Szczepienie kaktusów:doświadczenia ,porady
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hylo można używać do nauki, ale zdaje się, że hybrydy Echinopsis multiplex są ławiej dostępne i lepsze do nauki. Szczepienie czegokolwiek na stałe na hylo zdecydowanie odradzam, a w szczególności takich rarytasów jak Uebelmannia czy Discocatus.
Zapomnieliśmy jeszcze napisać o Austrocylindropuntia subulata. Świetnie nadaje się do szczepienia tefraków i innych miniaturowych opuncjowatych. Niestety do szczepienia innych kaktusów nie nadaje się.
Zapomnieliśmy jeszcze napisać o Austrocylindropuntia subulata. Świetnie nadaje się do szczepienia tefraków i innych miniaturowych opuncjowatych. Niestety do szczepienia innych kaktusów nie nadaje się.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam jestem tu nowa. Jak widać
. Mam pytanko odnośnie tych kaktusów( posiadam 3 sztuki każdy inny) Na razie mają się dobrze i jestem ciekawa czy z tych " przyrostów " czy jak to nazwać ( małych kuleczek ) można uzyskać oddzielną roślinkę. Próbowałam już kilka razy najpierw je troszeczkę obsuszając póżniej wsadzając do ziemi itd. ,ale skutek był zawsze ten sam, roślinka po jakimś czasie kurczyła się i padała. Z tego co pisaliście domyślam się ,że trzeba je wszczepiać ale pyta się tak dla pewności. Z góry dziękuję za odpowiedz.