Ogródek Daszum
Re: ogródek Daszum
Dziękuję wszystkim odwiedzającym.
Zwiedziłam Wasze ogrody, są różnorodne ale wszystkie piękne, tworzone z sercem przez właścicieli. Będę dalej u was spacerować.
Zwiedziłam Wasze ogrody, są różnorodne ale wszystkie piękne, tworzone z sercem przez właścicieli. Będę dalej u was spacerować.
Ula dla ułatwienia dodam - VI aleja.
Byłam tam wczoraj w związku z bardzo smutną dla nas okolicznością. Wczoraj po 14 latach pobytu z nami musieliśmy pożegnać naszą sunię jamniczkę Agę. Pochowaliśmy ją w ogródku, w którym spędziła dużo czasu na leniuchowaniu i pogoni za kotami. Cieszcie się swoimi zwierzętami, bo one za szybko od nas odchodzą.
Teraz w ogródku stoi woda, to taka przypadłość mojej działki. Stąd też trawnik jest u mnie mało piękny, ponieważ zdarza się, że tygodniami stoi w wodzie. Nie wiem jakie to tym razem będzie miało konsekwencje dla moich nasadzeń, ale ubiegłoroczny wysoki poziom wody latem spowodował, że wykopywałam z błota te wszystkie lilie, które pokazywałam na zdjęciach i jeszcze nie wiem, czy to przeżyły. Niektóre rośliny widoczne na zdjęciach nie przeżyły tego letniego zalania np.żywotnikowiec japoński.
Byłam tam wczoraj w związku z bardzo smutną dla nas okolicznością. Wczoraj po 14 latach pobytu z nami musieliśmy pożegnać naszą sunię jamniczkę Agę. Pochowaliśmy ją w ogródku, w którym spędziła dużo czasu na leniuchowaniu i pogoni za kotami. Cieszcie się swoimi zwierzętami, bo one za szybko od nas odchodzą.
Teraz w ogródku stoi woda, to taka przypadłość mojej działki. Stąd też trawnik jest u mnie mało piękny, ponieważ zdarza się, że tygodniami stoi w wodzie. Nie wiem jakie to tym razem będzie miało konsekwencje dla moich nasadzeń, ale ubiegłoroczny wysoki poziom wody latem spowodował, że wykopywałam z błota te wszystkie lilie, które pokazywałam na zdjęciach i jeszcze nie wiem, czy to przeżyły. Niektóre rośliny widoczne na zdjęciach nie przeżyły tego letniego zalania np.żywotnikowiec japoński.
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Smutne, ale niestety nieuniknone. Mam bardzo starego kocurka, ma około 14 - 15 lat i niestety robi się już bardzo stary.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Margo2 bardzo dziękuję za podpowiedzi na PW. Rozszyfrował to mój syn i jest ok.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj DASZUM- następny cudowny ogród do oglądania.
Dech zapiera.
Ja Cię nie mogę.

Dech zapiera.

Ja Cię nie mogę.

-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj DASZEŃKO, piękną ucztę kolorów i barw przedstawiłaś ze swojego ogródka, toć to balsam na nasze dusze u schyłku zimy.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cieszę się, że się udało, a jednocześnie współczuję. Moja sunia też spoczywa w ogrodzie, pod orzechem. Teraz cieszę się z obecności mojego 4 latka. Mam nadzieję, że potowarzyszy mi jeszcze długo.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie, zobaczyłem Twój post u Uli i postanowiłem zajrzeć i pokłonić nowej Forumce. Powiem tylko że było warto tu wstąpić, ogród z gatunku moich ulubionych, nie mogę wyjść z podziwu jak pomieściłaś tak mnogą ilość roślin, pięknych roślin. Na zdjęciach wyeksponowałaś szczególnie kwiaty które ja dopiero zaczynam hodować, myślę że będziesz kolejną osobą u której będę mógł się więcej o nich dowiedzieć
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Muszę się wpisać! Po prostu muszę
. Takiego ogrodu nie można zgubić
Będziemy Cię wszyscy podpytywać, bo widać, że wiedzę masz ogromną.

Będziemy Cię wszyscy podpytywać, bo widać, że wiedzę masz ogromną.
Agata
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Daszeńko- wiosenne zdjęcia z Twojego ogrodu także będą śliczne, tylko szkoda, że będziemy mieli coraz mniej czasu na oglądanie tych pięknych ogrodow.

Tajka, co się odwlecze to nie uciecze. Wrócimy do naszych forumowych ogrodów następnej zimy, bo przecież ona znowu do nas przyjdzie.