Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Majeczko, :wit
załapałam się na 3 stronę, to już dobrze :lol:
Super zakupy i dużo do posadzenia przed tobą ale wszystko idzie łatwiej gdy się kocha swoją pracę, prawda ;:108
Miejsce poświęcone Goldiemu ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uciekłaś mi gdzieś. :D Moje lilie od Ewy siedzą w lodówce i jeszcze śpią. Muszę chyba je wyjąć i do małych pojemniczków wsadzić, niech się budzą. Piękne zakupy... no, ale masz gdzie sadzić.
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Widzę że udane zakupy :wink: Zazdroszczę :oops:
Pozdrawiam :wit
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Ja też dostałam z Lilypolu takie skiełkowane, ale jeszcze bardziej od Bilskich. Katastrofa. Teraz trzeba na gwałt sadzić, a rabatki nie gotowe. ;:223
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witajcie bardzo mili goście. :wit
Narobiłam się jak dziki wół i ledwo się ruszam. Posadziłam 17 róż, co prawda tylko do donic i wiader ale jednak natachałam się i nakopałam kompostu, chyba przerzuciłam z tonę tego dobra i teraz mam już gotowy do przyszłego sadzenia.
Wybaczcie mi ale odpowiem każdemu później bo nawet mam trudności i klikaniem. :oops:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja, Ty nie szalej :roll: bo szybciej zuzycie materialu odczujesz :twisted:
Ja tez dzisiaj troche przegielam i rece mi omdlewaja z lekka :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oj szalona dziewczyno :!: :!: nie trzeba było to sobie wziąść na raty, a nie tak wszystko na raz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, przybij piątkę, Pracusiu :)
Ja nie planowałam na dzisiaj nic, a 10 róż posadzonych... Dzień bez pracy - dzień stracony ;)
Odpoczywaj! ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Przywiozłam od Basi Twojego powojnika i 2 wielkie donice. Musimy się do Ciebie wybrać. Trzeba się zmówić z Jadzieńką ;:196 Nie tyraj tak, bo padniesz i co?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Maja ale Ty masz tempo prac. Podziwiam Cię, jak przyjdzie sezon ja jeszcze będę sadzić a Ty tylko pojedyńcze chwaściki z rabat wyrywać. Zakupy z Lilypolu super- też co nieco od nich dostałam . Jestem bardzo zadowlona z jakości cebul i kłącz irysów. Moje też już z kłami ale do soboty muszą wytrzymać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Posadziłam tylko 6 róż, ale wyszłam dopiero po 17. Szkoda, że dzień taki krótki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Tosia cieszę się że przywiozłaś tego powojnika i donice, teraz tylko dajcie mi znać kiedy przyjedziecie z Jadzią bo muszę wykopać Ci różę Koszuty. :lol:
Ewunia-Taczunia ja właściwie to liliowców prawie wcale nie mam, a irysy syberyjskie mam takie zwyczajne niebieskie i rosną jak głupie byle gdzie , dlatego zdecydowałam się na inne irysy, one są ozdobne z samych liści, może też będą dobrze rosnąć.
Lilie to muszę posadzić do doniczek i do ziemi bo mi darmozjady wszystko wyżrą. :twisted:
Agunia no bez przesady, do takich pięknych różanek jak w Rosji to mi będzie jeszcze daleko, jakieś kilka dobrych lat.
Też się dzisiaj napracowałaś, masz rację że "Dzień bez pracy - dzień stracony ;)" ;:108
Jadzia tam gdzie rosną te iryski to właśnie karczownik szalał poprzedniej zimy ale wiosną kwitło ich dość dużo. Teraz wszystkie cebulowe sadzę do jakichś pojemników, chyba tylko szachownice będę sadzić bez zabezpieczenia.
Nie mogę brać roboty na raty bo ciągle mam zaległości. Jutro muszę rozgarnąć resztę kopczyków i zrobić oprysk z Miedzianu, może nie będzie tak wiało jak dzisiaj. :wink:
Jula powojnik dzisiaj już ładnie się zebrał, wyprostował się i chyba troszkę urosły mu pędy, będzie ładnie śmigał do góry. Zużycie materiałowe to ja odczuwam już od zeszłego tygodnia, ale po porannej gimnastyce wszystko w normie funkcjonuje. :tan
Ania sadzę do donic i wiader bo nie mam wszystkich żeby sadzić w całości jedną rabatę, a do tego ciągle czekam na męskie roboty wykopkowe i chodnikowe więc pewnie dość długo będą rosnąć w tych wiadrach. :roll:
Agnes koniecznie kup te żółte, one są takie radosne jak słoneczko. Sadzenie jest przyjemne jak się ma cały materiał do sadzenia w jednym czasie a te róże to są tak po troszkę z tej i innej rabaty. Jak już przyjdą wszystkie to zacznę sadzić na rabaty i do razu dosadzać byliny żeby całościowo wykończyć. ;:108
Ewa różana lubię sadzić roślinki i je doglądać a potem podziwiać jak ślicznie rosną. ;:108
Dziękuję w imieniu Goldiego.
Majka od Ewy lilia i drobnica smacznie śpi, ale szachownice szaleją więc wsadziłam je do doniczek i rosną. :roll:
Ida jak Ty będziesz sadzić swoje roślinki to ja też pewnie jeszcze będę się ze swoimi męczyć. A potem muszę porobić chodniczki, zasadzić krawężniki i położyć kostkę, i może doczekam się tej oczyszczalni i nawadniania i dopiero będę szczęśliwa, tylko czy do jesieni wyrobią się w tym kopaniem. ;:219
Małgośka, Justyna, dzięki Wam bardzo. ;:196
Ewa majowa 6 róż w tak krótkim czasie to wyczyn, jakbyś sadziła po 6 róż codziennie to szybko się uwiniesz. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, :D poczułam wiosnę, bo powietrze pachniało. Na borówce amerykańskiej już są paczki, obejrzałam brzozy, a tam soki ściekały po gałązkach. Pączusie też już nabrzmiałe. Bazie kwitnące widziałam na krzaczkach.
A przede wszystkim, to ziemia na rabacie była rozmarznięta. Nie ruszyłam jeszcze z kopaniem, bo właśnie się obawiałam, że gdzieś głębiej może być jakaś niespodzianka w postaci zmarzliny. Nie mam na działeczce kwiatów, które kwitną w marcu , może poza iryskami, ale te jeszcze nie maja kwiatuszków.
:tan
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A ja mam urlop od ogrodu prze parę dni. Ale za to chyba przyjadę z sosenką! ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witam - tyle już str. nowego wątku ;:202 ja tradycyjnie spóźniona

Pozdrawiam Jola