Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Pat, awatarek po prostu ekstra, a dom ma, jak widać, potencjał ! Wszyscy Ci kibicujemy !
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super dom, uwielbiam takie klimaty. Gratuluję odważnej decyzji ;:138 Z przyjemnością będę zaglądać i podpatrywać zmiany. Życzę wielu pomysłów i cierpliwości przy ich realizacji :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne miejsce wybraliście sobie do wspólnego życia. A jak mąż ma jeszcze odpowiedni fach w ręce to Wasz dom będzie jak z pod igły.
Wiele pracy przed Wami, ale jesteście jeszcze bardzo młodzi, a dzieciaczki, liczę już to majowe :wink: , będą miały gdzie się bawic
;:63
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aszko, no o tyle nie jest źle, ze dwa pokoje i kuchnia na dole są do wprowadzenia, jeśli ktoś nie ma przesadnych wymagań odnośnie do komfortu życia; mamy nawet mini-łazienkę przerobioną z pieca chlebowego :D U nas na górze też właściciele zboże trzymali...to chyba dość powszechna praktyka, bo w wielu starych domach takie rozwiązanie widziałam.

Co do mebli, to należą do właścicieli, którzy na początku uparli się, ze zabiorą wszystkie, ale im bliżej wyprowadzki, tym bardziej spuszczają z tonu i niewykluczone, że jednak część zostanie....zresztą najfajniejsze są rzeczy, na których im nie zależy, a na które ja patrzę łakomym okiem, poukrywane w kuźni właśnie i w stodole, a do tego mam już zaklepane zamienniki o przyszywanej teściowej, która woli sprzęty nowoczesne, a poniemieckich chętnie się na wymianę pozbędzie :wink:

Ilonko, wiek naszych dzieci jest mylący, bo my mamy tyle lat co bohater popularnego w PRLu serialu :D Ale myślę, że damy jeszcze radę to i owo zrobić, a może nawet stetryczenie w czasie odsunąć, dzięki nowemu wyzwaniu ;:65
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Pat, ten dom :shock: , jak dobrze widzę pruski mur :shock: cudo, a jaki zdrowy, to nie betony czy żużlowe pustaki. Odremontujecie szybciej niż myslicie a i ogród będzie cudny, już to widzę. ja też z rodzinką przeprowadziłam się z duzego miasta na wieś, kupiliśmy mały domek letniskowy na 0,5ha działce i przerobilismy na całoroczny. Mieszkamy tu już trzeci rok, pomalutku się urządzamy i codziennie podziwiając widoki za oknem i wdychając świeże powietrze, cieszymy sie podjętą decyzją. I jeszcze coś nas łączy ja na początku czerwca też spodziewam się drugiej córci, pierwsza ma 2,5 roku ;:196 Trzymaj się cieplutko, damy radę :wit
joanaa1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 mar 2011, o 11:17

Post »

witam serdecznie- przeglądając forum trafiłam na Twój wątek - Lwówek śl. to zaraz za miedzą :D życzę dużo cierpliwości zarówno do ogrodu jak i do domu. My również przeprowadziliśmy się z bloku do domu na wsi - tu życie płynie wolniej i ciekawiej. Będę zaglądać jak pozwolisz i kibicować :wit
pozdrawiam
pozdrawiam Joanna
joanaa1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 mar 2011, o 11:17

Post »

chciałam napisać więcej ale moja czteroletnia córeczka zasnęła mi na kolanach i miałam trochę utrudnione zadanie :wink: - przełożyłam ją na wygodniejsze miejsce ale to już po spaniu..... w każdym razie jeszcze raz cieplutko pozdrawiam i czekam na wiosenne zdjęcia gospodarstwa
;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Joanna
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że nie uraziłam przyszłej mamy
A co to za bohater :;230 bo latam po wszystkich mi znanych z tamtych czasów, ale to temat rozległy :;230
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

A ja mysle,ze wiem 39,5 prawda?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

39,5 to już idole nowego pokolenia :) Miałam na myśli Czterdziestolatka :D :D

Joannno, witaj! Fajnie widzieć, że na forum jest więcej osób z okolic naszego nowego miejsca na ziemi :wink:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati no to witam w gronie nas "ryczących" :;230
Gdy rocznikowo 2 lata temu śpiewaliśmy "czterdzieści lat minęło...." koleżanka poinformowała nas, że w lutym powiększy jej się rodzina. Pierwsza reakcja to wszyscy tak wyglądaliśmy :shock: A tera mamy radochę jak roczny Arturek pięknie się rozwija, a jego mama twierdzi, że to macierzyństwo jest zupełnie inne niż to 14 lat temu
;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, no gwoli ścisłosci historycznej to mnie jeszcze dwa lata brakuje, ale mąż, z kolei, jest już dwa lata za 'smugą cienia' więc nam się uśrednia do idealnej czterdziestki :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To taki moment w życiu, że jeszcze wszystko można osiągnąć, a człowiek ciut mądrzejszy niż wcześniej :D Wnętrze bardzo obszerne, podoba mi się Wasz dom.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Dacie radę z remontem! Masz męża, który-jak piszesz- dużo potrafi. Myśmy kupiły stary dom z siostrą dobrze po 30 i remontowałysmy 6 lat. Same kobiety! Oczywiście zrobiłysmy na poczatku mnóstwo błędów, ale w sumie wyszło nieźle. Powodzenia! ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danko, witaj u mnie! To co piszesz brzmi pocieszająco - takich słów mi teraz trzeba, bo zaczynam się lekko bać :oops:

A dla odwrócenia uwagi od strachów wczoraj rąbnęłam dziecku kredki i sporządziłam plan poglądowy działki :wink: Teraz tylko wklejam; potem napiszę, jak wygląda mój bardzo ogólny jeszcze plan zagospodarowania.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”