Witam.U mnie problem zaczyna się klarować bo dziś już zebrałem pierwsze 2 kg.na korniszony

. A już myślałem że będę w tym roku bez ogórków. Swoje wysiewałem jak co roku w tunel foliowy ok. 20 kwietnia , moje krzewinki rosły bardzo powoli , gdy moje miały ok.10 cm wzrostu to u sąsiadów już się płożyły mając już pierwsze zawiązki. Sąsiedzi już kończą zbiory czyli sezon ogórkowy a ja dopiero zaczynam o ile nie spadnie na nie jakaś zaraza, pierwsze kwiaty i zawiązki widziałem u siebie ok.4 tygodnie temu ale kwiaty przekwitały a zawiązki zamierały .Około 2 tygodnie temu ni stąd ni zowąd zaczął sie bujny wzrost a od tygodnia wysyp kwiatów i zawiązków no i pierwszych ogórków

. Dla mnie to jakaś dziwna i anormalna sytuacja stąd moja obecność na Tym szanownym forumie tak więc dzięki za odzew i dobre rady a jutro trza to będzie

za dobre plony :lol:Co do pszczół to jest ich pod dostatkiem . Odmianę IZYD F1 wybrałem właśnie po przestudiowaniu owej ulotki i doszedłem do wniosku,że to jest TO czego szukałem i stąd miałem na początku pewne wątpliwości czy dobrze wybrałem