Dziewczyny dzięki za pochwałę ;:54 Staram się jak mogę , kolorów w ogrodzie mało grządki jeszcze nie skończone i te ciągłe deszcze dostarczają chorób . Wczoraj na szczęście zdążyłam jeszcze opryskać , mniej się teraz denerwuję wiedząc że oprysk zadziała .
To jest szkarłatka jutro postaram się zrobić jej aktualne zdjęcie . Jagody są trujące i rozrasta się dość mocno . Ma ładny czerwonawy korzeń . Raczej nie do ukopania ale za to nasiona kiełkują nawet trzy lata po zabraniu rośliny . Moje gnomy szkoliłam od szczeniaczka choć nie mówię że nie poniosłam
Gosiu nie dość, że masz piękne kwiaty to do tego jaki talent, bukiet (albo ikebana), który zrobiłaś jest niezwykły, bardzo pomysłowo dobrane rośliny, świetnie się prezentuje. Ciekawa jest roślina na trzecim zdjęciu, ma liście, które wyglądają jakby były przymocowane do kółeczka. Szkarłatka również jest bardzo interesująca, pięknie kwitnie, nie widziałam takiej.
Irenko za kaktusikami na pniaku są palczychy a za nimi męczennica . Przepraszam że tak długo ale tak się złożyło . Moja szkarłatka na zdjęciu ma siedem , osiem lat i jak się ją przycina może być jeszcze mniejsza . sama widzisz że nie trzeba dużo miejsca . Ja w tym roku pozwoliłam jej zaszaleć i nawet jej nie związałam :P
Jak widać przez żniwa zarosło u mnie zdrowo Ale was zaskoczę choć tylko macie moje słowo , już jest oplewione
Jesień puka i do mojego ogródeczka .
Nowe nabytki super, ale najbardziej podobają mi się twoje lilie i jak ich dużo . Co jedna to piękniejsza, nie mogłam się napatrzeć i już myślę o zakupie nowych cebulek Ziemowity u mnie również zaczynają kwitnienie. Co do piesków to też posiadam dwie duże niszczycielskie bestie, tak mnie ostatnio wkurzyły, że zafundowałam im pastucha elektrycznego, do żadnej rabatki już się nie zbliżą Pozdrawiam
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Witaj Ewo w moim ścisku
Moje bestie nie są zbyt niszczycielskie , rzadko im się zdarza coś mi połamać . Kopać na grządkach na razie im nie wpadło do łepetynek Witam w klubie liliowo zakręconych