Czesc
To mial być wątek w którym kto ma ochote to wymienia to, w czym jest dobry...
Gdybym chciala reklamowac swoje uslugi, to przedstawilabym to czym zajmuję się zawodowo...
A teraz po prostu mówię, ze umiem u siebie wykorzystac mix kompilacji lingwistyczno-psychologicznych... i tyle. Nie jestem wróżką czy szamanką

jestem uczciwą osobą, która czasem pomaga przyjaciolom wspierając ich i zawsze pokazując droge do przodu a nie do tylu... Znając przyjaciol i ich sytuację, z dystansu, wiem co ich hamuje i blokuje, sytuacje spoleczne czy ich cechy osobowosci... Po prostu to naświetlam. jeśli ktoś ma ochote to korzysta, jeśli nie, to wyslucha i też skorzysta później

bo przeważnie mam rację. Nie kieruję ich życiem, chociaż moze i faktycznie trochę, (ale bedąc jednostką spoleczną każdy kieruje w jakiś sposób twoim życiem, bo ma na nie bezpośredni czy pośredni wplyw), ale tylko pozytywnie, bo gdy mówię przyjaciolce przez pol roku: "idź do szefa po podwyżkę bo jesteś dobrym fachowcem" i ona po pol roku dopiero zaczyna w to wierzyć... idzie... i dostaje podwyżkę.... to mnie to cieszy

(że "pokierowalam jej życiem" ;) )
pozdrawiam i nie demonizujcie
K.