Storczyki Katarzynki cz.II
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Hihi..Katarzynko, jak Widzisz na brak imion nie Możesz narzekać
Teraz pozosanie Ci tylko znaleźć i upolować odpowiednie storczyk po "gotowe" już imiona 
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Kasiu,ciesz się, że tej belliny nie masz co Ci ją moja Teściowa podkupiła, znalazła w niej trzy kilkucentymetrowe "stonogi"...
Chyba podjadały kwiatka, bo pędzik marnieje i dwa liście też.
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko no fajnie że mam gotowce ale jak jeszcze ktoś podrzuci jakieś świetne propozycje to mi miejsca już na bank nie sterczy
ale Bolka i Lolka będę miała
Marysiu wcale się nie cieszę, bo to może tak wyglądać że pozazdrościłam i przez to te paskudztwa . Powiedz t. że życzę jej żeby jak najszybciej bellinka doszła do siebie
Marysiu wcale się nie cieszę, bo to może tak wyglądać że pozazdrościłam i przez to te paskudztwa . Powiedz t. że życzę jej żeby jak najszybciej bellinka doszła do siebie
-
katarzynka575
- 1000p

Mam mały problem a raczej dylemat ,czy coś się dzieje z Arturem, czy tylko mi się wydaje
Artur coś zmienił kolor na seledynowy .Niema za mokro ,niema za sucho ,no chyba że brakuje mu podlewania wodą po skorupkach .Ostatnio odstawiłam ją bo podlewam z odżywką.
ten liść wygląda najgorzej ,jest stary ,ale ma jeszcze ze trzy z takim czymś może w mniejszej ilości ale jest.
to dwie maleńkie rozetki a przy każdej pożółkły liść i właściwie usychający .Nie wiem czy mam je poobcinać czy zostawić ?
Nie wiem co mam o tym myśleć ,czy jestem przewrażliwiona ? Żeby nie było ma też nowe listki
Gracjan też coś podupada
Gracjan w całości niby nic mu nie dolega
tu zastanawia mnie ten wywinięty liść tylko ten jeden,czy to normalne ?
a ten jest lekko upadły ,jakiś taki bez formy .
Już biegam z nimi z parapet na parapet ,na jednym chłodniej, na drugim cieplej ,na jednym ciemniej na drugim widniej .CO MAM ZROBIĆ żeby złapały formę
Teraz na koniec lepsze wieści moja cattleya no sami zobaczcie
tak mniej więcej po środku widzicie to maleństwo to chyba nie będzie korzonek
i żeby nie było tylko zieleninki moje dziewczynki 
Artur coś zmienił kolor na seledynowy .Niema za mokro ,niema za sucho ,no chyba że brakuje mu podlewania wodą po skorupkach .Ostatnio odstawiłam ją bo podlewam z odżywką.
ten liść wygląda najgorzej ,jest stary ,ale ma jeszcze ze trzy z takim czymś może w mniejszej ilości ale jest.
to dwie maleńkie rozetki a przy każdej pożółkły liść i właściwie usychający .Nie wiem czy mam je poobcinać czy zostawić ? Nie wiem co mam o tym myśleć ,czy jestem przewrażliwiona ? Żeby nie było ma też nowe listki
Gracjan też coś podupada
Gracjan w całości niby nic mu nie dolega
tu zastanawia mnie ten wywinięty liść tylko ten jeden,czy to normalne ?
a ten jest lekko upadły ,jakiś taki bez formy .Już biegam z nimi z parapet na parapet ,na jednym chłodniej, na drugim cieplej ,na jednym ciemniej na drugim widniej .CO MAM ZROBIĆ żeby złapały formę
Teraz na koniec lepsze wieści moja cattleya no sami zobaczcie
tak mniej więcej po środku widzicie to maleństwo to chyba nie będzie korzonek
i żeby nie było tylko zieleninki moje dziewczynki -
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Cattleyka śliczna-moje storczykowe marzenie.
Kiedyś sobie kupię
A dziewczynki śliczne
Kiedyś sobie kupię
A dziewczynki śliczne
-
katarzynka575
- 1000p

