Do żółtych liści kaliny, będą super pasowały.Kalina maju ma jeszcze żółte liście.
Ogród Soczewki cz2
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Jak nie za bardzo stare to jeszcze pokwitną. W miarę jak kępa będzie się starzeć ,będą słabiej kwitnąć.
Do żółtych liści kaliny, będą super pasowały.Kalina maju ma jeszcze żółte liście.
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko
Profesjonalnie podeszłaś do zmian w ogrodzie
W pierwszej chwili nawet pomyślałam, że to zdjęcie tego co juz jest
. Fajna będzie rabata z m.in. iglakami i ozdobnymi kamieniami
Pokaż później zdjęcia jak wyszło w naturze
Profesjonalnie podeszłaś do zmian w ogrodzie
Pokaż później zdjęcia jak wyszło w naturze
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu kalina ma już duże pąki, więc śmiem powiedzieć, że się przyjęła.
No tak jeszcze nie zaczęłam realizować projektów a już wymyślam nawą rabatę do zrobienia. Ale sama kalina to będzie wyglądała smutno potrzebne jej towarzystwo.
Na całe szczęście jeszcze długo nie będę miała problemu z brakiem miejsca na nowe rosliny
Beatko dziękuję za odwiedziny. Trzymaj kciuki bym choć w połowie zrealizowała swoje plany. A zdjęcia na pewno pokażę bo znając siebie będę chciała się pochwalić. Miejmy nadzieję,że będzie czym. W tym roku jest w planach jeszcze mały kącik z ziółkami i warzywami. Już czuję, że będzie cięszko to wszystko zrealizować.
No tak jeszcze nie zaczęłam realizować projektów a już wymyślam nawą rabatę do zrobienia. Ale sama kalina to będzie wyglądała smutno potrzebne jej towarzystwo.
Beatko dziękuję za odwiedziny. Trzymaj kciuki bym choć w połowie zrealizowała swoje plany. A zdjęcia na pewno pokażę bo znając siebie będę chciała się pochwalić. Miejmy nadzieję,że będzie czym. W tym roku jest w planach jeszcze mały kącik z ziółkami i warzywami. Już czuję, że będzie cięszko to wszystko zrealizować.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Piękny kolor Hiacyntów z pierwszego zdjęcia, już chciało by się tak mieć.
Ja dopiero w tym roku będę miała pierwsze Hiacynty, zobaczymy co wyrośnie z Biedronkowych zakupów?
Ja dopiero w tym roku będę miała pierwsze Hiacynty, zobaczymy co wyrośnie z Biedronkowych zakupów?
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Chyba i prawda, tym bardziej, zze dzisiaj zmienili prognozy długoterminowe i już nie zapowiadają takich nocnych przymrozkówSoczewka pisze:Już niedługo za chwileczkę...
-
Soczewka
- 1000p

Fabi ja zasadziłam na jesieni bordowe. Jestem ciekawa jak zakwitną. Najlepsze jest to, że nie pamietam w którym miejscu je zakopałam
Zrobiłam dziś zakupy w Biedronce i zastanawiam się czy cokolwiek mi ztych roślinek wyrośnie.
Jola ja też obejrzałam pogodę. Wygląda optymistycznie tylko szkoda, że deszcze zapowiadają. Miałam porobić opryski
Jola ja też obejrzałam pogodę. Wygląda optymistycznie tylko szkoda, że deszcze zapowiadają. Miałam porobić opryski
Pozdrawiam Monika
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Też jestem ciekawa tegorocznych hiacyntów. Zauważyłam, że w pierwszym roku po posadzeniu są duże i tłuściutkie, a w następnym jakieś szczerbate dziczki 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Piękne wejście w nowy wątek, ogród zadbany, nasadzenia
interesujące, bardzo mi się podoba, ciekawe co wiosna
pokaże

interesujące, bardzo mi się podoba, ciekawe co wiosna
pokaże
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia jak zwykle zgubiłam Cię
Nie wiedziałam, ze mnie zapraszasz
Oglądałam długoterminową i faktycznie zapowiadają deszcze, ale na onecie nie ma mowy o deszczach w weekend.
Nie wiedziałam, ze mnie zapraszasz
Oglądałam długoterminową i faktycznie zapowiadają deszcze, ale na onecie nie ma mowy o deszczach w weekend.
-
Soczewka
- 1000p

Basiu ja też mam podobny problem z haiacyntami. Te na zdjęciach sa nowiutkie i dlatego tak wyglądają. Starsze tez wyglądały niezaciekawie. Sądzę, że trzeba je wykopywać po przekwitnięciu i oprócz tego dokarmiać.
U mnie wykopywanie nie zabardzo wchodzi w grę, więc skończy się na tym, że co roku będę dokupywała nowe.
Witaj Danusiu im bliżej do wiosny tym bardzej robie się niecierpliwa. Mam całe pudło nowych roślin do wsadzenia i tylko wypatruje ładnej pogody, a tu jak na złość pochmurno, zimno i deszczowo.
Rany zaczynam zrzędzić jak stare babsko
Gosia ze mnie też gapa bo mogłam napisać na PW Spotkamy się w innym terminie
U mnie wykopywanie nie zabardzo wchodzi w grę, więc skończy się na tym, że co roku będę dokupywała nowe.
Witaj Danusiu im bliżej do wiosny tym bardzej robie się niecierpliwa. Mam całe pudło nowych roślin do wsadzenia i tylko wypatruje ładnej pogody, a tu jak na złość pochmurno, zimno i deszczowo.
Rany zaczynam zrzędzić jak stare babsko
Gosia ze mnie też gapa bo mogłam napisać na PW Spotkamy się w innym terminie
Pozdrawiam Monika
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A gdzie tam stareSoczewka pisze: Mam całe pudło nowych roślin do wsadzenia i tylko wypatruje ładnej pogody, a tu jak na złość pochmurno, zimno i deszczowo.
Rany zaczynam zrzędzić jak stare babsko![]()
![]()
Właśnie też mam sporo do wysadzenia, a jeszcze trochę przyjdzie juz wkrótce
Witaj Droga Soczewko,
Ależ pięknie wygląda Twój ogród - nie było mnie zaledwie kilka miesięcy (no prawie cały rok ;) a u Ciebie takie zmiany!!!!
Jest przepięknie.
Zdradź, Kochana co to za niebiesko-nieziemsko kwitnąca bylina??? Wygląda jak Rozwar. Ale jakiś u Ciebie bardzo wysoki!!!
Boski Powojnik!
I fantastyczna rabata z pięknym iglakiem!!
Ściskam i oby do prawdziwej ciepłej wiosny.
Rozalka-Ania
Ależ pięknie wygląda Twój ogród - nie było mnie zaledwie kilka miesięcy (no prawie cały rok ;) a u Ciebie takie zmiany!!!!
Jest przepięknie.
Zdradź, Kochana co to za niebiesko-nieziemsko kwitnąca bylina??? Wygląda jak Rozwar. Ale jakiś u Ciebie bardzo wysoki!!!
Boski Powojnik!
I fantastyczna rabata z pięknym iglakiem!!
Ściskam i oby do prawdziwej ciepłej wiosny.
Rozalka-Ania
Cudną wiosenkę pokazałaś
Pozdrawiam serdecznie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja to potrafię zrzędzić
Mam już dosyć zimy. Chcę wiosny
Mam już dosyć zimy. Chcę wiosny