Zakwitły bzy , kalina i tawułka późniejsza a z kwiatów orliki i zaczynają kwitnąć irysy .. troche popadało więc wszystko zaczęło ładnie rosnąc ...
pięknie rozkwita trawka i maki .. a czosnek pilnuje korony cesarskiej i smolinosów, prawdopodobnie odstrasza nornice i myszy ..a w ogódku zakwitły konwalie , pięknie pachnie na całym podwórku ..
U mnie zaczęły kwitnąć orliki mam kilkanaście kolorów , dzisiaj dokupiłam sobie białą i różową azalię oraz troche drobiazgu jednorocznego które szdze po przekwitniętych krokusach i żonkilach tylko nie zdążyłam wsadzić bo się rozpadało . .W tym roku pada w sobotę a w tygodnie co można flancowac swieci słonko .. oto moje orliki ..
u mnie ladnie popadało , więc można sadzić kwiaty jednoroczne i nie trzeba podlewać , gorzej że i zielsko szybko rośie i rzeba pilnować aby się nie zazieleniło . Przekwitają azalie , trochę u mnie przemarzły i nie wygladają tak wspaniale jak w tamtym roku ..
zaczynają kwitnąć piwonie i irysy
zrobiło się kolorowo można już flancować jednoroczne na krokusach i przebiśniegach , żonkile i hiacenty mają jeszcze zielone liście trzeba poczekać , tulipany żółkną trzeba będzie niedługo ich wykopać a wsadzić cynie i astry ładnie mi powschodziły to będzie czym zapełnić puste place ..
I znowu popadało i zrobiło się zimo , kwiatom o nie przeszkadza ładniej i dłużej kwitną tylko trawa szybciej rośnie , a to tawułka późniejsza rośnie na nowym ogrodzie
To jest nowo powstający ogród , jeszcze wszystko małe ale myślę że za parę lat będzie u prawdziwy ogród . Naipier powstał żywopłot a później dosadzałam kolorowe krzewy i iglaki ,, żarnowiec chcę poprowadzić jako drzewko a dalej są pęchęrzyca bordowa i perukowiec bordowy pare świerków i jodeł oraz wrzosowisko , które już ladnie wygląda . Wśród kwiatów ładnie wyglądają śpiochy ,żurawka bordowa i dziewanny ogrodowe ,smółki i rodzynek ,niebieski bratek który sam wyrósł i rośnie coraz wyżej , a wokoło jest trawnik który dobrze się kosi z górki a gorzej pod górkę .
Witam, widzę u Ciebie łubin napisz jaki ma kolor albo wrzuc fotkę jak zakwitnie. Mi też w tym roku azalie przemarzły i nie zakwitły, jedna wypuszcza drugi listek więc może cos jeszcze z niej bedzie zajrzyj do mnie w wolnej chwili
I znowu zrobiło sie zimo i cały dzień padał deszcz , dobrze na moje przesadzane kwiaty z pod domu , , ocieplenie domu zrujnowalo mi wszystkie kwiaty w ogródku przydomowym , część przeniosłam w inne miejsce ale bluszcz i budziszki zostały , odmłodzą sie ale w tym roku już nie będą ladnie kwiły ...zaczynają kwitnąć irysy , goździki i piwonie ,
Witaj Marysiu
jakie piękne irysy i piwonie bzy i wszystkie inne kwiaty które kwitną u ciebie masz naprawdę bardzo kolorowo tylko po zazdrościć
pozdrawiam