megi1402 pisze: Zdecydowałaś już, w którym miejscu będzie skalniak i jaki duży?
Zastanawiam sie ciagle nad tym- najpierw myslalam ze zrobie go wlasnie w tym rogu kolo murka- maz woli go blizej tarasu tam gdzie jeszcze siatki nie ma albo kolo krawezniczka.
megi1402 pisze:Przy murku na wprost, gdzie rośnie już rododendron ziemia prawdopodobnie jest zakwaszona przez rosnące u sąsiada drzewo iglaste, więc zrobiłabym tam rabatę dla kwasolubów i dosadziła kilka zimozielonych roślin, żebyś późną jesienią i zimą nie patrzyła na gołą ścianę (rozumiem, że to twój widok z salonu?)
Tak to widok z salonu-posadzilam tam juz jedna hoste musze przesadzic jeszcze jedna i dokupic cos jeszcze.
megi1402 pisze:Co do marchewki wysianej przez dzieci, to nie chcę cię martwić, ale jeśli w ziemi dużo masz kamyków, to zamiast jednego korzenia może jej wyrosnąć kilka cienkich. Będziesz siała jeszcze coś jadalnego?
Zdaje sobie z tego sprawe:-) to takie nasionka z paczki smarties byly:-) nie sadze zeby cokolwiek z tego wyszlo:-) ale dzieci mialy frajde.
Padam na nos. Od 4 rano jestem na nogach- w pracy od 4:30 do 6:30 potem szybko do domu budzic dzieci szykowac do szkoly, sprzatanie chalupy, gotowanie obiadu i znowu do pracy na 12sta do 14- po powrocie dac dzieciom obiad, przypilnowac lekcji i do ogrodka do 21. Troche mnie plecy bola ale jakos mam nadzieje przezyje.Wypielilam prawie wszystkie zielsko... jak dlugo zyje jeszcze takiej ilosci w zyciu na oczy nie widzialam... a mialam przeciez ogrodek nie raz zapuszczony..
Jutro będę dokanczala i przesadzala to co posadzilam na chybil trafil.. no i zaczne cos z tym skalniakiemw koncu.
Maggie dziekuje ci za rady co do roslinek- pozapisuje sobie i będę szukac:-)
Tak wyglada teraz moj skrawek- troszke mi go rozkopali przy wsadzaniu palikow do siatki.. ataka ladna mloda trawka tam byla.. no i te chwasty na trawniku- tragedia..nawet nie wiem co to za zielsko.
Uploaded with
ImageShack.us
Rh zakwitnie kilkoma kwiatami- przezyl przesadzanie:-)
Uploaded with
ImageShack.us
Hosta swiezo przeniesiona ze starego ogrodka- tez wyglada pieknie!
Uploaded with
ImageShack.us
Po lewej
Uploaded with
ImageShack.us
Po prawej stronie
Uploaded with
ImageShack.us