moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Charlotte jest bardzo ladna rozyca 8-) nawet foto jej zrobilam a to cos znaczy :twisted: biorac pod uwage, ze to kompletnie nie moj kierunek kolorystyczny.

Troche kiepskie, bo robione w samo poludnie i cienia nie bylo.
Obrazek
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kurczę, żółcie to też niby nie mój kierunek, ale trudno odmówić urody tej rózycy o uroczym imieniu... piękna jest!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdo, fajnie u ciebie.
300 m ogródka do ogarnięcia to niemało zważywszy, że masz sporo bylin i liściastych. One na początku potrzebują troski. Później zresztą też, tyle, ze przy zagęszczeniu odchodzi częste pielenie.
Jak znam życie rabatki będą coraz szersze na rzecz zmniejszania trawnika.
Fajny piesio. Mój też kocykowy i śpi na plecach. To podobno znak, ze czuje się bezpiecznie. :)

ps
Jule masz miejsce na żółtą w przedogródku :;230 obok tych kilkunastu niespodzianek :wink:

Ago mój też nie, ale cudna.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Magda, zanim pokazałaś tą piękną różyczkę to już polatałam po internecie i ją sobie poogladałam.
Charlotte to piękna róża, Twoja dopiero raczkuje. Poczekaj ze dwa lata zobaczysz jaki będzie duży krzew i jak okwiecony.
Żółte róże świetnie wyglądają na tle zieleni. One wspaniale ocieplają ogród. :uszy
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dziewczyny na początku miałam wenę żeby zrobić ogródek w kolorach różowym i fioletowym, ale zmieniłam zdanie. U mnie są sielskie klimaty, ponieważ domek mam w stylu starego dworku/chatkę (ciężko określić :;230 ) i stwierdziłam, że jak wiocha, to wiocha-musi być kolorowo. Jestem estetką do bólu, więc mam nadzieję, że wyjdzie fajnie
Majeczko moja róża jest na tle Magnoli, więc z kwitnieniem się miną :D, a oprócz tego w sąsiedztwie będą lilie i trawki-róża oczywiście przodowniczka, musi być na widoku ;:108
Jule wczoraj próbowałam pstryknąć zdjęcie Charlotce, ale kiepskie ujęcia wyszły, bo się światło od rozkwitających pączków odbijało-a nie umiem flesza w tym aparacie wyłączyć :twisted:
po 15 września mają do mnie dotrzeć jeszcze:
Wedding Bells
Aloha
Pomponella :tan
Kosmos
no i zamówiona wcześniej, bardzo przeze mnie wyczekiwana Hokus Pokus
Agabyłaś we Floriall?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, do Floriall wpadam dziś po pracy :) zdam relację, czy coś mi wpadło w ręce ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja pomalu zaczynam kapowac jak uchwycic biale kwiaty a biale sa dziadowskie do focenia :roll: z zoltymi nie mam praktyki, dlatego foto takie a nie inne :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule zdrzadź mi proszę tą tajemnicę ;:180, bo mnie krew zalewa przy białaskach :;230
Aga daj znać, czy coś wyniosłaś :D ?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy bialych zauwazylam, ze nie ma znaczenia czy robi sie rano czy wieczorem jak np przy rozowych, zeby znowu biale nie wyszly. Ja po prostu, aparat trzymam dosc blisko kwiatu - nie uzywam zoom-u, bo zauwazylam, ze rozmazuje foty przy bialych. Naciskam na ostrosc i ruszam samym aparatem, patrzac na discplay - jak zauwaze, ze zaczyna lapac kontury nie oslepiajac biela, to cykam foto. Nieraz wcale nie centralnie, tak jak aparat pokazal ze tu akurat lapie ostrosc... zdaje sie bardziej na wlasne oko, tym bardziej ze ja nie lubie robic duzo fot. Robie jedno-dwa danego kwiatu i musi pasic :wink: nieraz nie pasi, co okazuje sie dopiero na kompie, to wywalam i sobie glowy tym nie zaprzatam.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja już tak próbowałam i jakoś nie idzie :twisted: , chyba od aparatu zależy. Nie mogę znaleźć ładowarki do mojego sprzętu, który robi naprawdę piękne fotki, a z dokupieniem też jest problem :evil: :evil: :evil:

To moja różyca, która co prawda już nie kwitnie, ale dała prawdziwy popis z kwitnieniem
SORKI ZA KIEPSKĄ JAKOŚĆ
Obrazek
a tak kwitła azalia
Obrazek
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Magdo, masz już śliczne rośliny i zanim się obejrzysz nie będziesz miała miejsca by posadzić nowe,wiemy coś o tym oj wiemy. Serdecznie pozdrawiam Sylwana
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Witaj :wit masz piękne egzemplarze roślin w swoim ogrodzie,a z tego co czytam będzie ich coraz więcej :D Będę zaglądać i podziwiać.
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ja też wielu nazw moich roślin dowiaduję się od forumków, to wielka skarbnica wiedzy :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwano bardzo dziękuję, że do mnie wpadłaś i miłe słowo napisałaś :tan. Byłam u Ciebie w odwiedzinach i str.38 jest chyba najśmieszniejszą jaką do tej pory oglądałam. Nie jeden facet mógłby się powstydzić, ba nawet pozazdrościć :;230 :;230 :;230
Chortensje po prostu..... ;:180 ;:180 ;:180 brak słów. Czy ja się takich doczekam?
Aancyk witaj. Serdecznie zapraszam :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lulka - Magdo to gdzie ja mam pisać w "początkach" czy w "zmaganiach" hihihi... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”