Gosiu 07witaj. Dziękuję za odwiedziny.To nie prawda, że u Ciebie nic się nie dzieje.
Ty masz dalie, kanny i inne rośliny, których ja nie mam.Ja mam ogród już 11 lat, to trochę się nagromadziło. Te kłącza dalii, które wysadziłam prosto do ogrodu już chyba ze 3 tyg. temu jakoś mi nie wyrastają, chyba zimą za bardzo wyschły.
Tajeczko , jakie wspaniałe krzewy! Zarówno iglaste ( świetnie Ci rosną cyprysiki) jak i liściaste! Świerki w wiosennej szacie są rewelacyjne. Ciekawie wygląda enkiant.
Oczko też mi się podoba. Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu
Aniu tam rośnie rabarbar , szczypiorek , siedmiolatka, szczaw, oregano, mięta pieprzowa i melisa. Z jednorocznych posieję bazylię i mam sadzonki do posadzenia majeranku.Z ogórecznikiem się nie wyrobiłam , już w tym roku sobie daruję.
Grażynko dziękuję Ci bardzo.Fajnie, że się nie śmiejecie z mojego zielnika.
Siedmiolatka - to wyjaśnia co to za cebulowe liście takie wielkie o tej porze Ja posiałam pierwszy raz - coś się zebrać nie może ze wschodzeniem, ale może się doczekam i ja siedmiolatki.
Szkoda że nie udało Ci się z ogórecznikiem.
Aniu siedmiolatka, jak już się zadomowi, to rośnie kilka lat w jednym miejscu. Umnie chyba z 8 lat. Ja także siedmiolatkę mam z siewu. Wczesną wiosną używam szczypiorku, ale on później twardnieje i zakwita, a siedmiolatka jest dłużej zjadliwa.
To teraz wiem, czemu nie było powiadomień - masz nowy wątek
Świecznica u mnie maleńka, ale inna, ma zielone liście, nie wiem, czy zakwitnie?
Piękne są te świerki "siodłate", długo u Ciebie rosną?
(mam dwa od ubiegłego roku i teraz zastanawiam się, czy nie mają mało miejsca).
I mam pewność, że powojniki alpejskie, to jest to !!!!
Twoje zdjęcia tak przekonują, że muszę dokupić kolegów różowemu
Eluniu witaj Dziękuję za odwiedziny. Świecznica na pewno Ci zakwitnie, ja w ubiegłym roku kupiłam tylko 1 szt, gdyż myślałam, że są bardziej problemowe w uprawie, ale pomimo, że była takie maleństwo, to w tym samym roku zakwitła.Klematisy botaniczne są łatwiejsze w uprawie,jakte wielkokwiatowe, przede wszystkim nie chorują, nie wymarzają i nie boja się suszy. Także bardzo Ci polecam.Pozdrawiam
Igorku witaj Dziękuję Ci za odwiedziny, gdyż widzę, że ostatnio jesteś bardzo zajęty minn pracami w swoim ogrodzie , który jest także bardzo piękny. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba i zapraszam częściej.