Kasiu- ogród masz ogromny i jak znam nas -ogrodniczki pozytywnie zakręcone- mnóstwo w nim pracy.
Ale wiem że rozweselają każdy ogród, więc sadź, pielęgnuj i bądź dumna ze swojej pracy. Tak trzymaj!
Ewciu dokładnie rzecz ujmując to u mnie iglaki są w koło działki ,ogród przed domem i ciut z boku,dalej z boku jest sadzik , za siadką warzywniaka resztę mąż przeorganizował na podwórko Dorotko na szczęście za rok zakwitną...i to bardziej obficie kasiu dziękuję za miłe słowa
Pięknie pokazałaś rozwar.
Pozbieraj nasionka z liatry, byłabym chętna, takich egzotycznych roślinek nie mam.
Poproszę też o wskazówki kiedy siać.
Ja zbieram nasionka z aksamitek, sieję wiosną i zawsze są piękne.
Ewuś nie ma sprawy...nawet całe garście ci wyślę, będę miała też nasiona : gajlardi wielokwiatowej, rudbeki ,gazani, groszka pachnącego , słonecznika szorstkiego i języczki pomarańczowej i jeszcze pare jednorocznych jak byś była chętna a ty masz jakieś nasiona ( najlepiej bylin)
Choć dziś poniedziałek ...i nie wszyscy go lubią , to ze względu na piękną pogodę wybaczam mu
U mnie w cieniu dobiło do 35 stopni nawet kot ma dość jak tak grzeje, zdjęcie co prawda z wcześniejszych upałów ale dziś leżał tak samo
a to malwy na tle słonecznego nieba
i na pewno znacie daturę bielunia, mam ją co rok ,sama się wysiewa, jak by ktoś był chętny na nasiona chętnie dam