Ogród zeberki4
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje roślinki:

Na razie tylko tyle

Na ogródku coraz ładniej sie robi, irysy sie pokazuja w całej okazałości, i teraz mam juz 4 nowe odmiany
Serduszka wsadzone pewien czas temu ruszyły z listkami, aksamitki tez coraz wieksze i ładniejsze.
Na skalniaku juz miejsca nie mam i nie wiem co z roslinkami mam zrobic bo strasznie ich duzo a na pewno nie wyrzuce bo szkoda. Moze ktos chętny? Chetnie odsprzedam wieksza część za małe pieniądze.
Za oknem bratek pokazał co potrafi niebawem foty wrzucę,
dziwaczek jeden sie ukazał i juz sądziłam po wysianu lwich paszcz i prymulek ze nic z nich nie bedzie ale cos sie w koncu pokazało po tych deszczach

Na razie tylko tyle

Na ogródku coraz ładniej sie robi, irysy sie pokazuja w całej okazałości, i teraz mam juz 4 nowe odmiany

Serduszka wsadzone pewien czas temu ruszyły z listkami, aksamitki tez coraz wieksze i ładniejsze.
Na skalniaku juz miejsca nie mam i nie wiem co z roslinkami mam zrobic bo strasznie ich duzo a na pewno nie wyrzuce bo szkoda. Moze ktos chętny? Chetnie odsprzedam wieksza część za małe pieniądze.
Za oknem bratek pokazał co potrafi niebawem foty wrzucę,
dziwaczek jeden sie ukazał i juz sądziłam po wysianu lwich paszcz i prymulek ze nic z nich nie bedzie ale cos sie w koncu pokazało po tych deszczach

- zeberka4
Kolejne fotki, ogróedk jest niestety za mały na wieksza ilośc roslinek a ja co chwile coś do niego znosze, w tym roku mam zamiar zrobic porządki,przekopac wiekszośc ogórdka i powsadzac na nowo rosliny zobaczymy co z tego bedzie!
O to moje iryski, nie wierze że w tym roku wyrosły mi takie cuda, nie wiedziałam że takie cos posiadam!

Co to za roslinki?

O to moje iryski, nie wierze że w tym roku wyrosły mi takie cuda, nie wiedziałam że takie cos posiadam!

Co to za roslinki?

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Zeberko. Wpadłam z rewizytą. Te roślinki, o które pytasz po irysach to dwie pierwsze to są werbeny, następnie pelargonia angielska i chyba krzewuszka różowa. Bardzo ładny ogródeczek tworzysz. Piwoniami będę mogła się podzielić, ale bardzo droga jest wysyłka. Spróbujemy się jakoś dogadać w sierpniu. Będę o Tobie pamiętała.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zeberko miło mi gościć u Ciebie.
Bardzo fajnie zapowiada się Twój ogórdek,
Już niedugo rozkwiną wszystkie kwiaty i będziey upajać się o kolorami i zapachami
Chętnie będę Cię odwiedzała.
Bardzo fajnie zapowiada się Twój ogórdek,
Już niedugo rozkwiną wszystkie kwiaty i będziey upajać się o kolorami i zapachami

Chętnie będę Cię odwiedzała.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- zeberka4
Witam wszystkich, niestety zbyt mało czasu poświęcam na tutejszy watek poswięcony moim roslinkom ogrodowym
Zajmuje sie bardziej domowymi, jednak postanowiłam zając sie także tym. W końcu zaczyna sie sliczne lato dzis słonko swieci i mocna grzeje
a chwastów po deszczach nie brakuje, ostatnio porobiłam porzadki, musze zając sie moimi maluchami, sciełam całą miete i teraz ja susze, uwazam że w mgnieniu oka urosnie ponownie
goździki pieknie rosna, wiesiołki równiez mocny,żólty kolor. Aksamitki tez pokazuja pierwsze maluchy. A mnie jak zwykle najbardziej urzekaja kwiaty nagietka lekarskiego
choć jest ich na razie tylko kilka. Szczawik pusił młode bulwki gdyz od boczków widac jak wypuszcza :P wsadziłam tez fuksje które niestety były aakowane przez mszyce,spryskane zostały i siedza na ogródku bo dosłownie zaczeły mi sie znich karzełki robic ( z kwiatków),nie wiem czy za mało słonka 
Mam nadzieje ze uda mi sie odbudowac konakty z niektórymi z Was w domowych znam sporo osób i teraz czas na Was :P
Zapraszam do komentowania
Chce was poprosic o dokładna nazwe tego kwiatka :P

Hosty tez zaskoczyły mnie kwiatkami

A wiesiołki jak zwykle cudne

Mam nadzieje ze uda mi sie odbudowac konakty z niektórymi z Was w domowych znam sporo osób i teraz czas na Was :P
Zapraszam do komentowania

Chce was poprosic o dokładna nazwe tego kwiatka :P

Hosty tez zaskoczyły mnie kwiatkami

A wiesiołki jak zwykle cudne

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.