Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki KaRo ;:196
Poczytałam zaraz i rzeczywiście :D teraz sobie przypominam, że kupowałam gloksynię ...
Ta różowa kwitnie już drugi tydzień, ciekawe jaki kolorek będą miały dwie pozostałe? :)
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Cię słonecznie w pochmurny wieczór, ren kwiatuszek (do butelek) to prawdopodobnie jakaś odmiana ostóżki kiedyś posiałam ale teraz same się rozmnażają -ale ładnie kwitną na niebieściutko. Ta druga nazwa to mi teraz z głowy wyleciała ale jeszcze będę tu wpadać to napiszę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAM CIĘ GORZATO na naszym forum . Cieszę się ,że Śląska ekipa się powiększa . Widzę ,że wpadłas na całego tutaj to niestety normalka . Na przywitanie sąsiadki potrzebne są ładne kwiatki Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jadziu za różyczkę, ja na razie boję się podchodzić do tego tematu, może kiedyś...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i znów goździki i maki :wink: :lol: . Gdzie dziś nie spojrzę, tam urzekają mnie właśnie te kwiatki :lol: A Twoje, to takie wyszukane na dodatek. Ten biały goździk z ciemno fioletowym środkiem jest po prostu piękny. Bardzo lubię te kwiatki (nawet bukiet ślubny miałam z białych goździków miniaturek). A maki urzekły mnie dopiero na tym forum. W związku z tym dopuściłam się dzisiaj hmmmmm... czynu :roll: - karalnego :?: chyba nie ale posłuchaj... Zawożąc dziś rano Młodą do szkoły wypatrzyłam przy drodze maki, wysiały się same, bo rosły dosłownie na chodniku między kostką brukową a ich rodzice kwitną spokojnie za ogrodzeniem. Tak sobie pomyślałam, że te z chodnika, to chyba mogę wziąć :oops: I wzięłam... Od razu posadziłam. Nie wiem czy się przyjmie taki wyciągnięty z betonu ale nie mogłam się oprzeć :oops: I do czego doprowadziło mnie to forum :?: ;:160
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Gosiu, u Ciebie widzę cała moc roślin. Tak sobie patrzę na ten zaczątek malin to aż mi trochę głupio, bo uznałam, że maliny w moim ogrodzie "głupio" rosną i są stare, więc je wyeliminowałam. Mam nadzieję, że zachce mi się nadrobić ten błąd i na jesień posadzę nowe przy płocie.
Obejrzałam ofertę ogrodnika, którego mi poleciłaś i faktycznie ceny i roślinki bardzo ok. Przekazałam siostrze i powiedziała, że może tam podjedziemy w któryś dzień... Hihi. ;-D

Gosiu-gohno, nie ma co sobie robić wyrzutów - uratowałaś tego maczka! Dałaś mu szansę godnego życia.. hihi. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Gosiu na forum! Masz piękne roślinki i sprawiasz, że Śląsk staje się zieleńszy. Mam kuzynkę w Gliwicach i pamiętam waszą piękną Palmiarnię oraz to, ze jak szlam ulicą to mi sadza na noc spadła :lol:
Jeżeli chodzi o lawendę to nie wiem czemu tą francuską lawendę nazywają francuską. Spędziłam jakiś czas we Francji w okolicach Śródziemnego i nigdy takiej nie widziałam żeby tam rosła. Natomiast sporo było krzewów lawendy wąskolistnej, takiej jak bez problemu zimuje u nas. Może te krzewy były ciut większe i oczywiście cudownie pachnące. Myślę, że ta druga odmiana to jakiś mutant - chyba, ze się mylę. a ta pierwsza to na pewno klasyczna.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

gorzata76 pisze:Dzięki Jadziu za różyczkę, ja na razie boję się podchodzić do tego tematu, może kiedyś...
Kochana kwestia czasu!
Zakochasz się szybciej niż myslisz :)

Odwiedzisz ogód Hani, Gertrudy, żaży, Oliwki , Deirde, Daisy i innych i nie zauważysz jak róże same wejdą Ci do koszyka.. hhihi

Bardzo miły początek gorzatko!
Myślę, że jeszcze nie jednym nas zaskoczysz.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

hrsta pisze:Gosiu, u Ciebie widzę cała moc roślin. Tak sobie patrzę na ten zaczątek malin to aż mi trochę głupio, bo uznałam, że maliny w moim ogrodzie "głupio" rosną i są stare, więc je wyeliminowałam. Mam nadzieję, że zachce mi się nadrobić ten błąd i na jesień posadzę nowe przy płocie.
Obejrzałam ofertę ogrodnika, którego mi poleciłaś i faktycznie ceny i roślinki bardzo ok. Przekazałam siostrze i powiedziała, że może tam podjedziemy w któryś dzień... Hihi. ;-D

Gosiu-gohno, nie ma co sobie robić wyrzutów - uratowałaś tego maczka! Dałaś mu szansę godnego życia.. hihi. ;-)
Basia i tej wersji będę się trzymała :lol:

a może ten Wasz ogrodnik prowadzi sprzedaż wysyłkową? Podzielcie się linkiem, proszę...

