Zdjęcia przyrody. Ładne.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Cieszę się, że sprawiły Tobie i innym forumowiczom radość.Mariola54 pisze: ja jednak wolę tylko popatrzeć na zimowe zdjęcia.

A wiesz Mariolko, że prawie co roku odwiedzam jezioro Bachotek? O ile dobrze myślę jest w Twoich okolicach. Jezioro Bachotek i inne połączone z nim przesmykami jest przepiękne i też mam zdjęcia ale tylko na papierze. Ach te lilie żółte (nazwa poprawna to chyba grzybienie) i zakamarki przy brzegu niesamowite i niepowtarzalne. Znam też Brodnicę.
Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko moi drodzy.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku we wrześniu przejeżdżałam przez Brodnicę i z sentymentu uprosiłam, żebyśmy się tam zatrzymali na spacer 
Ciepłe popołudnie, środek tygodnia, tłum uśmiechniętych, spacerujących ludzi (wcale nie wczasowiczów), kawiarenki z ogródkami przy głównej ulicy, pyszna kawa, odmalowane kamienice, na środku ryneczku scena z tańczącymi dzieciakami, jakieś konkursy na malunki na chodniku, złote słońce, naprawdę było cudnie
A pamiętam Brodnicę sprzed lat, z odrapanymi domami, szarą, brudną, pustą i biedną. I żółty ser na kartki w sklepie za rogiem. I piękne, ukwiecone balkony, i pusty sklep mięsny z przedwojenna glazurą w kobaltowe wzory. Ech, łza się w oku kręci, młoda (i głupia) byłam, ale jakie to były czasy...

Ciepłe popołudnie, środek tygodnia, tłum uśmiechniętych, spacerujących ludzi (wcale nie wczasowiczów), kawiarenki z ogródkami przy głównej ulicy, pyszna kawa, odmalowane kamienice, na środku ryneczku scena z tańczącymi dzieciakami, jakieś konkursy na malunki na chodniku, złote słońce, naprawdę było cudnie

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Nalewko też jeżdżę trochę po kraju i co zauważyłam.
Duże miasta też są odnawiane ale najbardziej podobają mnie się małe miasteczka i gminy.
Domy odnowione, chodniki wszędzie nawet poza granicę administracyjną.
Są naprawdę piękne i ta zieleń wokół zabudowań.
Rodzice mieszkają w tym samym mieście co ja tylko w starszej dzielnicy.
Byłam tam w poniedziałek po opadach deszczu.
Zgroza błoto, że nie możzna przejść suchą nogą.
Owszem asfalt jest ale chodnika nie uświadczysz.
I to jest duże miasto w XXI wieku
Duże miasta też są odnawiane ale najbardziej podobają mnie się małe miasteczka i gminy.
Domy odnowione, chodniki wszędzie nawet poza granicę administracyjną.
Są naprawdę piękne i ta zieleń wokół zabudowań.
Rodzice mieszkają w tym samym mieście co ja tylko w starszej dzielnicy.
Byłam tam w poniedziałek po opadach deszczu.
Zgroza błoto, że nie możzna przejść suchą nogą.
Owszem asfalt jest ale chodnika nie uświadczysz.
I to jest duże miasto w XXI wieku

Re: Zdjęcia przyrody.
Piękne zdjęcia, mnie zachwyciły te wiejskie odsłony z pierwszej strony, wśród z nich snopy siana, pamiętam takie z dzieciństwa 

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Odkopał
;:26
Dziękuję za przypomnienie

Dziękuję za przypomnienie

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szkoda tego zapomnianego tematu, może odżyje?
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."