Phalaenopsis
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Volcowitch
pojawiając się na tym forum rozumiem,że jesteś zainteresowany uprawa storczyków, jak my wszyscy i oprócz zachwytów, wymieniamy się również własnym doświadczeniem z ich uprawy a także dzielimy problemami pomagając sobie wzajemnie i szanujemy Jovankę jako moderatora tego forum, oprócz tego jest tutaj bardzo poważanym autorytetem w związku z jej wieloletnim doświadczeniem w uprawie storczyków.
pojawiając się na tym forum rozumiem,że jesteś zainteresowany uprawa storczyków, jak my wszyscy i oprócz zachwytów, wymieniamy się również własnym doświadczeniem z ich uprawy a także dzielimy problemami pomagając sobie wzajemnie i szanujemy Jovankę jako moderatora tego forum, oprócz tego jest tutaj bardzo poważanym autorytetem w związku z jej wieloletnim doświadczeniem w uprawie storczyków.
Volcowitch, ja to widze tak: z jednej strony masz w głębokiej pogardzie cyt: 'wrzucanie ciągle marketowego badziewia i zachwyty i słodko pierdzące komentarze' a z drugiej usiłujesz ludzi namawiać do poszukiwania rodowodu tego cyt: 'badziewia', dołączając namolnie linki do stron różnych producentów, sprzedających te same hybrydy Phalaenopsis pod różnymi nazwami.
Coś mi tu 'nie halo' (że się odwołam do młodzieżowego slangu, ale - nie obraź się - żadne inne określenie nie oddaje równie poprawnie tego co tu prezentujesz
)
Buźka.
Na rozładowanie emocji - moja mała Phal. peloric (po zakupie kwitła baaardzo krótko, ale już wypuszcza następny pędzik kwiatowy, niezmiernie jestem ciekawa jaki tym razem będzie kwiat, tu były trzy warżki + trzy płatki):

Coś mi tu 'nie halo' (że się odwołam do młodzieżowego slangu, ale - nie obraź się - żadne inne określenie nie oddaje równie poprawnie tego co tu prezentujesz

Buźka.
Na rozładowanie emocji - moja mała Phal. peloric (po zakupie kwitła baaardzo krótko, ale już wypuszcza następny pędzik kwiatowy, niezmiernie jestem ciekawa jaki tym razem będzie kwiat, tu były trzy warżki + trzy płatki):

Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
-
- 200p
- Od: 15 paź 2008, o 10:12
- Kontakt:
pepe pisze:
Tyle w temacie. Reasumując - sam link jest dozwolony, linkowanie zdjęcia - jak Ty zrobiłeś - jest już znacznie bardziej kontrowersyjne, ze wskazaniem jednak na niemożność bez zgody autora - czy też właściciela praw autorskich.
Jako właściciel strony www.liliowce.pl osobiście nic nie mam do podawania
linku z tym adresem w obcych postach,ale szlak mnie trafia jak ktoś
w swoich postach umieszcza moje zdjęcia kopiując je,bez mojej zgody.
To jest jest normalna kradzież i naruszenie moich praw autorskich.
Na podawanie bezpośrednich linków też powinna być zgoda właściciela zdjęć
a zwłaszcza jak pochodzą z polskich stron.Tego wymaga sama grzeczność.
Zamieszczając zdjęcia z obcych językowo stron można "grać wariata",że nic nie rozumiesz
ale też do czasu.
Volcowitch !!!
na razie to się ślizgasz na obcych plecach i korzystasz z pracy innych
którzy stworzyli swoje strony.
Pochwal się swoimi zdjęciami swoich falków i zobaczymy czym się różnią od
"marketowego badziewia"
Swoimi wypowiedziami tylko wprowadziłeś chaos i zastanawiam się czy nie cierpisz
na "syndrom ambicjonalnej głupoty"
Pozdrawiam
W.S.
-
- 200p
- Kontakt:
Mój natomiast jest bardzo wstydliwy ,ma 4 lata i zawsze ma stulone wewnętrzne płatki.
To jest duży minus ale kwitnie z 10-cy.

Ten "peloric" już się ładnie otwiera.:

Moja uwaga,że wybierając takie storczyki trzeba wybierać takie które mają kwiaty szeroko otwarte.
Nie ma co się łudzić że w domu się szeroko otworzy,ani za rok, ani za dwa.Genetyczna wada.
Pozdrawiam
W.S.
-
- 200p
- Kontakt:
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 lis 2008, o 14:13
-
- 200p
- Kontakt:
Oj ! na pewno ruszana dziewica.Art pisze:Oj Waldku... czy "dziewica", to nie wiadomo. W końcu kupowałam już kwitnącą roślinę, a to
co na zdjęciu, to niestety nie moja zasługa !
;230
A mówiłem przed kupowaniem dobrze sprawdzić.
To trochę takie oszustwo ze strony sprzedającego.
Cudów nie ma i jak kupowałeś roślinę z kwiatem szeroko otwartym
to kwiaty zostały paluszkami otwarte.Teraz masz potwierdzenie,
obfite kwitnięcie ale wewnętrzne płatki stulone.
Pozdrawiam
W.S.
-
- 200p
- Kontakt:
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03