Gosia na zdjęcie poziomek pociekła mi ślinka ;:8
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. :-(
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak :cry: niestety nie prowadzą i póki nie byłam zmotoryzowana, to sobie ich ofertę mogłam tylko polizać przez szybkę monitora (no dobra :wink: w łaptoku to nie szybka, ale niech tak zostanie...)

Gosieńko, ja myślę, że ten maczek zapała do Ciebie gorącym uczuciem, a co do jego rodziców, to nie obawiałabym się, że wystąpią z oskarżeniem o kidnaping :lol:

Basiu- maliny muszą być :) , ja mam czerwoną i żółtą, a w tym roku mój M dosadził im jeszcze do towarzystwa jeżynę bezkolcową...

Lisko-róże nadal obchodzę z pewną taką nieśmiałością :wink:
Ale kusicie, nie powiem...

Madziarynko - czemu akurat tą sadzę zapamiętałaś? :(
Moja lawenda - ta wąskolistna - jest całkiem spora, to jakie wielkie w takim razie są we Francji :?: :!:

No i teraz przystąpię do spowiedzi :wink:
Właśnie wróciłam z pracy... no i nie sama :wink:

Obrazek

Teraz już całkiem serio muszę pomyśleć o rojnikowej rabatce :D
magdala

Post »

Gosiu :D widzę ,że Twój ogród to kolejne optymistyczne miejsce na forum :P :P Świetnie się czyta !
Ja też mieszkam w szarym bloku ,na dodatek bez balkonów i takich ogrodów :( Dlatego mam działkę...
Czytając wątki ogrodowe ,rzeczywiście widać ,że Śląsk tutaj króluje :) Z mojego regionu jest chyba najmniej "ogrodników".
A co do Ślązaków - duzo jezdzimy po Polsce i prawie zawsze ludzie z ,którymi jakoś tam zbrataliśmy się wakacyjnie- byli ze Śląska -czy to na Mazurach czy w górach. Coś w tym jest :P :P Zawsze jest wesoło i swojsko w ich towarzystwie.
Co do lawendy "francuskiej" -to na bank coś trzeba z nią zrobić jesienią -miałam taką samą ,ale po zimie jej nie znalazłam .. Cóż -nasze morze to Bałtyk ,a nie Śródziemne...
U mnie rdest ,który "rośnie jak szalony "też nie rośnie...

Będę zaglądać ,Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda dzięki za ciepłe słowa :)
Witam Cię w gronie moich gości... im nas więcej, tym sympatyczniej :) a mój wirtualny ogródek (w przeciwieństwie do realnego...buuu... ) ma nieograniczoną pojemność :)
A Pomorze lubię tak bardzo, że aż jadę tam na długi weekend :D
Zdmuchujcie więc wszystkie chmurki nad mój ogródek, bo jak się pogoda poprawi :wink: to umrą z tęsknoty za konewką :cry:

Ja dziś wybrałam się na rodzinny spacerek, no i.... skończyło się na tym, że upatrzyłam sobie miejsce, gdzie za chwilę ruszy budowa nowej hali sportowej...a póki co wykarczowane z drzew... za to z mnóstwem innych "porostów".....

Tak, tak, zgadliście :lol: chwilę później byłam tam z samochodem, szpadlem i mężowską silną ręką :wink:
Mój ogródek wzbogacił się o krzaczek dzikiej róży (hi, hi... pierwsze koty za płoty), dereń i paproć :tan

Przy okazji odkryliśmy na naszych drzewkach porzeczek i agrestów plagę małych zielonych "obcych" i była rzeź :twisted:
Nie cieeerpię gąsieniczek zżerających moje roślinki!!!!! ;:14
No! :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani moi wszyscy odwiedzający ;:25
Już się zdążyłam uzależnić...
I z ciężkim sercem muszę wyznać, że na weekend muszę się z Wami rozstać...buuu... :cry:
Ale może coś sobie do ogródka przytargam :wink: jakieś kamulce, szyszki ( Marta , ja wiem, że nie wolno, ale ja jestem pewna, że one same będą wskakiwały do torby, a wtedy to nie moje wykroczenie :wink: a kodeksu dla szyszek nie czytałam hi hi )
A może jakąś roślinkę ... :roll:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No witej dziołcha ,kaj tak dugo siedziałaś ,że dopiyro teraz pokazujesz swoja zegródka ,,ale miło ze zagościłaś ,,,,no jak już piszesz to zaczynasz sie uzależniać od forum :P
U nas jest zawsze fajnie ciepło a i dorady od koleżanek usłyszysz ,,,,,,dobrze że jesteś :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”