.Na wstępie chcę przeprosić
 .Na wstępie chcę przeprosić  , że tak zawracam głowę ale we wrześniu chcę przemeblować mój" wielki ogród" aż całe 140 metrów. Ale od południa 10 m. dł i zachodu 8 m. dł.(czyli litera L)  chcę jednak taki niby żywopłot nie formowany tz. ulicę mam niżej jakiś metr  ,a chciałabym posadzić coś takiego  dereń Elegantisima ponieważ muszę go gdzieś upchnąć, pęcherznica Diabolo , szmaragd,  kalina hordowina , tuja złoto żółta, pęcherznica tu nie wiem jeszcze jaka, szmaragd i perukowiec Golden Spirit tego też muszę upchnąć. Z drugiej strony za dereniem, szmaragd, diabolo, szmaragd i pęcherznicę Luteus (wszędzie patelnia cały dzień).I tu mam pytanie,  czy to nie będzie zbyt kolorowo
 , że tak zawracam głowę ale we wrześniu chcę przemeblować mój" wielki ogród" aż całe 140 metrów. Ale od południa 10 m. dł i zachodu 8 m. dł.(czyli litera L)  chcę jednak taki niby żywopłot nie formowany tz. ulicę mam niżej jakiś metr  ,a chciałabym posadzić coś takiego  dereń Elegantisima ponieważ muszę go gdzieś upchnąć, pęcherznica Diabolo , szmaragd,  kalina hordowina , tuja złoto żółta, pęcherznica tu nie wiem jeszcze jaka, szmaragd i perukowiec Golden Spirit tego też muszę upchnąć. Z drugiej strony za dereniem, szmaragd, diabolo, szmaragd i pęcherznicę Luteus (wszędzie patelnia cały dzień).I tu mam pytanie,  czy to nie będzie zbyt kolorowo  Jak gęsto to trzeba sadzić aby był na tyle gęsty żeby z ulicy nikt nie zaglądał  i jak jest z kaliną czy również jest bezproblemowa. I  czy liściaste nie zagłuszą iglaków
 Jak gęsto to trzeba sadzić aby był na tyle gęsty żeby z ulicy nikt nie zaglądał  i jak jest z kaliną czy również jest bezproblemowa. I  czy liściaste nie zagłuszą iglaków  Będę upierdliwa ale poproszę o radę. :)Wieczorem postaram się pstryknąć fotkę.
 Będę upierdliwa ale poproszę o radę. :)Wieczorem postaram się pstryknąć fotkę.PS Przepraszam jeśli nie ten wątek.

. Otóż ja bym zrobiła tak, na południu od wschodu  perukowiec (tylko tu ma dostatecznie sucho) następnie pęcherznice Luteus  tak ze 4-5 szt(sadzone co metr), Diabolo, Elegantisima (w rogu) i  od zachodu znów Diabolo ( mam nadzieję że tu będzie ciekawy akcent kolorystyczny).Następnie za Diabolo żywotniki (żółty na dwa zielone) ponieważ tu najczęściej halny wieje. Poprawcie mnie jeśli się mylę
  . Otóż ja bym zrobiła tak, na południu od wschodu  perukowiec (tylko tu ma dostatecznie sucho) następnie pęcherznice Luteus  tak ze 4-5 szt(sadzone co metr), Diabolo, Elegantisima (w rogu) i  od zachodu znów Diabolo ( mam nadzieję że tu będzie ciekawy akcent kolorystyczny).Następnie za Diabolo żywotniki (żółty na dwa zielone) ponieważ tu najczęściej halny wieje. Poprawcie mnie jeśli się mylę  PA
 PA

, wywalam derenia i diabolo ),a od zachodu  iglaki.
, wywalam derenia i diabolo ),a od zachodu  iglaki. .No i widzisz jak tu Ci nie dziękować
 .No i widzisz jak tu Ci nie dziękować  . Miłego dnia. Pa
 . Miłego dnia. Pa

.No, i ile ma lat... Będę wdzięczna za odpowiedź
 .No, i ile ma lat... Będę wdzięczna za odpowiedź