superlawenda pisze:
Mój ogród - lawenda i coś jeszcze
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze
Pustynniki masz cudowny- wprowadzają taki egzotyczny klimat. A co do siewek iglaczków chętnie przyjmę 
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Witajcie wszyscy, bardzo mi miło że mnie odwiedzacie w moim ogrodzie, dzisiaj znalazłam mój kwiat paproci na polu, jutro zrobię zdjęcie może ktoś mi powie co to jest
PATI22443 to nie płomyk wiechowaty tylko goździk brodaty, w przyszłym roku nasadzę więcej, nie chcą się jakoś u mnie same rozsiewać
ZIELONA ANIU posadź pustynniki jeszcze raz, są tego warte, u mnie spełniają swoją rolę bardzo dobrze, bo widać je z daleka. Mało mam jeszcze kwiatków, ciągle mało
VITA fajnie że do mnie zajrzałaś, przestrzeni mam jeszcze trochę ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem...już rodzina kiwa głowami... lawendy już prawie kwitną
TADEUSZU widzę właśnie,że jest już nas niezła gromadka, też chcę mieć swój udział w ukwiecaniu naszych okolic, wiesz jaki zasięg ma to forum i jak mobilizuje
URSULKA ale mnie ochrzciłaś, może być i mi się podoba
MINISMOKU moje róże stoją jeszcze w doniczkach i przenoszę je z miejsca na miejsce. To jest nawet dobra metoda nie męczy tak jak przekopywanie
MME33, EDYTAB no i zrobiłam reklamę pustynnikom, jeszcze wam powiem że pachną ładnie, te jasne to mają chyba ok 2 m.
AAGE iglaczki na ciebie czekają, tylko poczytaj kiedy się je przesadza, bo nie wiem czy lepiej wiosną czy jesienią. teraz jest mokro, może wsadzę kilka w doniczki. No i przypomnij mi.
PATI22443 to nie płomyk wiechowaty tylko goździk brodaty, w przyszłym roku nasadzę więcej, nie chcą się jakoś u mnie same rozsiewać
ZIELONA ANIU posadź pustynniki jeszcze raz, są tego warte, u mnie spełniają swoją rolę bardzo dobrze, bo widać je z daleka. Mało mam jeszcze kwiatków, ciągle mało
VITA fajnie że do mnie zajrzałaś, przestrzeni mam jeszcze trochę ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem...już rodzina kiwa głowami... lawendy już prawie kwitną
TADEUSZU widzę właśnie,że jest już nas niezła gromadka, też chcę mieć swój udział w ukwiecaniu naszych okolic, wiesz jaki zasięg ma to forum i jak mobilizuje
URSULKA ale mnie ochrzciłaś, może być i mi się podoba
MINISMOKU moje róże stoją jeszcze w doniczkach i przenoszę je z miejsca na miejsce. To jest nawet dobra metoda nie męczy tak jak przekopywanie
MME33, EDYTAB no i zrobiłam reklamę pustynnikom, jeszcze wam powiem że pachną ładnie, te jasne to mają chyba ok 2 m.
AAGE iglaczki na ciebie czekają, tylko poczytaj kiedy się je przesadza, bo nie wiem czy lepiej wiosną czy jesienią. teraz jest mokro, może wsadzę kilka w doniczki. No i przypomnij mi.
-
lawenda

Pokażę moją rabatkę miszmasz i moje bardzo zdrowe róże Queen Elizabeth, które właśnie zakwitły i są to najstarsze róże w moim ogrodzie

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ślicznie wygląda na tle drzew Queen Elizabeth.
Pustynniki bardzo ładnie Ci kwitną.
Mój pomarańczowy w ogóle nie zakwitł, tylko żółty, ale kwiaty ma jakieś nędzne.
Pustynniki bardzo ładnie Ci kwitną.
Mój pomarańczowy w ogóle nie zakwitł, tylko żółty, ale kwiaty ma jakieś nędzne.
No i mamy lawendy
pięknie...pięknie....
pozdrawiam serdecznie
pięknie...pięknie....
pozdrawiam serdecznie
Forumowiczka Kasia...;)
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
miszmasz rabatowy jest cudowny w Twoim wykonaniu. Barwy, kształty i tło- urocze 
-
lawenda

Dziękuję wam bardzo za miłe słowa. Ale się zasiedziałam, oglądałam oczywiście ogrody. Pustynniki muszą mieć sucho w nóżki, u mnie rosną pod sosna i chyba im dobrze
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
pustynniki pieknie wkąponowane
ten ogród miał szczęście że trafił pod twoją rączkę
lawędowa krew w żyłach i królewski rozmach w ogrodzie
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
lawenda

Patkaza Witaj i dziękuję za miłe słowa. Królewski ogród
nie powiem, że bym nie chciała, może kiedyś taki będzie... zapraszam na nowe zdjęcia
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Piękny masz ogród Lawendo,a pustynniki rewelacja
Pozdrawiam serdecznie 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Zgadzam się z AniąZielona_Ania pisze:miszmasz rabatowy jest cudowny w Twoim wykonaniu. Barwy, kształty i tło- urocze
A to coś jeszcze, znaczy starodrzew w Twiom ogrodzie to majątek, ile cienia dla hostek by się znalazło
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lawendo przychodzę z rewizytą .Masz piękny ogród
i robisz piękne zdjęcia 
-
lawenda

Witam w mojej oazie spokoju, dzisiaj wyjątkowy spokój jak na sobotę, nikt nie kosi.
FRAGOLA, PAMELKA I GOSIA 07 bardzo dziękuję za pochwały, jesteście bardzo miłe. Cień na hostki jest, ale jest za sucho, te wielkie drzewa bardzo wysuszają, w suche lato nawet trawa pod nimi nie chce rosnąć. Zapraszam bardzo
FRAGOLA, PAMELKA I GOSIA 07 bardzo dziękuję za pochwały, jesteście bardzo miłe. Cień na hostki jest, ale jest za sucho, te wielkie drzewa bardzo wysuszają, w suche lato nawet trawa pod nimi nie chce rosnąć. Zapraszam bardzo
A ja się podpisuję pod wszystkim, co zostało tu napisane
Pustynniki, ach...szkoda gadać...Cudo!
Przeczytałam coś o nowych zdjęciach i czekam!
Przeczytałam coś o nowych zdjęciach i czekam!