Babojolowy koniec świata

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Babojolowy koniec świata

Post »

Piękna kępa trawy, czy dobrze widzę, że to rozplenica?
Jolu - co z pieskiem? Strasznie mi się smutno zrobiło jak przeczytałam że choruje :(
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

Witaj amba 19,
Tak to rozplenica, jedyna trawa w moim ogrodzie, chociaż noszę się z zamiarem nabycia jeszcze jakiejś.
Z pieskiem jak na razie dobrze, bardzo się nacierpiała ale rana po operacji już prawie zagojona, niewiemy co będzie dalej, bo niestety lekarz stwierdził zmiany rakowe na dziąsłach. Mam jednak nadzieję, że pobędzie z nami jeszcze jakiś czas. Dzięki za pamięć :)
babojola
200p
200p

Post »

Jeszcze kilka skalniakowych
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit
Jolu i czego ty się chcesz wstydzić? Pięknego ogrodu?
Bardzo mi sie u Ciebie podoba, hosty, te wycięte iglaki, rododendron piękny :)
Rozplenica ładnie Ci rośnie, za mną chyba nie przepada bo co roku przemarza, nie przyrasta i nie kwitnie.
No i widzę moje ulubione rojniki, bardzo ładne :D
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super ogród ;:138 Nie wiem, czego Ty od niego chcesz... Wszystko tak perfekcyjnie wypielone ;:oj Nie przepadam tylko za takimi strzyżonymi iglakami, ale to kwestia gustu. A jaki przepiekny Rh ;:180 No i masz całkiem dużo cienia, czyli tego, czego u mnie brakuje...
babojola
200p
200p

Post »

Witam Ciebie Łukaszu w moich skromnych progach.
Rozplenica faktycznie ładnie się rozrasta, co prawda kilka razy była przesadzana, bo szukałam dla niej dobrego miejsca. Ładnie wygląda jak rośnie pojedyńczo. Z tym przemarzaniem też się kiedyś zrobiłam w konia, bo one póżną wiosną dopiero zaczynają dawać oznaki życia a ja myślałam, że poprzemarzały i wykopałam ;:223 na szczęście ta właśnie została i do tej pory cieszy moje oczy.
Aniu- cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Lubię strzyżone ale gdyby mi się przestały podobać to zawsze mogę przestać przycinać i pozwolić im rosnąć normalnie :D Z tym cieniem to faktycznie mam go za dużo wolałabym więcej słonecznych miejsć, dlatego mam sporo cienilubnych.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Rojniczki - cudeńka!
Śliczności prawdziwe, najbardziej podobają mi się te z ostatniego zdjęcia, rosnące na drewnianej kłodzie. Może dlatego, że bardzo lubię drewno w ogrodzie.
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

:wit
Super trawka i skalniaczki :)
babojola
200p
200p

Post »

Witaj amba19- dzięki za odwiedzinki :D Rojniczki też mi się podobają, nie mam ich zbyt wiele, ale z tych, które mam jestem zadowolna. Drewno w ogrodzie też mi sie podoba, mam parę drewnianych elementów, tzn. korzeni znalezionych i przytarganych z lasu. Zawsze jak jadę na grzyby to rozglądam się za korzeniami. Na ostatnim grzybobraniu zamiast korzenia znalazłam piękne poroże jelenia. Śmiałam się, że znalazłam rogi dla męża. :;230
kwiaciara- Ciebie też bardzo serdecznie witam u siebie :)
Moje kochane zbliża się do nas jesień, więc postanowiłam udać się na małe zakupki i zakupiłam sobie parę wrzosów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ostatnie kwitnienie miniaturowego liliowca

Czy u Was też się tak ochłodziło? U nas niby świeci słońce ale taki jakiś chłodny wiatr wieje, brr. Nic to chyba czas powyciągać z szaf cieplejsze ubrania ;:202

Pa, pa do następnego razu. :wit
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładny masz ogród. ;:63 Taki zadbany i uporządkowany. Ja też jestem fanką różnych ozdób w ogrodzie. Po korzenie do lasu nie pójdę, bo to za ciężkie zajęcie, ale widzę, że masz duże, ozdobne dzbany. Gdzie takie kupiłaś? Szukam podobnych od lat.

Widziałam na jednej fotce chyba oczko wodne .Pokaż je. ;:65
babojola
200p
200p

Post »

Witaj dangar1 miło mi Cię gościć w swoim ogrodzie, cieszę, śię że Ci się podoba.
Dzban mam tylko jeden, kupiłam go w Brico M..., sprezentowałam go sobie na urodziny :D Jest dosyć sporawy, ale niestety ciągle nie zagospodarowany. Miałam coś do niega wsadzić ale nie mam koncepcji :oops:
Leży sobie tak samotnie na rabatce wśród roślinek.
Obrazek
A przy okazji pstryknęłam jeszcze goździki
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciekawie wyprowadziłaś iglaki , rabaty ładnie skomponowane i podoba mi się u Ciebie ;:108 .
Do dzbana pasowała by lobelia , floksy płożące , ewentualnie coś , co by się "wylewało" z niego . Wcale Ci się nie dziwię ,że RH jest Twoją dumą , bo wart tego ...jest ogromniasty i pieknie kwitnie .
Pozdrawiam serdecznie :wit .
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

Jolu :wit rododendron robi wrażenie :shock: Wszystkie rośliny masz bardzo wypielęgnowane, widać ile serca w nie wkładasz ;:138 oprócz ciężkiej pracy. Pozdrawiam :wit A i jeszcze przykro mi z powodu Kazy
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

piękne ,miejsce, rododendron cudowny, wrzosy piękne, będę wpadać :D :wit
babojola
200p
200p

Post »

jagódko, grazia72, DuczekiOsia dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i pozostawienie po sobie śladu :tan
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że mnie odwiedzacie, dziękuję w imieniu rododendrona i reszty roślin ;:180
Długo jestem zarejestrowana na forum i podglądałam Wasze ogrody bardzo intensywnie ale bardzo rzadko zostawiałam po sobie jakiś ślad, teraz kiedy mam swój wątek widzę jakie to jest miłe, że ktoś coś napisze. Postanowiłam poprawę i większe zaangażowanie :D Chociaż jak na początek to i tak jest spororo odwiedzin za co bardzo dziękuję.
grazia72- Kaza jak na razie czuje się dobrze, oby tak zostało.

Dzisiaj pstryknęłam zdjęcie takiemu osobnikowi
Obrazek
a to jego dzieło, pajęczynowe drzewko :D
Obrazek
skoro małymi kroczkami idzie do nas jesień, postanowiłam zrobić taki wianuszek
a Obrazek
Pa, pa do następnego razu :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”