Wiosną budzi się życie cz.2 :))

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosną budzi się życie cz.2 :))

Post »

Zgadzam się z Julką w 99% :) Zarys ogrodu aż się prosi o geometrię i nie bałabym się jej nawet, jeśli zależy Ci na naturalnym efekcie... Można tak wkomponować rośliny w te proste rabaty, że nie będzie sztywno i zbyt reprezentacyjnie...
1% który sobie zostawiłam, to ewentualne rabaty wyspowe, ale nie pofalowane, tylko albo półkola (linia prosta odchodząca od ogrodzenia) albo wręcz koła.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus calkowicie okragle rabaty musza byc utrzymane dosc plasko w nasadzeniach zeby byl efekt okraglosci a to zrobi za bardzo formalnymy wyglad ogrodu... ale juz polkola przytulone do zywoplotu, tez moga byc niczego sobie. Tyle ze bedzie wteczas klopot z cieciem zywoplotu - jednak on jest wysoki i trzeba drapke postawic na stabilnym podlozu i to tak zeby chabazi nie stratowac.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Racja, racja :)
Aśka, wrzucam Ci inspirację do przemyślenia. Nie patrz na nasadzenia (chociaż może też Ci się spodobają), ale na kreskę.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

A co myślicie o tym czy teraz lepiej by to wyglądało ???O to wam chodziło ??? Nasadzenia w tych inspiracjach też są bardzo ciekawe szczególnie te trawiaste .Tu przed wodą będzie taras do samej wody :roll:

Obrazek

To tak by było na dziś a jeszcze nad tym pomyślę bo nawet świetnie to wygląda na kwadratowo
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O i widzisz, calkiem inaczej wyglada ;:108 Zrezygnowala bym tylko z tego jednego ostatniego rzedu, ktory dorysowalas pozniej ... takie wydluzone lepiej wygladaja, niz krotkie. A nie mozesz zapominac, ze to bedzie calosc a nie czesci i prawa strona bedzie dosc spora. Jak przyjda nasadzenia, to bedzie tego duzo i wizualnie te wciecia zagina i bedzie je widac tylko od drugiej strony a nie z tarasu.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Dzięki bardzo ja nawet nie pomyślałam o prostych zakończeniach jeszcze raz dzięki za pomoc ;:196
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Asiu, pomysły fajne, dużo pracy przed Tobą ale spodziewam się , że efekt będzie oszałamiający. Czekam na fotki. :D
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Fotki na pewno będą ale nie teraz bo jeszcze mam sporo pilnej pracy .Wczoraj M postawił pod folię konstrukcję mieliśmy przywozić metalowe pałąki ale zrobiliśmy z tego co posiadaliśmy tanim kosztem pół godz roboty i szkielet stoi .Przyznam się że z początku nie myślałam że będzie się trzymał z plastikowych rur w środek bardzo gruby drut i zabezpieczony kontownikami .Zresztą na zdjęciu widać.M przekopał od razu :oops: żebym się nie męczyła :)
Byłam dziś na bazarze no i kupiłam kilka bratków i fiołków ,sałatę lodową i zwykłą pod folię jutro jak zaciągnie folię to będę wysadzać ,rzodkiewkę ,lilie kolor czerwony a nazwę zapomniałam Sands coś tam chyba :roll: :? No i jeszcze kupiłam nasiona słonecznika ozdobnego i rzodkiewkę też do wysiania pod folię .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takie coś rośnie u mnie pod drzewem nie mam pojęcia co to jest ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana to coś pod drzewem to miodunka Ci kwitnie :wink:
Braciszki urocze , od razu będzie weselej .
A i foliaczek będzie niczego sobie . Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Przynajmniej już będę wiedzieć jak te maleństwo różowe się nazywa dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale sobie bratkow zapodalas ;:172 Foliak fajny, mozna sobie pomidory ciach - duzo,duzo pomidorow :wink:
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Jule będą i pomidorki i papryczka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

wow przybyłam i pozostanę , by śledzić te ambitne plany. Lubię kiedy powstaje ogród od początku i jest starannie wszystko zaplanowane. Takie fotorelacje bardzo wciągają.

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Witaj Jolu dziękuję za odwiedziny fakt u mnie jeszcze bardzo dużo pracy pozdrawiam i zapraszam :)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”