Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Hihi..Katarzynko, jak Widzisz na brak imion nie Możesz narzekać ;:224 Teraz pozosanie Ci tylko znaleźć i upolować odpowiednie storczyk po "gotowe" już imiona :;230
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Kasiu,ciesz się, że tej belliny nie masz co Ci ją moja Teściowa podkupiła, znalazła w niej trzy kilkucentymetrowe "stonogi"... :shock: Chyba podjadały kwiatka, bo pędzik marnieje i dwa liście też.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko no fajnie że mam gotowce ale jak jeszcze ktoś podrzuci jakieś świetne propozycje to mi miejsca już na bank nie sterczy :;230 ale Bolka i Lolka będę miała :;230
Marysiu wcale się nie cieszę, bo to może tak wyglądać że pozazdrościłam i przez to te paskudztwa . Powiedz t. że życzę jej żeby jak najszybciej bellinka doszła do siebie ;:196
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mam mały problem a raczej dylemat ,czy coś się dzieje z Arturem, czy tylko mi się wydaje :?:
Obrazek Artur coś zmienił kolor na seledynowy .Niema za mokro ,niema za sucho ,no chyba że brakuje mu podlewania wodą po skorupkach .Ostatnio odstawiłam ją bo podlewam z odżywką. Obrazekten liść wygląda najgorzej ,jest stary ,ale ma jeszcze ze trzy z takim czymś może w mniejszej ilości ale jest.
Obrazek Obrazekto dwie maleńkie rozetki a przy każdej pożółkły liść i właściwie usychający .Nie wiem czy mam je poobcinać czy zostawić ?
Nie wiem co mam o tym myśleć ,czy jestem przewrażliwiona ? Żeby nie było ma też nowe listki
Gracjan też coś podupada
Obrazek Gracjan w całości niby nic mu nie dolega Obrazektu zastanawia mnie ten wywinięty liść tylko ten jeden,czy to normalne ?
Obrazeka ten jest lekko upadły ,jakiś taki bez formy .
Już biegam z nimi z parapet na parapet ,na jednym chłodniej, na drugim cieplej ,na jednym ciemniej na drugim widniej .CO MAM ZROBIĆ żeby złapały formę :(
Teraz na koniec lepsze wieści moja cattleya no sami zobaczcie :tan
Obrazektak mniej więcej po środku widzicie to maleństwo to chyba nie będzie korzonek :roll: :D
Obrazeki żeby nie było tylko zieleninki moje dziewczynki :D
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Cattleyka śliczna-moje storczykowe marzenie.
Kiedyś sobie kupię :)

A dziewczynki śliczne :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dawid ;:196
Lesiu no skoro tak mówisz ,a kolor myślisz że na wiosnę zmienia :?: przecież to nie kameleon :;230
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu wg mnie to nic złego się nie dzieje z Twoim Arturem :roll: ale może bardziej obeznane osoby się wypowiedzą ;:224
;:138 dla cattleyki i dziewczynek :wink: ;:138
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko ale Artur ma jaśniejsze listki od brata :roll: :?:
Lesiu ja chętnie, ale musiałabym mieć pewność że nie uśmiercam tych ,bo poco następne, żeby się kwiatkami nacieszyć a potem do kosza ,o matko chyba by mi ;:167 pękło ,a wiesz że się w nich ZAKOCHAŁAM
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Moim zdaniem Leszek ma rację, to naturalna kolej rzeczy, stare rozetki zaczynają zamierać
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu no nie wiem czy faktycznie są jaśniejsze czy to tylko wina światła lub aparatu :? :?: Mój stoi w rogu gdzie od jednego i drugiego okna ma ok. 90 cm. Tą fotkę robiłam w słoneczku, bo tam gdzie stoi to fotki nie najlepsze wychodzą ;:224
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Petro ,ja się tak martwię o nie bo już kiedyś dwa maluchy uśmierciłam, a miały podobne objawy .Okazało się że nie mają korzonków i szkoda że wtedy nie znałam Moni-żabki przepisu na produkcję korzonków :roll: Teraz po prostu będę udawała że nie widzę tych zżółkniętych liści (dam im spokój) i niech rosną
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu ,popieram Leszka już się nam podłamałaś na początku roku no i co ,?. i zobaczyliśmy te nowości które Sobie sprawiłaś ,a teraz jak się złamiesz na całego to od razu lepiej poproś męża o zmianę mieszkania na większe, a nam zabraknie czasu by czytać o Twych nowych podopiecznych :;230 :;230 ?. Choć to zawsze lektura ciekawa.
A z sabotkami to normalne , przecież muszą się też troszkę odmłodzić .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko listki są takie jak na zdjęciu ,fotka bardzo dobrze oddaje kolor ,takie są w rzeczywistości .
Teraz już dam spokój, już mnie trochę uspokoiliście, jakby co to będę do Was walić jak w dym o pomoc :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mareczku, prosić to ja mogę, ale czy dostanę :roll: :?: liczę na to że syn pójdzie w ślady córki i się wyprowadzi wtedy będę miała cały pokój do dyspozycji i w tedy to już puszczę wodze fantazji :;230 będzie dżungla .
Sabotki to moje ukochane ostatnio gatunki więc to z tond się bierze, już obiecuję nie będę no chyba żeby ;:113
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

To Ty chcesz, aby syn jak najszybciej się wyprowadził, żeby mieć miejsce dla storczyków? :)
Oby syn nie przeczytał :lol:
Ja bym chciał, żeby brat się wyniósł, bo miejsca na parapecie już nie mam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”