Wyjaśnij - radość
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Radość to darmowe uczucie dla każdego, od niemowlaka, do staruszka (płeć nieważna, choć kobitki częściej cieszą się na mokro). Powodem odczuwania radości może być rzecz wielka i ważąca, ale też drobiazg. Ważne - radość odczuwana bez żadnego powodu, to powód do wizyty u lekarza od głowy :P
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ale minęły jak wszystko mija...i została radość...
Każdy ją pojmuje inaczej i co innego mu sprawia radość...
Ja się cieszę, że jestem już na emeryturze...mam kochającego męża. dzieci już usamodzielnione...wnuki są ogromną radością...jestem zdrowa...mam przyjaciół...masę zainteresowań...robię co chcę i co lubię....itd....itd...itd...
I naprawdę nie mam wpływu na to czy inni też są radośni- ale im tego serdecznie życzę...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Radość to cudne uczucie!!!To cieszenie się z każdego dnia . To coś co daje siłę by nastepny dzień powitać.
Problemy każdy ma....
A może tak pomysleć : Moje problemy to pestka w porównaniu z problemami innych!
Radość więc !!!!!
A może jakaś myśl się zakołacze? Może wieksza radość moja gdy inni tez radośni będą?
Problemy każdy ma....
Radość więc !!!!!

A może jakaś myśl się zakołacze? Może wieksza radość moja gdy inni tez radośni będą?
Ulka buziaki przesyła
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Kózko, chyba podobnie trochę myslimy, nie tylko przy rozwiazywaniu zagadekkoza pisze:Radość to cudne uczucie!!!To cieszenie się z każdego dnia . To coś co daje siłę by nastepny dzień powitać.
Problemy każdy ma....
Radość więc !!!!!![]()
![]()
![]()

I to jest TO!!!chatte pisze:według mnie największą radością jest sprawiać radośćkoza pisze:Radość to cudne uczucie!!!To cieszenie się z każdego dnia . To coś co daje siłę by nastepny dzień powitać.
Problemy każdy ma....
Radość więc !!!!!![]()
![]()
![]()

Dla wielu ludzi radością jest też sprawianie przykrości.
Wtedy ich duma rozpiera, że odnieśli sukces i udowodnili swoją wyższość i lepszą pozycję w społeczeństwie.

Takie są niestety niejednokrotnie realia życia.

- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Ano niestety masz rację Aniu, na przestrzeni życia spotyka to każdego z nas i bronić się ciężko przed takimi Osobami. Ważne żeby zaakceptować , że to jest element życia i skutek ich różnego podejścia do życia. Trzeba unikać takich "niezdrowych dla nas" ludzi po prostu i starać się przebywać z oddziaływującymi pozytywnie, choć czasami jest to niewykonalne (choćby praca, otoczenie w niej, współpracownicy, może nawet czasem rodzina - tego tak łatwo nie zmieniamy , trzeba by szukać "idealnego , sterylnego , środowiska" ). Więc pozostaje akceptacja i sytuacji i wypracowanie mechanizmów obronnych