Sosny, sójki, sarny i inne takie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie

Post »

Dobrze pamiętasz to nie reformowalne psy, ale słodkie!.
Drugiego kota mi zabił, też się do niego nie odzywam ;:202
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj tak na szybko,żeby wątek mieć pod ręką .... wcześnie rano idę do pracy i na mnie już powoli pora. ;:131
Napiszę tylko, że.... też mieszkam w lesie, też mam sam piach, też zaczynam tworzyć ogród (określenie zdecydowanie na wyrost), też mam 2 psy...
nawet domek wygląda bardzo podobnie choć murowany. ;:oj Aaa.... dudki, sarny i inne takie też mam. ;:172
Uważam zatem, że wzajemna wymiana doświadczeń wydaje się być wskazana. ;:209

Pozdrawiam ciepło.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Maska a to drań !! Choć kobiety kochają drani co ? :wink:
Mój schroniskowy niewdzięcznik na tyle sobie dziś przekreślił ,że nie rozmawiam z nimi i nie patrzę na nie. Karmić będę ,bo muszę inaczej zeżre mi rośliny do reszty ;:218

Constancja witaj :) ależ Ty robisz zdjęcia kobieto!! domek i miejsce urocze! i faktycznie projekt trochę podobny :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Myślisz, że one wiedzą dlaczego my się nie odzywamy :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ciekawie zapowiada się Twój wątek :wit . Lubię oglądać jak powstają nowe ogrody, bo sama go wciąż tworzę :D Dobrze go zaplanuj, to będzie mniej pracy z przesadzaniem, którego pewnie i tak nie unikniesz :lol:
ps. ładny domek i okolica :)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Maska łatwiej mi się żyje gdy wierzę ,że moje mowy umoralniające nie trafiają w próżnie :;230

Vertigo witaj :) już Cię lubię przypominasz mi się z U2 :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Właśnie od U2 pochodzi mój nick :lol: Podczas logowania słuchałam ich piosenki "Vertigo" i tak też się zalogowałam i zostało :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Zaglądałam wcześniej do Twojego wątku, ale kiedy pisałaś u mnie nie skojarzyłam, że to właśnie Ty marzysz o Bornem Sulinowie... no cóż... teraz to już z pełną świadomością powtórzę tutaj, że możemy się zamienić ;:173

Mieszkasz pięknie.... co do tych sosenek. Wycięłabym je natychmiast, bo masz tam piękne okna, a te chojaki robią Ci paskudny cień w domu. Nie cierpię zacienionych okien, bo miałam tylko liście w oknach przez parę lat. Dopiero gdy usunięto te drzewa ze względu na linię energetyczną mam choć rano słonko w domu :heja
Tylko tyle go mam, bo jakiś "cymbał" tak zbudował nasz dom, że nie mamy żadnego okna od południa, a co za tym idzie nie mamy słońca w domu... mieszkanie suche i nasłonecznione to moje marzenie. Tak więc ja zrobiłabym radykalne ciach wcale nie ze względu na igły. Brzoza też Ci będzie będzie śmiecić, większość Forumków za nimi nie przepada z tego powodu. Ja mam lipy i jesiony więc uważam, że śmiecenie brzozy jest przy nich znikome ;:224
W żadnym razie nie posadziłabym jednak w tym miejscu drzewa, masz ich wokół masę. Zrób tam jakąś niską rabatę. Wrzosowisko na Twoim piachu wyszłoby pewnie jak marzenie. Wrzosy jesienią, wrzośce wiosną... na środku jakaś hortensja lub rododendron.... raczej hortensja, bo jak już zakwitnie to masz kwiaty do jesieni. Tylko najlepiej taka która kwitnie na pędach jednorocznych (Annabelka na przykład) to Ci nie będzie przemarznąć i kwiaty będą murowane.

U mnie jest zawsze tak mokra gleba - glina, że chętnie wysłałabym do Ciebie ze 30 tirów na wymianę za piach :)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Aguskac dzięki za odwiedziny :) to kiedy się zamieniamy ? uwielbiam klimat Twojego miasteczka, uwielbiam rosyjską kuchnię w Kaffe Sasza
mogę się natychmiast zacząć pakować ;)

Co do sosen to nie chcieliśmy ich początkowo wycinać ,bo nasza działka jest trochę dziwna 12 arów gołego placu i 18 arów wielkich sosen jedna przy drugiej. Te 3, które się ostały trochę nas zasłaniały, przełamywały tą dysproporcję no i można było na nich hamak zawiesić jednak bałagan ,który po sobie zostawiają po coraz częstszych silnych wiatrach przeważył wszystko no i z racji otoczenia przez wysokie drzewa z 4 stron mam ich dosyć. Przemyślę propozycję rabaty zamiast wysokich drzew (choć grabienie liści przy grabieniu igieł to pestka) chciałam się jakoś osłonić od drogi,bo mimo ,że aut jeździ nią kilka dziennie (wyrzucają śmieci do lasu) to rowerzystów i spacerowiczów przewija się masa i każdy zagląda.

Vertigo :) mam słabość do tej płyty. Nasz pierwszy koncert U2 był przy okazji jej promocji.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Witaj Aniu! Byłam u Marysi i natrafiłam na Twój wątek.
Zdjęcia piękne (ja wiecznie marudze bo u mnie lasu nie uświadczy).
A co do rabat: ... właśnie bedę się brała za odtwarzanie moich po tegorocznym remoncie... ;:145
Trzymam kciuki za Twoje. ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Witaj Reniu :) lasu Ci chętnie oddam sporą część ,bo u mnie go aż za dużo. Z jednej strony jest pięknie ale z drugiej wysokie drzewa skutecznie zacieniają i na działce mam słońce dużo później niż sąsiedzi mieszkający 100 metrów dalej. W trakcie upałów ma to jednak swoje plusy ;)

Aguskac ogłaszam Cię matką chrzestną mojej rabaty przed wykuszem ;:224 prezenty z okazji narodzin, potem roczku itd mile widziane :lol:
Masz racje ,że na naszej działce trzeba uciekać od wysokich drzew,bo mam ich w nadmiarze a patrząc przez okno fajnie by było zawiesić oczy na kwiatach i kolorowych roślinach, bo aktualnie mam tak

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale widok przez okno, przyznam, masz bajkowy :D
Sama mam niemal obsesje, by w domu nie było za ciemno, więc w częściach, gdzie mam okna nie planuje dużych drzew...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biorę! Mam u siebie posadzone parę swierków, ale co sosna, to sosna. :wit
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Sweety wcześniej mieliśmy domek letniskowy z małymi okienkami i wieczny półmrok w nim. Teraz budując ten koniecznie chciałam duże okna by dom był jasny.
Widok raczej smutny niż bajowy aktualnie jest szaro-buro i nie ma ładnej roślinności ,żeby było na czym oko zawiesić. Byle do pierwszych śniegów :)

Renzal Sosny leśne idą w wysokość i szybko tracą ładny pokrój. Są śmieciowate i paskudne - nie ma za czym tęsknić :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz dużo, to nie doceniasz..., ja nie mam, to tęsknie. ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”