Ewcikowe skromne początki... ;D
Re: Ewcikowe skromne początki... ;D
Amator dzięki za odwiedzinki
i "dobre słowo na drogę"
mimo, że przykro mi z powodu tego storczyka, to jeszcze się nie zniechęciłam, bo dalej w niego wierzę 
Witaj Ewo
Piszesz -
- nie wierzyłam - no cóż muszę przyznać że forumowe koleżanki miały rację
Masz śliczne miniatureczki - nie wiem która ładniejsza
Trzymam kciuki Twojego chorowitka
Piszesz -
to pocieszę Cię ja zaczynałam od 3 sztuk - a jak dziewczyny pisały, że będę potrzebowała gumowe parapety najzwyczajniej sięz pewną nieśmiałością tworzę mój wątek, bo moja "kolekcja" liczy "aż" 2 storczyki
Masz śliczne miniatureczki - nie wiem która ładniejsza
Trzymam kciuki Twojego chorowitka
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, następna ślicznotka zamieszkała na Twoim parapecie
Czy ona jest taka maleńka jak ta pierwsza ?
Pączki storczyk zasusza z różnych powodów np: zła pielęgnacja, przewianie, zalanie, bliskość owoców, dym itd.
Pączki storczyk zasusza z różnych powodów np: zła pielęgnacja, przewianie, zalanie, bliskość owoców, dym itd.
Moniko, Lucynko to "już" trzeci mój storczuś
tak, to jest taka sama miniatura, z tym , ze ma krótsze pędy, niż ten fioletowy, więc wydaje się być jeszcze mniejsza 
Mąż spisał się na medal
A miniatureczka wspaniała - piękne kwiatuszki i zdrowe listeczki
Niech długo kwitnie 
A miniatureczka wspaniała - piękne kwiatuszki i zdrowe listeczki
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotruś dziękuję , mam nadzieję, że tak właśnie będzie
chciałam Was o coś zapytać- otóż w wątku Monisi (sama) wyczytałąm o Floral Paście- czy myślicie, że mogłabym ją zastosować na mojego reanimka? nie kwitnie już chyba ze 2 lata i tak strasznie chciałabym sobie przypomnieć, jaki miał kolorek
chciałam Was o coś zapytać- otóż w wątku Monisi (sama) wyczytałąm o Floral Paście- czy myślicie, że mogłabym ją zastosować na mojego reanimka? nie kwitnie już chyba ze 2 lata i tak strasznie chciałabym sobie przypomnieć, jaki miał kolorek
Też raz czytałem o takiej paście i nawet widziałem swego czasu na Aledrogo :P
Też jestem ciekawy czy to dział chociaż wg. to takie już troszeczkę ingerowanie w naturę storczyka
- każdy storczyk powinien sam decydować kiedy zakwitnie a kiedy sobie będzie na wakacjach
Ps. Adamie wyprzedziłeś mnie
Też jestem ciekawy czy to dział chociaż wg. to takie już troszeczkę ingerowanie w naturę storczyka
Ps. Adamie wyprzedziłeś mnie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
chłopcy w takim razie dziękuję za opinie 
Kochani, kupiłam dziś w Casto 2 storczyki- z drżącym sercem wracałam do domu, bo bałam się reakcji męża
na szczęście dzielnie to przyjął, ale obiecałam, że na razie się wstrzymam z kolejnymi zakupami
ale o storczykach napiszę może jutro.. ponieważ mam problem
wyjęłam je do moczenia i na jednym zauważyłam, że pałąk podtrzymujący pęd jest wbity w liść, tak to jest zrobione, że gdy to oglądałam w sklepie, nie rzuciło się w oczy :x i tu pierwsza moja prośba- co z tym zrobić- zostawić tak
z kolei na liściu drugiego storczyka zauważyłam takie coś

wygląda to jak takie zgrubienie.. tylko i wyłącznie na jednym liściu to jest.. błagam, powiedzcie, że to nie jakiś robal
na chwilę obecną nie mogę zrobić lepszych zdjęć, bo ciemno już jest...

wygląda to jak takie zgrubienie.. tylko i wyłącznie na jednym liściu to jest.. błagam, powiedzcie, że to nie jakiś robal
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Ewo czasem wbijają patyczki w liście, nie przejmuj się tym to i tak pewnie najstarszy liść który za jakiś czas zakończy swój żywot. Jeśli chodzi o tą plamkę, to osobiście też mam storczyka z taką naroślą i nic się z nim nie dzieje. Trzeba tylko obserwować czy nie pojawiają się następne lub z tą nie dzieje się nic złego. Liście czasem mają różne defekty, to żywe rośliny więc nie zawsze liście są idealnie gładkie i bez plam.
Ewo jutro za dnia obejrzyj te swoje storczyki bardzo dokładnie szczególnie w kącikach liści i spodnią stronę bo z własnego doświadczenia wiem że na storczykach z Casto często występują wełnowce.
Ewo jutro za dnia obejrzyj te swoje storczyki bardzo dokładnie szczególnie w kącikach liści i spodnią stronę bo z własnego doświadczenia wiem że na storczykach z Casto często występują wełnowce.
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Ewo, ja też mam takie zgrubienia na liściu jednego storczyka, kiedyś czytałam co to jest, ale już nie pamiętam dokładnie, w każdym bądź razie nic groźnego. Mój storczyk żyje z tym czymś już pół roku i nic się z nim nie dzieje. A Kasia dobrze ci radzi, jutro za dnia obejrzyj pod liśćmi i w kącikach czy nie ma szkodników żadnych 
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo...pięknie tu u Ciebie...miniaturki - śliczne 
Kasiu, Wiktori, Justus dzięki w takim razie za opytmistyczną informację
Aguś jak tylko znajdę chwilkę (jak Mały pójdzie spać), to może uda mi się wkleić
kwitną piękne obydwa 
Aguś jak tylko znajdę chwilkę (jak Mały pójdzie spać), to może uda mi się wkleić
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ewo, jak się czuje poparzony ?