Niekończąca się opowieść...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Niekończąca się opowieść...

Post »

Asiu :wit masz cudowne miejsce na ziemi z pięknym ogrodem,który zamieniasz w raj ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam . Hanka
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też przybiegłam się przywitać.
Miejsce piękne. Ogród już dojrzały, z pięknymi nasadzeniami.
Będziemy śledzić ciąg dalszy :D
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Witam niedzielnie.
Kochana idziesz jak burza już 3 strona.A zdjęciami coraz to nowszymi jestem zachwycona, mieszkasz w pięknym miejscu i pięknie urządzasz swój ogród ;:138
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Asiu na jednym zdjęciu jest piękna pęcherznica diabolo, ile trzeba czekać na taki okaz i czy ją tniesz? Dziękuję za zdjęcie z murkami, jak tak dalej pójdzie to się mnie z tego ogródka nie pozbędziesz. :;230

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Asia ale mnie zaskoczyłaś ,po pierwsze ,że w końcu doczekałam się wątku,a po drugie...no i tak ,przecież to ogród prawdziwego profesjonalisty...-tki... :shock: Piękne murki,ścieżki kręte...i te 20 arów...masz co wypełniać i nad czym myśleć....bardzo podoba mi się Twój ogród ...będę często zaglądać a i nieraz na kawę wpadnę na tarasik... ;:224 podziwiać te wspaniałe widoczki... ;:167
Chciałam zapytać ,czy nie masz problemów z wykopaniem dołka pod rośliny... szczególnie te większe...?Glina ,kamień ...?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Tereso ? Inko bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogrodzie. Prawda jest jednak taka, że w rzeczywistości jest jeszcze baaaardzo dużo do zrobienia ? a tych miejsc Wam na razie nie pokazałam, bo naprawdę nie ma się czym chwalić. Ale zapraszam kiedy tylko masz ochotę
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Gosiu Megi dziękuję Ci bardzo. Faktycznie mieszkam w ładnej okolicy i będę chciała ją Wam pokazać. Postaram się Was nie zawieść i kontynuować moją opowieść. Ale moim największym problem jest brak czasu, więc z góry przepraszam jeśli moje odpowiedzi będą pojawiały się ?z poślizgiem.? Bardzo chciałabym-muszę również odwiedzać Wasze ogródki?. Widoczek dla Ciebie - miała być żółto-fioletowo ;:224

Obrazek

Grażynko czyli na kawę jesteśmy umówione. A co do warunków w zimie to Ty doskonale zdajesz sobie sprawę jakie mogą być. W końcu mieszkasz niedaleko? Dla mniej wtajemniczonych powiem tylko, że w zimie po opadach nie ma dojazdu do domu i trzeba drałować pod górkę ? stromą ok 100 -150 m. Niby niedużo, ale jak się idzie w śniegu po kolona albo często i głębszym i robi za ratrak to ? bez komentarza. Ale i tak warto. Trochę przekornie zdjęcie sprzed domu z końca lutego - nie jest najlepszej jakości ale ta biała plama na pierwszym planie to śnieg o wysokości ok 1-1,5 metra - zdjęcie tego nie oddaje.
Obrazek

Mario masz absolutną rację. Góry są przepiękne, a jeśli lubisz Beskidy to zaglądnij do watku Grażynki-Kogra ? polecam bo warto.
TUTAJ A dla Ciebie
Obrazek

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiulku dzięki za reklamę wątku. ;:196
Piękne są nasze Beskidy, nie da się ukryć.
Ale zimą czasem jest masakra. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To drugie zdjęcie nadaje się do namalowania :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo AlebAzi - dzięki za korektę z krwawnikiem ;:196 Poprawiłam. Wiesz, nawet tak bardzo nie wieje ponieważ od północnego wschodu jest ściana lasu - ok. 150m nad naszą działką i do tego ten las położony jest też na skarpie. Zobacz na to zdjęcie - za tujami jest płot (słabo widoczny), wąski kawałek innej działki i ściana lasu.

Obrazek

Dorotko serdecznie zapraszam na kawę. Widoki z ławeczki czekają na Ciebie żebyś je sama oceniła. A tymczasem Ci je pokażę. Pierwsze zdjęcie jest zrobione bliżej wjazdu, drugie dalej w stronę domu (to drugie jest dosyć stare, jak widać na wyświetlaczu). W środku rośnie świerk, którego już wcześniej pokazywałam.

Obrazek

Obrazek

daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko cała przyjemność po mojej stronie ;:196 . Gosiu masz rację ;:108 . W katalogu te zdjęcia mam nazwane "Przedburzowe impresje." Robiłam je krótko przed burzą, kiedy słońce mieszało się z burzowymi chmurami. Polecam taki czas na robienie zdjęć, wychodzą niezwykle malownicze. W rzeczywistości ta rabata nie zrobiłaby na Was żadnego wrażenia - a tak ;:224
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OOOO Asiu. Dobrze, że siedziałam na krześle, bo z wrażenia bym... A sądziłam, że niewiele już jest w stanie mnie zaskoczyć.
Wątek pojawił się tak jakoś nagle, a ja dopiero przed chwilą się przypadkiem natknęłam. Dotychczasowy kontakt z Tobą
nie sugerował, że zobaczę coś tak wspaniałego, zaprojektowanego pięknie i z rozmachem. ;:180 No ale tu też prezentujesz się,
jako osoba skromna.Nawet o wiele za bardzo. :roll: Ktoś na początku wspomina o zamku, miałam takie samo wrażenie,
że widzę założenia typowe dla ogrodów pałacowych. ;:180 Uwielbiam takie ukształtowanie terenu. To dar losu i natury, ale
zagospodarowanie - to już Twoja zasługa. No i to wspaniałe otoczenie. Piękne rabaty. Niecierpliwie czekam na dalszy ciąg.
Zapowiadasz niekończącą się opowieść.... Super.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu kochanaTy to wiesz jak człowieka podbudować i bardzo Ci za to dziękuję ;:180 . Ale nie mogę się z Tobą absolutnie zgodzić. Doskonały, lub prawie doskonały :wink: ogród to masz Ty. Znasz każdą roslinkę, znasz jej wymagania i możliwości, wiesz jak się nią opiekować, że o nazwach nie wspomnę. Potrafisz zestawiać rośliny i je rozmnażać a ja po prostu mam to szczęście, że mieszkam w takim ładnym miejscu ale to nie jest moja zasługa. Większość moich rabat jest dziełem przypadku, bo do "przedforumkowej ery" kupowałam co mi się podobało i sadziłam gdzie popadnie. Oj, udało mi się trochę roślin uśmiercić :oops: , ale też i dlatego trafiłam na FO bo zaczęłam się zastanawiać dlaczego co niektóre nie chcą rosnąć. Miałam na samym początku tyle szczęścia, że przeczytałam jakąś książkę o podstawach kompozycji i starałam się drzewa i krzewy zestawiać jako bryły i pod względem terminu kwitnienia. Ale jaką mam glebę, jakie pH, jakie nasłonecznienie itd, itp to nawet nie wiedziałam i dlatego wiele rośln wypadło :oops: O kwiatach nie myślałam w ogóle, bo nie miałm na to czasu - chciałam szybko drzewa, krzewy, trawnik i świety spokój. A tymczasem załapałam WIRUSA i "ni jak" nie mogę się go pozbyć....
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i specjalnie dla Ciebie jedno z moich ulubionych zdjęć:

Obrazek

Urszulko Lawendo dziękuję za odwiedziny i zapraszam bardzo serdecznie. Niesamowicie podoba mi się Twój nick - uwielbiam lawendę i mam ją w kilku miejscach w ogrodzie, chociaż glebę mam dla niej niesprzyjającą i muszę ją ulepszać. Specjalnie dla Ciebie wygrzebałam zdjęcie lawendy - miała ponad metr wysokości i oczywiscie nie jest to zdjęcie z mojego ogródka :;230

Obrazek

Przepraszam Wszystkich, którym jeszcze nie odpowiedziałam. Postaram się jutro nadrobić zalegości... Dobranoc
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

:wit
Ależ gigantyczna lawenda,wygląda cudnie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko Amatorko oj Amatorką to Ty z pewnością nie jesteś? ;:224 ani w ogrodnictwie, ani w fotografii. ?Zaliczyłam? dopiero Twój II wątek ale już jestem pod wrażeniem. U Ciebie już wiosna a u mnie znowu dzisiaj śnieg :( - nie ma szans wejść do ogródka. Robisz przepiękne zdjęcia, ja dopiero się uczę? pozwolisz, że to ja będę Cię nękać o zdjęcia. A tymczasem dla Ciebie
Obrazek

Agatko cieszę się bardzo, że do mnie trafiłaś ;:196 . I cieszę się bardzo, że znowu jesteś na Forum bo bardzo lubię Twój wątek. Specjalnie dla Ciebie przygotowałam takie zdjęcie
Obrazek

Nie jest tak piękna jak Twoja Czekoladka i Szarak, ale dla nas jest najpiękniejsza.

Hanko bardzo serdecznie witam Cię u siebie i zapraszam kiedykolwiek będziesz miała czas. Bardzo miło czyta się takie pochlebne słowa. Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że wkrótce założysz własny wątek i ja zawitam do Ciebie, a tymczasem kolejny widoczek dla Ciebie - wprawdzie podobny już był, ale ten jest z innej perspektywy

Obrazek

Gosiu Margo bardzo się cieszę, że do mnie przyszłaś. A ja nie wiem jakim cudem przegapiłam Twój nowy wątek ? a tam już 52 strony :oops: . Gdzie ja byłam?.Ale mi wstyd?.ale wszystko nadrobię. A tymczasem przyjmij na przeprosiny tulipany z szafirkami
Obrazek

Marzenko cieszę się, że Cię widzę :heja . Ale z Ciebie ranny ptaszek ;:224 Pozwól, że teraz ja pójdę do Ciebie w odwiedziny, ale dla Ciebie zostawię

Obrazek

Awatar użytkownika
Pokemonka
200p
200p
Od: 4 lut 2012, o 22:09

Post »

cóż za niezwykle miejsce na ziemi.
piękne, nie potrafię wypowiedzieć zachwytu.
taki spokój i życie bije od tego miejsca.
musisz mieć dobre serce :)
Mój ZIELONY ŚWIAT http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=51824" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”