DziękiArtur89 pisze:Wybierasz sie? Ja sobie nie odpuszczę tyle, że przyjeżdżam na początek, żeby mi nie wykupili kaktusów i by uniknąć tłumów
Spróbuję się wybrać. Miałem inne plany, znajdę jakiś kompromis.
pozdrawiam
tomek
DziękiArtur89 pisze:Wybierasz sie? Ja sobie nie odpuszczę tyle, że przyjeżdżam na początek, żeby mi nie wykupili kaktusów i by uniknąć tłumów
dziękuję bardzo w imieniu swoim i spółki.phoebs pisze:Witaj, super kolekcja, szczególnie astro, no i Frida piękna
Byłem gdzieś tak 10:15. Nie lubię tłoku a ponadto długo spać juz nie lubię.Artur89 pisze: O, której byłeś bo wydaje mi się, że podokładali jakieś kaktusy...
A ja czekałem jak głupi od 10:30 do 12 z nadzieją, że owy kiermasz to nie tylko ta ławka. Łaziłem po ogrodzie szukając innych stoisk i wróciłem do ławkitomboj0 pisze:Byłem gdzieś tak 10:15. Nie lubię tłoku a ponadto długo spać już nie lubię.Artur89 pisze: O, której byłeś bo wydaje mi się, że podokładali jakieś kaktusy...
pozdrawiam
tomek
Ach podrodzaj, w takim razie pozostanie rebucją, heheblabla pisze:Rebutia muscula to podrodzaj Aylostera.
Mam nadzieję, że pełnia jeszcze przede mną, na razie zakwitły tylko 3 niecierpliwe młodziaki.Artur89 pisze:Widzę, że Gymna w pełni kwitnienia u ciebie
Masz na myśli wystawę pod halą stulecia? Tamże kupiłem. Ten wystawca z pewnością będzie też na Zoo - Botanice. Jest prawie zawsze, a ja zawsze zapominam zapytać się go skąd jest.Artur89 pisze:Mmmm E. aureginosa - przez moją bucowatość nie kupiłem jej na wystawie ogrodniczej, a gościu miał dwie skrzynie ich.
Na sto procent nie jest to trigona. Kupiłem na allegro od agwladek w czasach kiedy nie intersowała mnie nazwa tylko forma. Nie jest to też, żaden czysty gatunek tylko jakaś forma monstrualna.Artur89 pisze:Ten pierwszy wygląda trochę jak E. trigona tylko taki bardziej 'udziwniony w formie', ale przez to bardziej ciekawy.