Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.2
Arczi, och nie, nie, nie 
Kilka wymienionych przez Ciebie to hosty zbyt trudne do zdobycia i trza je kupać u specjalistów.
Orange Marmelade nie schodzi w Europie poniżej 10 euro...
Poza tym,jeśli masz je z supermarketów, tudzież z innych kapersów to jest ryzyko zawirusowania HVX- i wcale nie przesadzam.

Kilka wymienionych przez Ciebie to hosty zbyt trudne do zdobycia i trza je kupać u specjalistów.
Orange Marmelade nie schodzi w Europie poniżej 10 euro...
Poza tym,jeśli masz je z supermarketów, tudzież z innych kapersów to jest ryzyko zawirusowania HVX- i wcale nie przesadzam.
Pewnie namieszałem i zgadzam się Tomku z Twoimi nazwami oprócz Numeru 3 porównaj z tym odnośnikiem czy to nie to samo - lady Guinevere?
http://www.hostazahrada.sk/hostakatalog4.htm
A to moja

http://www.hostazahrada.sk/hostakatalog4.htm
A to moja

Raczej nie, wygląda mi na wiosenne barwy fortunei Albopicty, Lady Guinevere jest wiosną ciemniejsza, wybarwia się jaśniej w sezonie. Albopicta odwrotnie, w czerwcu już zielenieje całkowicie. Albopicta wiosenna faktycznie do zludzenia podobna do Lady G, zwlaszcza tak młoda forma jak Twoja.
Zaobserwuj te zmiany barwy w tym roku, to będzie jasne.
Zaobserwuj te zmiany barwy w tym roku, to będzie jasne.
A ja się łudziłem że mam jakąś fajną odmianę. Ale cóż co można kupić na targu od kobietki z kwiatkami...
Tomku mam pytanie; ostatnio kupiłem Hostę Whirlvind. Powinna mieć białe postrzępione środki z ciemnozielonymi brzegami. Posadziłem w doniczce, na parapecie okna, a ta puszcza same zielone liście
czy to normalne, czy środki zbieleją w czasie sezonu wegetacyjnego?
Jak myślisz?
Pozdrawiam
PS. Miesiąc temu kupiłem też hostę White Christmas i ona rośnie od razu trzybarwna.
Tomku mam pytanie; ostatnio kupiłem Hostę Whirlvind. Powinna mieć białe postrzępione środki z ciemnozielonymi brzegami. Posadziłem w doniczce, na parapecie okna, a ta puszcza same zielone liście

Jak myślisz?
Pozdrawiam
PS. Miesiąc temu kupiłem też hostę White Christmas i ona rośnie od razu trzybarwna.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Początkowo H. Whirlwind powinna wglądać tak:

A po dwudziestu dniach tak:

Nie podaję tych zdjęć, aby Cię zdenerwować, lecz tylko dla jasności sytuacji.

A po dwudziestu dniach tak:

Nie podaję tych zdjęć, aby Cię zdenerwować, lecz tylko dla jasności sytuacji.

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,