Trawa już się zazielenia. Groch posiany. Czekamy na włączenie wody i mąż bedzie grodził - już sie nie mogę doczekać tylko zimno się zrobiło - a jak zimno to się nic nie chce.
Koty nie moje tylko działkowe - za kotami nie przepadam.
ogrodzenie w toku. słubki juz są, jedna rolka założona i na razie stop. raz, że nie ma kiedy, jak jest kiedy to pogoda beznadziejna. może w przyszłym tygodniu dokonczymy. a na początek zdjecia z usuwania pierwszej granicy miedzy działkami.
Azalia - kiedys dałam ja mamie na Dzień Matki ale u niej susza i biedna się tylko męczkyła. Na jesien ja przeniosłam do siebie, zaopatrzyłam w ziemie dla azali, nawóz i dzisiaj sa efekty - po chyba trzech latach z te maleństwo ruszyło
Barwinek, który ma byc już poza działką - za siatką
Dzisiaj mąż sciągnął barakowóz. na razie postawiliśmy go u teściów - trochę trzeba nad nim popracować ale w miarę tanim kosztem zaadaptujemy go na altane działkową. Wóz jest długi na 5 m i szer na 2.20. Ponad to ma wydzielone pomieszczenie o długości 1.60 na 2.20, gdzie mamy w planie zrobić "sypialnie" z jakimiś szafkami na ciuchy. w głównym pomieszczeniu chcemy zrobić aneks kuchenny, wstawić żeliwoną kozę, aby móc to opalać w razie zimna ale takze aby uniknać wilgosci. Dach Maciej chce wydłużyć pod taras. Do lewego boku chcemy dołączyć schowek na narzędzia i toalete. troche roboty na nas czeka ale damy rade.
Coraz ciekawiej robi się u Ciebie .Przybywa roślin ,a z nimi kolorów . Mam też pierisa ,ale jakiś niezadowolony ,wcale nie rośnie .Skalniak ładnie zaaranżowany -przydało by się zbliżenie pokazujące roślinki na nim rosnące . Fajny pomysł na altanę ,na czym będzie stała -dajcie jej solidną przewiewną podmurówkę .Sąsiad postawił na trylinkach mniejszy kiosk Ruchu i po solidnych opadach ziemia rozmiękła i wszystko zaczęło sie przechylać .Udanych działań ,więcej czasu na Forum -
No naszukałam się tego wątku ale znalazłam przeczytałam stary i nowy i jest u Was coraz ładniej może jakieś nowe zdjęcia ? ciekawa jestem co się pozmieniało na Waszej działeczce Pozdrawiam