Moje zieloniutkie i nie tylko
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
balbinka1772
- 200p

- Od: 29 lis 2008, o 18:59
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przedszkole fajniutkie, moja ceropegia z przedszkola już poszła do starszaków
Skalnicę niestety zamordowali pocztowcy
Pumilka uroczy, to marzenie mojego m. ale jakoś nie udaje się nam go utrzymać przy życiu. Mirt fajny, też szukam, by porobić cos ala bonsai :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
balbinka1772
- 200p

-
balbinka1772
- 200p

Moje maluszki walczą dzielnie.W maluszkach znalazł się jeden listek sedum burrido i ostatnio zauważyłam,że ma "młode".Ostatnio wysiałam kilka roślinek:jedną paczkę kaktusów,jedną paczkę żywych kamieni,kilka nasion mimozy,cztery odmiany rosiczki,eukaliptusy i jeszcze kilka.Jak porobię zdjęcia to wstawię kolejne przedszkole.A pozostałe roślinki mam nadzieję,że zaczną się niedługo budzić po zimie.Mój ripsalis jest aktualnie jeszcze na zimowisku,ale zaczął wypuszczać pąki kwiatowe.
-
marzena 63

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Witaj Aniu
nareszcie nasze forum działa
Nie wiem czy otrzymałaś moje pytanie odnośnie zasianych roślinek.Ciekawa jestem czy wykiełkowały Ci mimoza i eukaliptus.Ja próbowałam ukorzenić sadzonki które przywiozłam z wczasów w tamtym roku ,ale niestety padły mi.Nie pomyślałam że można z nasionek
nareszcie nasze forum działa
Nie wiem czy otrzymałaś moje pytanie odnośnie zasianych roślinek.Ciekawa jestem czy wykiełkowały Ci mimoza i eukaliptus.Ja próbowałam ukorzenić sadzonki które przywiozłam z wczasów w tamtym roku ,ale niestety padły mi.Nie pomyślałam że można z nasionek
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
balbinka1772
- 200p

Obiecałam wstawić zdjęcia moich wysiewów.Oto one.Na pierwszym zdjęciu są żywe kamienie,na drugim mimozy a na trzecim rosiczki.Rosiczki teraz mają już po trzy listki.Wysiałam cztery odmiany i jest tego chyba ze sto sztuk.
Mam też wysiane kaktusy i mnóstwo innych roślinek i czekam na wschody.Marzenko.Mimozami mogę się z tobą podzielić, rosiczkami też jeśli jesteś zainteresowana.U ciebie w wątku widziałam roślinkę ,która wypuszczała kwiatki na liściach a ty nie znałaś jej nazwy.Czy to nie przypadkiem myszopłoch?[/code]
Mam też wysiane kaktusy i mnóstwo innych roślinek i czekam na wschody.Marzenko.Mimozami mogę się z tobą podzielić, rosiczkami też jeśli jesteś zainteresowana.U ciebie w wątku widziałam roślinkę ,która wypuszczała kwiatki na liściach a ty nie znałaś jej nazwy.Czy to nie przypadkiem myszopłoch?[/code]-
marzena 63

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Aniu
maleństwa są super.
Chętnie się z Tobą wymienię.A ta niezidentyfikowana roślina w moim wątku to rzeczywiście myszopłoch.
maleństwa są super.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
balbinka1772
- 200p