Aloesy mam ich pięć jest leczniczy bardzo dobry na rany.
Rozchodnik olbrzymi.
A kto powie co to za kwiat doniczkowy.
Skrzydłokwiaty i mały fikus a to małe mieczyki muszą dorosnąć.
Marcinki sa super jak zakwitną a te gożdziki to jakie -kamienne ?Hosty piękne takie duze i ta kolorowa bardzo ładna ,ja też nie wiem jak się nazywają ale dla mnie to mało ważne ,najważniejsze ,żeby były kwitnące i cieszące oczy
No proszę nie dość ,że rolnik to i hodowca ryb
Podobno to jest scindapsus.
a to drugi fikus.
a ta pasiastka nie wiem jak się nazywa naprawdę może ktoś wie?
a te kwiatuszki chyba wszyscy znają.
a pozwoliłam sobie kupic dzisiaj azalię japońską ( Blaue Donau)
A ten krzew powiedzcie co za jeden wiem tylko że pięknie kwitnie co roku.
Biały orlik to cudeńko. Polubiłam orliki, bedę polować na więcej.
Mam takie same 3 aloesy Nie za bardzo wiem, jak je wykorzystać, więc rosną bujnie. Super wygladaja takie dzikie...
Ten krzew to tawuła.
Najprawdopodobniej tawuła van Houtte'a Spiraea x vanhouttei ale żeby stwierdzić z całą pewnością msiałbym zobaczyć zdjęcia kwiatów i liści w zbliżeniu gdyż w rachubę wchodzą jeszcze ze dwa gatunki
Krzysztof dzięki za podpowiedź jak się krzew nazywa bo ze mnie taki ogrodnik że często sadzę a nie interesuję się nazwami ale teraz zaczynam już notować nazwy,być może że to nie goździki one mają pojedyncze ciemno różowe kwiatki.
Witaj Stasiu
Ślicznie u Ciebie - będę nudna i powtórzę - super połączenie kuklików i host.
I chyba większość z nas (ja też) na początku nie zwracałam uwagi na nazwy - teraz lubię wiedzieć co mam i jaką odmianę
Witaj. Podziwiałem Twojego Lilaka.U mnie kilka kiści mimo że były obcięte kwiatostany ,może za mocno .Na Twoim zdjęciu z 21 maja jest roślina ma białe kwiatki i długie ciemnozielone liście. Mam podobną jest cebulowa i w pochmurne dni kwiaty zamykają się .Ja znam ja pod nazwą "śpiochy" czy znasz prawidłową nazwę. Kiedyś podziwiałaś u mnie wiewiórkę . Znowu mnie odwiedziła zajrzała na czereśnie i sobie poszła.nie zdążyłem jej sfotografować,może mnie jeszcze odwiedzi jak dojrzeją czereśnie. Pozdrawiam.
Aleksander miło mi że do mnie zaglądasz lilak ma ładny kolor trochę sobie ponasadzałam bo są odrosty ale jeszcze małe.Tej wiewiórki to ci zazdroszczę chciałabym taką mieć w swoim ogródku chyba poczuła u Ciebie jedzonko to wróci.A wiesz te białe kwiatki są faktycznie cebulowe i sie zamykają też nie wiem jak się nazywają,ale może ktoś podpowie.wstawię chyba troszkę rozkwitniętych kolejno kwiatów.
Irysek pomarańczowy może ktoś zna nazwę to proszę o uświadomienie mnie co mam w ogródku.
a tutaj różności irysy orliki i irysy fioletowe duże też nie wiem jak się nazywają
a wiecie co to jest podobno się nazywa Gorejący Krzew
a tu kupiłam trochę nowości już posadzone.
a ten ma kwiaty jak łezki a liście jak kukliki.
piekne zakupy bardzo mi sie podobaja ze wzgledu na to, ze to iglaczki...
chce ujrzec Twoje dzieło w roli głównej z iglaczkami...
i jak możesz to pochwal się zakupami co tam konkretnie kupiłaś...
Zauważyłem jakąś sosenkę, świerka białego jałowce... a ten biały świerk to nie daisy white przypadkiem ??