Przedszkole fajniutkie, moja ceropegia z przedszkola już poszła do starszaków Skalnicę niestety zamordowali pocztowcy Pumilka uroczy, to marzenie mojego m. ale jakoś nie udaje się nam go utrzymać przy życiu. Mirt fajny, też szukam, by porobić cos ala bonsai :P
Koraliki i ceropegia zakupione w interkar z rumii (wysyłkowo), dlatego są malutkie,ale widzę,że rosną .Koralików trochę się urwało i są w drugiej doniczce.
Moje maluszki walczą dzielnie.W maluszkach znalazł się jeden listek sedum burrido i ostatnio zauważyłam,że ma "młode".Ostatnio wysiałam kilka roślinek:jedną paczkę kaktusów,jedną paczkę żywych kamieni,kilka nasion mimozy,cztery odmiany rosiczki,eukaliptusy i jeszcze kilka.Jak porobię zdjęcia to wstawię kolejne przedszkole.A pozostałe roślinki mam nadzieję,że zaczną się niedługo budzić po zimie.Mój ripsalis jest aktualnie jeszcze na zimowisku,ale zaczął wypuszczać pąki kwiatowe.
Witaj Aniu nareszcie nasze forum działa
Nie wiem czy otrzymałaś moje pytanie odnośnie zasianych roślinek.Ciekawa jestem czy wykiełkowały Ci mimoza i eukaliptus.Ja próbowałam ukorzenić sadzonki które przywiozłam z wczasów w tamtym roku ,ale niestety padły mi.Nie pomyślałam że można z nasionek
Obiecałam wstawić zdjęcia moich wysiewów.Oto one.Na pierwszym zdjęciu są żywe kamienie,na drugim mimozy a na trzecim rosiczki.Rosiczki teraz mają już po trzy listki.Wysiałam cztery odmiany i jest tego chyba ze sto sztuk. Mam też wysiane kaktusy i mnóstwo innych roślinek i czekam na wschody.Marzenko.Mimozami mogę się z tobą podzielić, rosiczkami też jeśli jesteś zainteresowana.U ciebie w wątku widziałam roślinkę ,która wypuszczała kwiatki na liściach a ty nie znałaś jej nazwy.Czy to nie przypadkiem myszopłoch?[/code]
Marzenko.Jeśli to myszopłoch i ma odnóżki to chętni by kawałeczek przyjęła i jeszcze gdybyś miała kawałek jaśminka.Zamówiłam też kolejne nasiona eukaliptusa,bo z poprzednio wysianych wylazł mi tylko jeden.Jak będą z nich siewki to będę o tobie pamiętać.Roślinki wyślę ci jak podrosną i się ociepli.