Wiejski eksperyment Pat
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
Pat, awatarek po prostu ekstra, a dom ma, jak widać, potencjał ! Wszyscy Ci kibicujemy !
Super dom, uwielbiam takie klimaty. Gratuluję odważnej decyzji
Z przyjemnością będę zaglądać i podpatrywać zmiany. Życzę wielu pomysłów i cierpliwości przy ich realizacji 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne miejsce wybraliście sobie do wspólnego życia. A jak mąż ma jeszcze odpowiedni fach w ręce to Wasz dom będzie jak z pod igły.
Wiele pracy przed Wami, ale jesteście jeszcze bardzo młodzi, a dzieciaczki, liczę już to majowe
, będą miały gdzie się bawic

Wiele pracy przed Wami, ale jesteście jeszcze bardzo młodzi, a dzieciaczki, liczę już to majowe

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Aszko, no o tyle nie jest źle, ze dwa pokoje i kuchnia na dole są do wprowadzenia, jeśli ktoś nie ma przesadnych wymagań odnośnie do komfortu życia; mamy nawet mini-łazienkę przerobioną z pieca chlebowego
U nas na górze też właściciele zboże trzymali...to chyba dość powszechna praktyka, bo w wielu starych domach takie rozwiązanie widziałam.
Co do mebli, to należą do właścicieli, którzy na początku uparli się, ze zabiorą wszystkie, ale im bliżej wyprowadzki, tym bardziej spuszczają z tonu i niewykluczone, że jednak część zostanie....zresztą najfajniejsze są rzeczy, na których im nie zależy, a na które ja patrzę łakomym okiem, poukrywane w kuźni właśnie i w stodole, a do tego mam już zaklepane zamienniki o przyszywanej teściowej, która woli sprzęty nowoczesne, a poniemieckich chętnie się na wymianę pozbędzie
Ilonko, wiek naszych dzieci jest mylący, bo my mamy tyle lat co bohater popularnego w PRLu serialu
Ale myślę, że damy jeszcze radę to i owo zrobić, a może nawet stetryczenie w czasie odsunąć, dzięki nowemu wyzwaniu 

Co do mebli, to należą do właścicieli, którzy na początku uparli się, ze zabiorą wszystkie, ale im bliżej wyprowadzki, tym bardziej spuszczają z tonu i niewykluczone, że jednak część zostanie....zresztą najfajniejsze są rzeczy, na których im nie zależy, a na które ja patrzę łakomym okiem, poukrywane w kuźni właśnie i w stodole, a do tego mam już zaklepane zamienniki o przyszywanej teściowej, która woli sprzęty nowoczesne, a poniemieckich chętnie się na wymianę pozbędzie

Ilonko, wiek naszych dzieci jest mylący, bo my mamy tyle lat co bohater popularnego w PRLu serialu

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pat, ten dom
, jak dobrze widzę pruski mur
cudo, a jaki zdrowy, to nie betony czy żużlowe pustaki. Odremontujecie szybciej niż myslicie a i ogród będzie cudny, już to widzę. ja też z rodzinką przeprowadziłam się z duzego miasta na wieś, kupiliśmy mały domek letniskowy na 0,5ha działce i przerobilismy na całoroczny. Mieszkamy tu już trzeci rok, pomalutku się urządzamy i codziennie podziwiając widoki za oknem i wdychając świeże powietrze, cieszymy sie podjętą decyzją. I jeszcze coś nas łączy ja na początku czerwca też spodziewam się drugiej córci, pierwsza ma 2,5 roku
Trzymaj się cieplutko, damy radę 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 mar 2011, o 11:17
witam serdecznie- przeglądając forum trafiłam na Twój wątek - Lwówek śl. to zaraz za miedzą
życzę dużo cierpliwości zarówno do ogrodu jak i do domu. My również przeprowadziliśmy się z bloku do domu na wsi - tu życie płynie wolniej i ciekawiej. Będę zaglądać jak pozwolisz i kibicować
pozdrawiam

pozdrawiam
pozdrawiam Joanna
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 mar 2011, o 11:17
chciałam napisać więcej ale moja czteroletnia córeczka zasnęła mi na kolanach i miałam trochę utrudnione zadanie
- przełożyłam ją na wygodniejsze miejsce ale to już po spaniu..... w każdym razie jeszcze raz cieplutko pozdrawiam i czekam na wiosenne zdjęcia gospodarstwa

pozdrawiam Joanna
- imwsz
Mam nadzieję, że nie uraziłam przyszłej mamy
A co to za bohater
bo latam po wszystkich mi znanych z tamtych czasów, ale to temat rozległy 
A co to za bohater

Pozdrawiam - Ilona
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
A ja mysle,ze wiem 39,5 prawda?
- survivor26
39,5 to już idole nowego pokolenia
Miałam na myśli Czterdziestolatka
Joannno, witaj! Fajnie widzieć, że na forum jest więcej osób z okolic naszego nowego miejsca na ziemi

Joannno, witaj! Fajnie widzieć, że na forum jest więcej osób z okolic naszego nowego miejsca na ziemi

- imwsz
Pati no to witam w gronie nas "ryczących"
Gdy rocznikowo 2 lata temu śpiewaliśmy "czterdzieści lat minęło...." koleżanka poinformowała nas, że w lutym powiększy jej się rodzina. Pierwsza reakcja to wszyscy tak wyglądaliśmy
A tera mamy radochę jak roczny Arturek pięknie się rozwija, a jego mama twierdzi, że to macierzyństwo jest zupełnie inne niż to 14 lat temu

Gdy rocznikowo 2 lata temu śpiewaliśmy "czterdzieści lat minęło...." koleżanka poinformowała nas, że w lutym powiększy jej się rodzina. Pierwsza reakcja to wszyscy tak wyglądaliśmy

Pozdrawiam - Ilona
- survivor26
Ilonko, no gwoli ścisłosci historycznej to mnie jeszcze dwa lata brakuje, ale mąż, z kolei, jest już dwa lata za 'smugą cienia' więc nam się uśrednia do idealnej czterdziestki 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To taki moment w życiu, że jeszcze wszystko można osiągnąć, a człowiek ciut mądrzejszy niż wcześniej
Wnętrze bardzo obszerne, podoba mi się Wasz dom.

Dacie radę z remontem! Masz męża, który-jak piszesz- dużo potrafi. Myśmy kupiły stary dom z siostrą dobrze po 30 i remontowałysmy 6 lat. Same kobiety! Oczywiście zrobiłysmy na poczatku mnóstwo błędów, ale w sumie wyszło nieźle. Powodzenia! 

Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- survivor26
Danko, witaj u mnie! To co piszesz brzmi pocieszająco - takich słów mi teraz trzeba, bo zaczynam się lekko bać
A dla odwrócenia uwagi od strachów wczoraj rąbnęłam dziecku kredki i sporządziłam plan poglądowy działki
Teraz tylko wklejam; potem napiszę, jak wygląda mój bardzo ogólny jeszcze plan zagospodarowania.

A dla odwrócenia uwagi od strachów wczoraj rąbnęłam dziecku kredki i sporządziłam plan poglądowy działki