Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Welkam żurawki, chciałabym mieć w liczbie mnogiej może gdyby u mnie na balkonie było więcej cienia to by było kilka . Tak mam sztuk jedną bardzo lubię żurawki i miałam dylemat który gatunek wybrać, padło na Heuchere Stromy Seas ze względu na jej bordowe liście.Teraz co prawda robi mi psikusa i jej młode listki są zielonkawe ale myślę że to wina braku słońca ;:3 w Łodzi ostatnio klimaty Angielskie
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja się nie mogę doczekać kiedy Wester zakwitnie i fuksje :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Edziu Wester ma już takie pączki gotowe do kwitnienia ,jeden się nieśmiało otwiera, chce pokazać buzię, ale zimno i czeka na ciepełko i promyki bo on przecież lubi słonko .Ernest rośnie jak szalony już o połowę przerósł Westera .Fuksje już przesadzone u jednej pokazały się mikroskopijne pączusie ;:108 czyli jest dobrze tylko te temperatury u mnie dzisiaj deszcze to już norma i 8 st. brrrrrrrrrrrrr, to już przesada. Igor dzięki, jeszcze mam jakieś pomysły ale miejsca coraz mniej .Wiesz ja też jeszcze myślę o jakimś no nie wiem iglaku czy bukszpanie w formie drzewka .Żurawka i epimedium przesadziłam do większych donic zostało trochę miejsca i myślałam żeby dosadzić coś do tego ostatniego ,tym bardziej że ładnie z naturze wygląda właśnie pod drzewami.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Jeszcze o jednym zapomniałam napisać. Baaaardzo mi się podoba pomysł doniczek z drewienek. Nie miałam pojęcia jak posadzić Clematisy i kupiłam wielką donicę ale Twój pomysł zdecydowanie bardziej mi się podoba. :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Edziu może i fajne ale niemożliwe do ruszenia.Wczorajsza wichura złamałaby mi mojego Hobbita wniosłam go do mieszkania .Ponieważ jest w pokoju ciepło to pięknie się rozwinął i teraz stoi z innymi kwiatkami na parapecie. ;:112
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
prawda że jest śliczny.Teraz czekam aż się zrobi ciepło bo przecież nie mogę go wystawić na to zimnisko i wietrzysko.Najchętniej wszystkie kwiaty z balkonu wniosłabym do mieszkania nawet Ernesta i Westera ;:110 Dzisiaj rano myślałam że się rozpłaczę barwinek pływał w swojej skrzynce,skalniak niewiele brakowało .Włączyłam szybie myślenie ,biegiem do sklepu i mój skalniak ma namiot
Obrazek
ABY DO WIOSNY ;:3 , teraz to go chyba przez całe wakacje nie będę podlewała
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Wychodząc na balkon łzy mi się cisną do oczu. Mam totalny bałagan. Lilie stoją w doniczkach na samym środku balkonu, tam nie dociera deszcz. Wiszące też poprzewieszane bliżej środka a część wisi pod sufitem na suszarce. Iglaki, paprocie, goździk, funkia i sasanka mają basen z bierzącą wodą, bo są w donicach betonowych i nie da się ruszyć. Czarna i mokra ROZPACZ. :(
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Współczuje tyle pracy cię kosztowało tak ślicznie urządzić ogródeczek
ale nie martw się przecież musi przestać padac
ja swoje balkonowe zabrałam do domu bo tez miałam błoto w skrzyneczkach .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Edziu powiem ci że nie powinnam ale rozśmieszył mnie opis twojego potopu, basen z bieżącą wodą ale to taki histeryczny śmich, bo wiem co czujesz .Także głęboki wdech i musi być lepiej. Koniczynko teraz już trochę mi lżej bo najbardziej chodziło mi o skalniak żeby nie zaczął gnić .Skalniaki nie lubią nadmiaru wody, jak już się wszystko uspokoi to muszę pomyśleć nad większym drenażem na przyszłość.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Witajcie! Je taż chowam moje kwiatki przed deszczem, jak tylko mogę. Częśc poupychalam pod ścianami, tam gdzie teoretycznie nie powinien ich dosięgnąc deszcz. Teoretycznie, bo praktycznie wszystko jest przecież mokre. Pelargonie wniosłam do domu. Co prawda lubią wodę, ale co za dużo to niezdrowo. Skalniaki na razie zostawiłam na balkonie. Stoją w miejscu tak zwanym osłoniętym. No i mają dobry drenaż. Byle do lata. Trzymajcie się ciepło.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

BYLE DO ŁADNEJ ;:3 WIOSNY
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Założyłaś swój watek, fajnie! ;:138 Znalazłam cie przez clematisy... a od ziółek to tylko jeden krok :;230 :;230 .
ładnie urządziłaś sobie balkon, te donice z drewna bardzo mi się podobają. Skalniaki świetne!Pomysłów ci nie brak. Szkoda ze deszcz wszystko niszczy.
Moj clematis "Monte Cassino" wypuścił pierwszy kwiat.
Będę zaglądać częściej...
przesyłam ci słoneczko ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 gosia
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Przykro mi Kasiu, że tyle się musiałaś napracować, a byle deszcz prawie wszystko zniszczył. Miejmy jednak nadzieję, że już wkrótce ta pogoda się zmieni!!! ;:108 ;:3 ;:3 ;:3 :uszy
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję wam dziewczyny ja i tak mam łatwiej bo w razie co mogę cały balkon zasłonić plandekom a ogrodnicy maj duże straty i te ulewy w ogóle szkoda gadać Gosiumiło mi ze zajrzałaś do mnie i zaglądaj jak często chcesz Krysiunajbardziej chodziło mi o skalniak bo jak wiadomo on potrzebuje mało wody.Cała reszta pod dachem to tak nie ucierpiała
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

U mnie na balkonie mimo braku słońca coś zaczyna się dziać Obrazekclematis już, już na wylocie a to ciekawostka Obrazek żurawka też już przygotowuje się do kwitnienia Obrazek fuksje co prawda trzy dni były w mieszkaniu ale też już zachwilkę Obrazektrochę większa Obrazek trochę mniejsza.Moja żurawka i epimedium mają nowe donice te już im starczą na długo Obrazek a to mój wczorajszy zakup Obrazekklon palmowy czeka na donicę
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Pokarzę wam jeszcze kto na moim balkonie zagościł Obrazek Obrazek elfy wreszcie do mnie dotarły czekałam na nie koło dwóch tygodni już myślałam że może odwiedzają kogoś innego .Teraz będą pilnować moich kwiatków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”