stratami jakie mogłabym tam zobaczyć.Crown Princesse jest śliczna tylko szkoda że jej łebki pod ciężarem zwisają.
Jadziu może Exscelsa przeżyła zimę. Miałam ją kiedyś 3 zimy na pniu a 4 przemarzła i już jej nie kupiłam.Rozumiem twoją niechęć wchodzenia do ogrodu ja mam to samo.
Grażynko ja myślę że z nich już nic nie będzie widziałam dzisiaj u nas przed blokiem kilka ranników które ładnie kwitły a teraz są zupełnie przemarznięte. Wszystkiego może się wkrótce dowiemy jak ta zima odejdzie, tylko kiedy
perdii dzięki
Kolejne róże Austina Golden Celebration i Pat Austin Golden bardzo mi choruje mam ją 2 lata i nie widać poprawy jeszcze dam jej w tym roku szansę jeśli nie to na jesień będzie miała eksmisję.Natomiast Pat Austin jest zdrowy ale słabo rośnie i ma takie wiotkie gałązki jakich nie lubię u róż. Też zastanawiam się co z nim zrobię.

Jadziu może Exscelsa przeżyła zimę. Miałam ją kiedyś 3 zimy na pniu a 4 przemarzła i już jej nie kupiłam.Rozumiem twoją niechęć wchodzenia do ogrodu ja mam to samo.
Grażynko ja myślę że z nich już nic nie będzie widziałam dzisiaj u nas przed blokiem kilka ranników które ładnie kwitły a teraz są zupełnie przemarznięte. Wszystkiego może się wkrótce dowiemy jak ta zima odejdzie, tylko kiedy

perdii dzięki

Kolejne róże Austina Golden Celebration i Pat Austin Golden bardzo mi choruje mam ją 2 lata i nie widać poprawy jeszcze dam jej w tym roku szansę jeśli nie to na jesień będzie miała eksmisję.Natomiast Pat Austin jest zdrowy ale słabo rośnie i ma takie wiotkie gałązki jakich nie lubię u róż. Też zastanawiam się co z nim zrobię.

Zobaczcie jakie pomysłowe zabezpieczenie róż na zimę przewiewne ,a ziemia się nie obsypuje. Takie szpilki u nas widziałam a te pasy można by było zrobić z drobnej siatki plastikowej.
http://www.meillandrichardier.com/prote ... hiver.html
http://www.meillandrichardier.com/prote ... hiver.html
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Tosiu ja robię bardzo podobnie co do niektórych róż. jednak nie daję takiej siatki przepuszczalnej tylko obrzeża plastikowe lecz ich nie zamykam by ziemia mogła przesychać. To mi się lepiej podoba.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ładne są obie, ale mnie chyba ta druga bardziej się podoba.
Jakoś już jestem przesłodzona tymi różowościami.
Jakoś już jestem przesłodzona tymi różowościami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
I ja się melduję w nowym wątku.
Danuśka piękne masz róże...kiedyś chciałabym je zobaczyć na własne oczy.

Danuśka piękne masz róże...kiedyś chciałabym je zobaczyć na własne oczy.

- JAKUCH
Elusia teraz jesteś zmotoryzowana to masz wszędzie bliżej niż PKS em .Danusiu przecież u Grażynki wszystkie wiosenne szaleją ,a mieszkacie niedaleko siebie ,więc i Twoje roślinki będą OK