Dawid
Lesiu no skoro tak mówisz ,a kolor myślisz że na wiosnę zmienia
przecież to nie kameleon 
Lesiu no skoro tak mówisz ,a kolor myślisz że na wiosnę zmienia
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu wg mnie to nic złego się nie dzieje z Twoim Arturem
ale może bardziej obeznane osoby się wypowiedzą
dla cattleyki i dziewczynek

-
katarzynka575
- 1000p

Arletko ale Artur ma jaśniejsze listki od brata
Lesiu ja chętnie, ale musiałabym mieć pewność że nie uśmiercam tych ,bo poco następne, żeby się kwiatkami nacieszyć a potem do kosza ,o matko chyba by mi
pękło ,a wiesz że się w nich ZAKOCHAŁAM
Lesiu ja chętnie, ale musiałabym mieć pewność że nie uśmiercam tych ,bo poco następne, żeby się kwiatkami nacieszyć a potem do kosza ,o matko chyba by mi
Moim zdaniem Leszek ma rację, to naturalna kolej rzeczy, stare rozetki zaczynają zamierać
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu no nie wiem czy faktycznie są jaśniejsze czy to tylko wina światła lub aparatu
Mój stoi w rogu gdzie od jednego i drugiego okna ma ok. 90 cm. Tą fotkę robiłam w słoneczku, bo tam gdzie stoi to fotki nie najlepsze wychodzą 
-
katarzynka575
- 1000p

Dziękuję Petro ,ja się tak martwię o nie bo już kiedyś dwa maluchy uśmierciłam, a miały podobne objawy .Okazało się że nie mają korzonków i szkoda że wtedy nie znałam Moni-żabki przepisu na produkcję korzonków
Teraz po prostu będę udawała że nie widzę tych zżółkniętych liści (dam im spokój) i niech rosną
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu ,popieram Leszka już się nam podłamałaś na początku roku no i co ,?. i zobaczyliśmy te nowości które Sobie sprawiłaś ,a teraz jak się złamiesz na całego to od razu lepiej poproś męża o zmianę mieszkania na większe, a nam zabraknie czasu by czytać o Twych nowych podopiecznych
?. Choć to zawsze lektura ciekawa.
A z sabotkami to normalne , przecież muszą się też troszkę odmłodzić .
A z sabotkami to normalne , przecież muszą się też troszkę odmłodzić .
-
katarzynka575
- 1000p

Arletko listki są takie jak na zdjęciu ,fotka bardzo dobrze oddaje kolor ,takie są w rzeczywistości .
Teraz już dam spokój, już mnie trochę uspokoiliście, jakby co to będę do Was walić jak w dym o pomoc
Teraz już dam spokój, już mnie trochę uspokoiliście, jakby co to będę do Was walić jak w dym o pomoc
-
katarzynka575
- 1000p

Mareczku, prosić to ja mogę, ale czy dostanę
liczę na to że syn pójdzie w ślady córki i się wyprowadzi wtedy będę miała cały pokój do dyspozycji i w tedy to już puszczę wodze fantazji
będzie dżungla .
Sabotki to moje ukochane ostatnio gatunki więc to z tond się bierze, już obiecuję nie będę no chyba żeby
Sabotki to moje ukochane ostatnio gatunki więc to z tond się bierze, już obiecuję nie będę no chyba żeby
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
To Ty chcesz, aby syn jak najszybciej się wyprowadził, żeby mieć miejsce dla storczyków?
Oby syn nie przeczytał
Ja bym chciał, żeby brat się wyniósł, bo miejsca na parapecie już nie mam.
Oby syn nie przeczytał
Ja bym chciał, żeby brat się wyniósł, bo miejsca na parapecie już nie mam.