SQUASH:

Pumpkin FAIRYTALE:

a tak to wygląda z góry:

Siałam około 15 maja do gruntu , a odmiany jakie mam to :Ania D. pisze:SandraABC, a kiedy siałaś dynie? Może masz odmiany o długim okresie wegetacji? Jest sporo odmian, o okresie wegetacji ok. 130-140 dni, które dopiero teraz mogą zacząć kwitnąć. Jeśli masz takie o okresie wegetacji 95-100 dni, to jeszcze możesz doczekać się owoców.
O której zielonej piszesz? Bo dwie pokazywałam. Jedna jest kształtem podobna do Twojej, ale jednak chyba inna. Na zdjęciu niżej wczoraj tak wyglądała. No i ja Black Forest nie kupowałam. Druga ma zupełnie inny kształt (spłaszczona) i wczoraj nadal była ciemno zielona w paski.BRZOSKWINKA pisze:Tula, a czy Twoja zielona dyńka to nie jest ta sama co moja Black Forest z str.76? Nawet dzyndzelek ma taki sam (na zdjęciu nie widać, ale w realu jest niczego sobie). Tyle, że moją nieco wydłużyło i chyba to nie jest black forest
GRANIU to akurat w kadr weszła cukinia o paskowanych owocach i takich srebrzystych liściach .GRANIA pisze:Chudziak co to za odmiana z tymi prawie białymi liśćmi,po lewej str?