Moja działka 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 2
Jakie piękne!!! Lidziu nie zmarzłaś, bo od wczoraj raczej pogoda nie sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie nie dość, że zimno to jeszcze kropi od czasu do czasu.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nemezja już Ci kwitnie......
To kiedy ją siałaś ?
Mam też tego ciemnego orlika, nawet nie wiem skąd się wziął.
Może ptaki przyniosły nasionko ?

To kiedy ją siałaś ?
Mam też tego ciemnego orlika, nawet nie wiem skąd się wziął.
Może ptaki przyniosły nasionko ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jurku odebrałam wiadomość.
Marysiu wczoraj było bardzo zimno, byłam trochę na działce i musiałam ubrać ciepłą kurtkę i kaptur na głowę. Dzisiaj będzie chyba trochę lepiej, rano była mgła, a teraz właśnie wyszło
.
Grażynko ciemne orliki rosną u mnie od paru lat, ale nigdy nie było ich tak dużo jak teraz. Zginął mi mój ulubiony biały, wyhodowany z nasionka i jasno niebieski. Nemezji nie siałam, kupiłam białą i czerwoną w ogrodniczym i posadziłam w donicy.
Basiu dziękuję
. Cieszę się, że do mnie zaglądasz.
pigwowiec jeszcze kwitnie
sosenka
chaber górski
dąbrówka
Już niedługo zakwitną

Marysiu wczoraj było bardzo zimno, byłam trochę na działce i musiałam ubrać ciepłą kurtkę i kaptur na głowę. Dzisiaj będzie chyba trochę lepiej, rano była mgła, a teraz właśnie wyszło

Grażynko ciemne orliki rosną u mnie od paru lat, ale nigdy nie było ich tak dużo jak teraz. Zginął mi mój ulubiony biały, wyhodowany z nasionka i jasno niebieski. Nemezji nie siałam, kupiłam białą i czerwoną w ogrodniczym i posadziłam w donicy.
Basiu dziękuję

Już niedługo zakwitną

- slila1
Zosiu miły początek dnia, masz rację. Słonko nareszcie świeci. Zaraz idę na działkę wykopywać i pakować roślinki dla Ciebie.
- Maska
- Kontakt:
- slila1
Marysiu jak to dobrze, że tak uważnie czytasz moje posty, zawsze znajdujesz błędy. Nie wiem co ja mam z tymi ciemiernikami, pewnie dlatego, bo czeka mnie dziś ich wykopywanie. Błąd już poprawiony. Dziękuję.
Miłej pracy w ogrodzie życzę.
Miłej pracy w ogrodzie życzę.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu nie chodziło o błąd ja nigdy nie widziałam niebieskiego czy jasno niebieskiego ciemiernika. O to chodziło.
Miłego dnia
Miłego dnia
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Lidziu. Ledwo cię odnalazłam w nowym wątku. Bardzo dużo pięknych kwitnień u ciebie.
. U mnie także orliki są prawie wszędzie, niestety tylko w dwu kolorach. Moją uwagę zwrócił ostropest plamisty. Bardzo ładne ma ulistnienie.
. Pierwsze widzę i zaraz sobie o nim poczytam. 

- slila1
Marysiu pytałaś o wiekuistkę, nie mam jej.
Wróciłam właśnie z działki, jestem zadowolona, bo dużo dziś zrobiłam. Dostałam od zaprzyjaźnionych działkowiczek powojnik bladoróżowy o kwiatach drobnych w kształcie dzwoneczków i białego kwitnącego dyptama. Dyptam miałam teraz tylko różowy, bo biały zniszczyła mi woda. Znajoma wysiała nasionka z moich krzewów, wyrosły i w tym roku zakwitły. Dałam nasionka, a teraz wróciła ładna krzewinka. Posadziłam rośliny i porządkowałam rabaty, wszędzie jest pełno chwastów.
Witaj Zeniu, ostropest plamisty widziałam kiedyś w jednym z ogrodów i bardzo mi się spodobał, był bardzo wysoki i miał piękne liście. W centrum ogrodniczym znalazłam go przy ziołach i już był mój.
nemezja
lobelia
przywrotnik pospolity
berberys
skalnica
pierwiosnek
floks szydlasty
rozchodnik okazały
niezapominajka
trzykrotka ogrodowa
Niedługo zakwitną
złotnica zółta
irys
Wróciłam właśnie z działki, jestem zadowolona, bo dużo dziś zrobiłam. Dostałam od zaprzyjaźnionych działkowiczek powojnik bladoróżowy o kwiatach drobnych w kształcie dzwoneczków i białego kwitnącego dyptama. Dyptam miałam teraz tylko różowy, bo biały zniszczyła mi woda. Znajoma wysiała nasionka z moich krzewów, wyrosły i w tym roku zakwitły. Dałam nasionka, a teraz wróciła ładna krzewinka. Posadziłam rośliny i porządkowałam rabaty, wszędzie jest pełno chwastów.
Witaj Zeniu, ostropest plamisty widziałam kiedyś w jednym z ogrodów i bardzo mi się spodobał, był bardzo wysoki i miał piękne liście. W centrum ogrodniczym znalazłam go przy ziołach i już był mój.

Niedługo zakwitną

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Lidziu, ale u Ciebie różności
Co to jest ten kulnik?

Co to jest ten kulnik?
- slila1
Aniu witaj, kulnik to niska roślinka skalniakowa, kwitnąca na niebiesko.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Fajna, już ją wygrzebałam w necie
Uwielbiam rośliny kwitnące na niebiesko

Uwielbiam rośliny kwitnące na niebiesko

- Maska
- Kontakt:
Lidziu ładna porcyjka. Ja też dzisiaj spędziłam sporo czasu w ogrodzie. Stwierdziłam, że na grządkach jarzynowych jest raczej sucho. Miałam kiedyś oba dyptamy ale biały nie chciał być ze mną, a różowy przepadł. Trzy lata temu mieliśmy grad przez prawie pół godziny , w czerwcu kiedy wszystkie kwiaty wyszły. Straciłam bardzo dużo roślin. Wszystkie lilie, wytrzaskało je do cna. Jak piszesz o wodzie to wiem co to znaczy. Ja miałam ogród jak po kataklizmie . Ten lód leżał do następnego dnia. Zbieram rośliny których nie masz...
- slila1
Marysiu, ty jesteś taka oblatana w ziołach, czy uprawiałaś kiedyś rutę. Nigdy nie spotkałam w sprzedaży, ani jej nasion, ani sadzonek. Po zimie nie pokazały mi się szałwie. Najbardziej zależy mi na tej zwykłej lekarskiej, więc jak kiedyś będziemy się znów wymieniały roślinkami, to Cię o nią poproszę, bo na pewno masz.