dzięki, pomysł rewelacyjny, jutro idę kombionować karton, ale będę miała fajną szklarnie
 dzięki, pomysł rewelacyjny, jutro idę kombionować karton, ale będę miała fajną szklarnie  

Nie ma to jak 'złota rączka '

, teraz przyszłam tutaj. Chętnie poobserwuje Twoje pracy w szklarniach
 , teraz przyszłam tutaj. Chętnie poobserwuje Twoje pracy w szklarniach 

pozdrawiam serdecznie i zapraszam
  pozdrawiam serdecznie i zapraszam 

zatrzymałam się przy Twoich szklarniach
  zatrzymałam się przy Twoich szklarniach    ja w tym roku postawię też szklarnię,ale dużo mniejszą.
 ja w tym roku postawię też szklarnię,ale dużo mniejszą.  Właśnie podpatruję jak zagospodarować.Co to za zegar
 Właśnie podpatruję jak zagospodarować.Co to za zegar  

Musisz się zastanowić, czy ma być to obiekt "zagonowy", tzn. ogólnie sama szklarnia, a w środku ziemia, czy typowa szklarnia rozsadowa - mnożarka, w której stoły zainstalowane są na stałe. Zarówno jedna i druga konstrukcja ma swoje zalety i wady. W pierwszym przypadku (zagonowa) - masz tą dogodność, że uprawy możesz prowadzić bezpośrednio w ziemi, lub też w zainstalowanych sezonowo - rozbieralnych stołach. Natomiast jeśli szklarnia ma służyć tylko do rozmnażania, sadzonkowania i innych prac związanych z przesadzaniem roślin - polecam szklarnie z betonową posadzką (bez ziemi). Jeśli chodzi o dezynfekcję, to taka ze stałą posadzką - bierze górę nad tradycyjną. Ale z kolei tradycyjna stwarza szersze możliwości do wykorzystania, bo mogą być w niej uprawy i w ziemi i na przenośnych stołach.
 Musisz się zastanowić, czy ma być to obiekt "zagonowy", tzn. ogólnie sama szklarnia, a w środku ziemia, czy typowa szklarnia rozsadowa - mnożarka, w której stoły zainstalowane są na stałe. Zarówno jedna i druga konstrukcja ma swoje zalety i wady. W pierwszym przypadku (zagonowa) - masz tą dogodność, że uprawy możesz prowadzić bezpośrednio w ziemi, lub też w zainstalowanych sezonowo - rozbieralnych stołach. Natomiast jeśli szklarnia ma służyć tylko do rozmnażania, sadzonkowania i innych prac związanych z przesadzaniem roślin - polecam szklarnie z betonową posadzką (bez ziemi). Jeśli chodzi o dezynfekcję, to taka ze stałą posadzką - bierze górę nad tradycyjną. Ale z kolei tradycyjna stwarza szersze możliwości do wykorzystania, bo mogą być w niej uprawy i w ziemi i na przenośnych stołach. bardzo stary....
 bardzo stary.... 

ale ta forsycja, jak obsypana Kwiatami
  ale ta forsycja, jak obsypana Kwiatami  

to są stare foty...
 to są stare foty...

przeniesione w ogrodzenie
 przeniesione w ogrodzenie  już się ładnie rozrosły
 już się ładnie rozrosły 
 .
.

Wielkie te szklarnie
   Wielkie te szklarnie   Masz sporo roboty,ale i satysfakcji także
   Masz sporo roboty,ale i satysfakcji także   Pozwolisz,że będę tu zaglądała ?
  Pozwolisz,że będę tu zaglądała ?
 hehe
  hehe pozdrawiam serdecznie...
 pozdrawiam serdecznie...
 Początkowo była opcja by samemu,ale stali też kosztuje na złomie trudno dopasować,szkło też nie tanie.
 Początkowo była opcja by samemu,ale stali też kosztuje na złomie trudno dopasować,szkło też nie tanie. .
 . uzupełnię.
 uzupełnię. jak podlewasz w takiej szklarni?
  jak podlewasz w takiej szklarni?