Na wiosnę planujemy zająć się siatką i to maksymalnie wysoką... Zanim cokolwiek wyrośnie... Ale siatka to taki wizualny koszmar

Ałyczy tak mocno się nie tnie, chyba że po kilku latach. Jak widać na zdjęciu byłem zmuszony do tego po usunięciu większych drzew i przy okazji zrobiłem remont stanowiska dosadzając i formując co nieco. Ciąć można wiosną i jesienią, jednak takie ciecie najlepiej zrobić zimąmalawika pisze:Bardzo Ci dziękuję, Kefas, za te zdjęcia! Super
Kórnik niestety wolno rośnie... I przy zakupie czegoś większego niż 80 cm wyjdzie raczej drożej niż szmaragd.
Co do ałyczy - to tak mocno się przycina na wiosnę, czy na jesień? Poza tym jestem ciekawa co się robi z gałęziami? Trzeba chyba mieć rozdrabniarkę do takiej ilości gałęzi...
Wczoraj w TV pokazywali kota, który siedział na czubku bardzo wysokiego kaktusa, nic sobie nie robił z jego kolcówMirekL pisze: ...
2. Żaden żywopłot nie zatrzyma kota, nawet z 5 rzędów. Może opuncja... choć wątpię. Przez każdy dołem przejdą bez najmniejszych problemów.
...