Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

Dziękuję bardzo...
A z tymi kamieniami to były zachody, niektóre były sprowadzane a niektóre wykopane przez koparkę, jak nam kanalizację doprowadzali... :)
Pytali czy chcemy te kamienie czy mogą sobie je zabrać, ale powidziałem ze taki materiał nie może się zmarnować ... :)
muszu852
1000p
1000p

Mój azyl na ziemi

Post »

Witam serdecznie wszystkich...
Jam mi się uda to dorzucę pare fotek z ogrodu, gdyż jestem trochę zawiedziony, że mi chyba Cyprysik wyleci a już tak długo go chodowałem ... przyjdzie się zapłakać ...
muszu852
1000p
1000p

Post »

Jak myślicie??
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Muszu masz ładny ogród , nasadzone dużo drzew i krzewów . Zrobiło się kolorowo
też i w Twoim ogrodzie . Z krzewami jest mniej zachodu niż z rabatkami ,
ale widzę , że masz posadzone również krzewy o kolorowych listkach więc ogrodowi
nadają ciekawy akcent i urozmaicenie .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj muszu Adam ma rację, mnie bardzo podoba się Twój ogród .
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj , jak na nowonarodzonego :D :D :D to pokazałeś całkiem niezły ogród, bardzo ładny .
Nie musisz się wstydzić , masz ładne nasadzenia i jest u Ciebie juz kolorowo , zdjęcia na pewno będziesz wstawiał systematyczne i nie raz jeszcze nas zachwycisz. Ja też mało mam zdjęć z działki więcej nagrywałam na kamerę , ale odkąd znalazłam się na forum to jadąc na działkę zabieram aparat. Wiesz sama nieraz się zachwycam moimi roślinkami, które wcześniej były mniej zauważalne.
Pozdrawiam :wit :wit
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Witaj Muszu

Plan rabatki w dechę, ja osobiście planów nie rysuję, bo nie lubię tak drobiazgowo planować nasadzeń. Juka ładnie Ci kwitła, chociaż mszyce ja obsiadły :wink:. Też mam jukę, do tej pory zakwitła tylko raz :(. Jodła koreańska bardzo mi się spodobała. Gdybym miał taką w ogóle bym jej szyszek nie obcinał. Uratowałeś pieskowi życie. To wspaniały uczynek, świadczy o dobrym sercu :wink:. Ten modrzewik to jakaś forma zwisająca? Jeśli tak, to chyba dobrze by mu zrobiło przycięcie, w przeciwnym wypadku zamieni Ci się w skłębioną miotłę, a igły bez dostępu światła zaczną obsychać. Klon wygląda dobrze, sam bym go lepiej nie przyciął :wink:. Tulipany to tulipany, też nie znam nazw odmian, a z tego cyprysika to na moje oko nic już nie będzie.

Podsumowując, wrażenia pozytywne, zobaczymy co będzie dalej :wink:.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich ....

Jak to mówią, że bez kwiatków jednorocznych to się nie obedzie... więc byliśmy dziś z (Ż) na zakupach i po drodze do domu na jakimś straganie stała sobie kobieta i sprzedawała bratki po 0,20gr pomyślałem pół darno więc kupiłem sobie 5 szt.. a tak zobaczyć czy ich mrozy nie załatwią...
i kupiliśmy jeszcze takiego małego (tyci tyci) świerczka za 4,00 zł mam nadzieję, że wszystko się przyjmię...

Jutro wstawię zdjęcia z tych zakupów...

Wiem może, że nie zaduże ale obawiam się ze mi jeszcze jakiś mróz wyskoczy i od nowa trzeba bedzie kupować i sadzić, więc tak pomyślałem ze po 15.V zrobię większe zakupy jednorocznych kwiatów i bylinek....

P.s ...
A co wy myślicie na temat werbenki ...? są teraz takie ładne różne kolorki, tylko czytałem gdzieś ze to jakby bylina a nie jednoroczne kwiatki i teraz mam mętlik w głowie ... Jak możecie powiedzcie jak to z tym kwiatkiem jest ??? i jak go pielęgnować ...?
muszu852
1000p
1000p

Post »

Czytając podpis ankandra ""Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"", chcę się z tym zgodzić, gdyż przyroda ułatwia nam komponowanie własnej zieleni a jak wy o tym sądzicie...?
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Muszu - boisz się "zimnych ogrodników", co? Bratkom nie zaszkodzą, świerczek też da radę, nie bój się. Werbena natomiast jest w polskim klimacie rośliną jednoroczną, niestety. Wymagania ma niewielkie, może rosnąć zarówno w słońcu jak i w częściowym zacienieniu. Wymaga podłoża przepuszczalnego, no i podlewania.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p

Post »

Arkandor - dzięki za informację, dzisiaj byłem i dokupiłem jeszcze troszku bratków.... :) bardzo podobają mi się te kwiatuszki.. :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam...
Jak co jutro wstawie zdjęcia z tej rabatki którą założyłem, a w dodatku wsadziłem trochę bartków na skalniaczek aby nie było tak smutno :( , trochę kolorków też się przyda...
I nie wiem skąd wyrosła mi lilijka na skalniaku, będę ja bacznie obserwował i zobaczymy co to za cudo hr hr :)

Dziękuję wszystkim za odwiedziny....
A wiecie gdzie można tanio kupić hosty takie z kolorowymi liściami ?? bo nie wiem czy na allegro to się opłaca, czy one w transporcie nie zmarnieją ...?
Kupował ktoś już przez internet jakieś roślinki ?? bo ja mam jakieś obiekcję ...
muszu852
1000p
1000p

Post »

a to obiecane kwaituszki ... :)

Obrazek

To ogólny zarys rabatki ...

Obrazek

a tu już posadzone brateczki ... (tylko nie wiem co między nimi posadzić ??)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Przedstawie mam twórczość mojej żony...
A raczej jej rabatko - skalniak bo nie wiem jak to nazwać ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I co myślicie o artystycznyej wenie mojej Żonki :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Ja to cały czas powtarzam jej aby trochę odchwaściła tą swoją rabatkę... i zobacze może poskutkuje he he
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”