Działka z dębami - Wiślanka - agape
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam zameldować, że pomidorki posiane a reszta wysłana dalej
Nawet nie sądziłam, że tu 2 strony cudownej lektury na mnie czekają. Brawo Aguś! Ty zawsze i wszędzie sobie poradzisz - tak trzymaj! U mnie to też chyba jakiś stan chorobowy, że wszystko co widzę oceniam pod kątem przydatności na działkę. Niemal każdy spacer z psem kończy się przytarganiem jakiegoś "łupu" - choćby malutkiego
Fajnie,że pogoda Ci dopisała. U mnie wczoraj padało i lało na zmianę
Podziwiam Cię! 7 godzin na działce przy takiej średniej pogodzie...No,no

Nawet nie sądziłam, że tu 2 strony cudownej lektury na mnie czekają. Brawo Aguś! Ty zawsze i wszędzie sobie poradzisz - tak trzymaj! U mnie to też chyba jakiś stan chorobowy, że wszystko co widzę oceniam pod kątem przydatności na działkę. Niemal każdy spacer z psem kończy się przytarganiem jakiegoś "łupu" - choćby malutkiego

Fajnie,że pogoda Ci dopisała. U mnie wczoraj padało i lało na zmianę

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo! I super z tymi "łupami"...Człowiek potem nie wiadomo skąd ma ogródek z charakterem...Bo tego nie da się w jeden dzień stworzyć, jak ze sklepu, choć nie mówię, że gdybym była bogata to nie kupowałabym ogrodowych sklepowych rzeczy. Czasem są bardzo ładne...Szczególnie mi się podobały nowe tworzywa, np rodzaj betonu? imitującego drewno- na ścieżki.
Mag- masz rację, bardzo podobne, ale ...własnie to byłoby dziwne, ponieważ wszystko przekopałam jesienią i tam nie zauważyłam żadnych kłączy....Latem nic tam nie rosło....Piwonie na razie mam na balkonie. Tak myślę - albo ja to wsadziłam albo już tam było po dawnych właścicielach...No to mamy zagadkę...
Albo- i jest też taka możliwość, że coś z nasion wypadło z karmnika, który wisiał nad tą rabatką...?
Teraz fotka na "dzień dobry"...
Te najbardziej zielone,na dole i po środku to Legutkowa Pokusa. Najpóźniej i najsłabiej wschodzi Black Krim w prawym górnym....

U mnie znów pada...
Mag- masz rację, bardzo podobne, ale ...własnie to byłoby dziwne, ponieważ wszystko przekopałam jesienią i tam nie zauważyłam żadnych kłączy....Latem nic tam nie rosło....Piwonie na razie mam na balkonie. Tak myślę - albo ja to wsadziłam albo już tam było po dawnych właścicielach...No to mamy zagadkę...

Albo- i jest też taka możliwość, że coś z nasion wypadło z karmnika, który wisiał nad tą rabatką...?
Teraz fotka na "dzień dobry"...
Te najbardziej zielone,na dole i po środku to Legutkowa Pokusa. Najpóźniej i najsłabiej wschodzi Black Krim w prawym górnym....

U mnie znów pada...
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś. Piwonie, mają nieraż głębokie korzenie. Najprawdopodobnie po poprzednikach, a nie z nasionek.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Aga, jakie fajne zdobycze. Nie wiedziałam, że w mieście można jeszcze takie rzeczy znaleźć
Szkoda, że nikt Tobie z tym wózkiem nie zrobił zdjęcia. Bardzo pomysłowa z Ciebie dziewczyna 
Działka wygląda wspaniale. Ziemia przygotowana, ścieżki pięknie się prezentują, a jak zarosną roślinkami, to w ogóle będzie ślicznie.
Gratuluję.
I gratuluję serduszka, ciesząc się, że Tobie przypadło

Działka wygląda wspaniale. Ziemia przygotowana, ścieżki pięknie się prezentują, a jak zarosną roślinkami, to w ogóle będzie ślicznie.
Gratuluję.
I gratuluję serduszka, ciesząc się, że Tobie przypadło

Hej Agape!Oby więcej takich niespodzianek! Uwolniłaś kwiaty od chwastów to od razu ruszyły w tany! Wygląda na piwonie, ale kto wie? Kompostownik znakomity, zgrabny i poręczny, taki damski. 

Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
No- udało mi sie w końcu zdobyć fasolę tyczną, wysoką...Trzy gatunki: żółtą, zieloną i czarną.
Kupiłam też norkros. Bardzo się cieszę, bo grabie wciąż się zapychały....
No i kupiłam 4 dalie Arabian Night. Marzyłam o nich od zeszłego roku...
Nie wiem jak to się będzie komponowało z daliami, które dostałam w prezencie (różowe), ale to nic. Najwyżej dalie różowe będą z różowymi piwoniami...
Czy piwonie i dalie z kłączy przybyszowych kwitną w pierwszym roku po posadzeniu?
A oto siewki pomidorów tygodniowe, na wschodnim oknie:

Kupiłam też norkros. Bardzo się cieszę, bo grabie wciąż się zapychały....
No i kupiłam 4 dalie Arabian Night. Marzyłam o nich od zeszłego roku...
Nie wiem jak to się będzie komponowało z daliami, które dostałam w prezencie (różowe), ale to nic. Najwyżej dalie różowe będą z różowymi piwoniami...
Czy piwonie i dalie z kłączy przybyszowych kwitną w pierwszym roku po posadzeniu?
A oto siewki pomidorów tygodniowe, na wschodnim oknie: