Storczyki Madzik
- Madzik_J-Ch
- 200p

- Od: 12 lip 2010, o 22:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Madzik
Hmm, już się nad tym zastanawiam
Może są za duże i powinnam bardziej zmniejszać
Czy ktoś może też ma problem z moimi zdjęciami, bo jeśli tak, to wtedy coś pokombinuję 
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
-
fragolotta
- 100p

- Od: 17 cze 2010, o 18:18
Cieszę się, że założyłaś własny wątek, bo naprawdę jest co podziwiać 
- Madzik_J-Ch
- 200p

Miltoniopsis wreszcie rozwinął kwiatka. Zimą puścił dwie gałązki z kilkoma kwiatami, tym razem na tej jest tylko jeden kwiatek
Ale za to większy niż poprzednie, gdy było ich kilka na pędzie - ma ponad 9 cm. Rośnie jeszcze drugi pęd, więc może wtedy będzie ich więcej. Najważniejsze jednak, że udało się poradzić coś z wilgotnością - na większości harmonijka jest tylko do połowy, dalej listki rosną już proste.

-
efcia111
- 200p

- Od: 3 cze 2010, o 15:28
Ślicznie Ci się rozkwitł. I nie liczy się ilość, ale jakość

Jak widzę Twoją Miltonopsis to zazdrość pozytywna mnie zżera. Przystawiłam moją Miltonkę to monitora i zrobiłam jej wykład pt. "Wstydź się i kwitnij". Zobaczymy co z tych moich nauk wyniknie.
Pozdrawiam Agnieszka
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach...jaki śliczny ma kolorek ;) Oby moja niespodziankowa miała ten kolor 
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Migrenqa, jak moje kwiatki się będą ociągać z pędami na jesień, to też im taki wykład urządzę! 
No moja miltonak też ociąga się z kwiatkami. Ma pączki i nic... Może wykład zrobi swoje 
- Madzik_J-Ch
- 200p

Kilka dni wyjazdu a tu takie zmiany
Oglądałam tego mojego Miltoniopsis'a i nie wiem, że nie dopatrzyłam wszystkich jego pędów kwiatowych. Jeszcze kilka dni temu sądziłam, że są tylko dwa a z innych pseudobulw wyłaniają się nowe listeczki a tu taka niespodzianka. Coś tylko te jej pędy takie słabiutkie, na tym jednym tylko jeden kwiatek się rozwinął, reszta nie wiem jeszcze, ale już widzę, że kwiatów nie będzie dużo. Jednak dobrze, że jakiekolwiek puszcza, co jest dla mnie informacją, że warunki jej odpowiadają
Kuleczkami czerwonymi zaznaczyłam pędy kwiatowe

A nowości żadnych niestety nie mam. Za dużo zamętu z nową pracą i nie mam czasu nawet zajrzeć do sklepów. I prawie zapomniałam o Cymbidium na balkonie. Zostawiłam go na czas wyjazdu i przez te 5 dni się stresowałam, że mu będzie za zimno
Oglądałam tego mojego Miltoniopsis'a i nie wiem, że nie dopatrzyłam wszystkich jego pędów kwiatowych. Jeszcze kilka dni temu sądziłam, że są tylko dwa a z innych pseudobulw wyłaniają się nowe listeczki a tu taka niespodzianka. Coś tylko te jej pędy takie słabiutkie, na tym jednym tylko jeden kwiatek się rozwinął, reszta nie wiem jeszcze, ale już widzę, że kwiatów nie będzie dużo. Jednak dobrze, że jakiekolwiek puszcza, co jest dla mnie informacją, że warunki jej odpowiadają
Kuleczkami czerwonymi zaznaczyłam pędy kwiatowe

A nowości żadnych niestety nie mam. Za dużo zamętu z nową pracą i nie mam czasu nawet zajrzeć do sklepów. I prawie zapomniałam o Cymbidium na balkonie. Zostawiłam go na czas wyjazdu i przez te 5 dni się stresowałam, że mu będzie za zimno
Mam nadzieję, że zakwitnie.... Moja niestety ma ciągle pączki ale przestałam wierzyc w to, że rozkwitną. Teraz jestem na etapie, że jak sie nie weźmie za siebie to wyladuje np. na balkonie... 
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu gratuluję ilości pędzików na miltonopsisie
Może mało pąków jest wynikiem zbyt małej wilgotności, co znowu da się rozpoznać po liściach "harmonijkach"?
Tak, czy tak własne pędy i potem kwitnienie zawsze bardzo cieszy
Moje cymbidium jeszcze stoi na balkonie ale może faktycznie już go zabiorę
Tak, czy tak własne pędy i potem kwitnienie zawsze bardzo cieszy
Moje cymbidium jeszcze stoi na balkonie ale może faktycznie już go zabiorę
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Madziu dotarłam i tutaj
. Jestem pod wrażeniem twojej miłości (jeśli tak ją mogę nazwać) do storczyków. Każda opowieść jest taka prosto z serca. Szkoda ze moje storczyki nie są takie wdzięczne za uratowanie. Miłego wieczoru życzę.
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Moje zielone maleństwa